Blogi-studio

Henkilöhaastattelu – Sari A., parturi-kampaaja

Kuka olet?

Olen Sari Autio Äänekoskelta, mutta kesäkuun alusta lähtien Jyväskylän asukas. Vuodesta 1994 lähtien olen toiminut parturi-kampaajana ja siinä välissä kasvattanut kolme lasta aikuisiksi. Alalla olo vuosia on kertynyt paljon, mutta jatkuvalla kouluttautumisella palo alaan ei ole sammunut. Esimerkiksi vuosien 2015-2017 aikana suoritin työn ohessa Hiusalan erikoisammattitutkinnon eli olen siis koulutukseltani parturi-kampaajamestari. Uutta intoa taas ammattia ja työtä kohtaan olen saanut Studio AK Laajavuoressa aloittamisen sekä Jyväskylään muuton myötä.

Luonteeltani olen hyvin spontaani ja päättäväinen: jos vaikka päätän juosta maratonin, harjoittelen ja juoksen sen maratonin. Haen siis elämään erilaisia haasteita, joissa voin ylittää itseni. Tosin näin 56-vuotiaana urheilu on tänä päivänä enemmän koiran kanssa lenkkeilyä ja pyöräilyä. Tässä muutama vuosi on ollut mahdollista harjoitella omannäköistä elämää ja tutustua, millainen Sari on ihmisenä, kun lapset ovat jo maailmalla.

Kuvaile ammattiasi.

Ammatissa on parasta oman työn lopputuloksen näkeminen: se on erittäin palkitsevaa ja siitä saa palautteen heti. Ja upeinta on se, että asiakas palaa takaisin. Töihin on ollut aina mukavaa tulla. Työssä saa olla ihmisten kanssa ja olen myös sosiaalinen tapaus: tykkään palvella asiakkaita intohimolla ja ihmisten kanssa on ihana työskennellä. Ihmiset ovat ylipäätään mielenkiintoisia!

Tälläkin alalla kouluttautuminen on ollut erittäin tärkeää ja olipa koulutus lyhyt tai pitkä, koulutuksesta saa aina jotain irti. Nautin, kun saa olla muiden alan ammattilaistan kanssa yhdessä, näistä kohtaamisista saa virtaa.

Studio AK Laajavuoresta tuli Hyvän ilman kampaamo 1.5. lähtien. Kerro siitä lisää.

Hyvän ilman kampaamo lähti ajatuksena siitä, että olen itse ollut hyvän ilman kampaajana viimeiset 16 vuotta, enkä pysty enää tekemään töitä lainkaan hajustetuilla tuotteilla. Kun Aki ja Sirke hakivat parturi-kampaajaa Studio AK Laajavuoreen, ehdotin tällaista konseptia ja he kiinnostuivat heti ideasta.

Tämä konsepti palvelee koko perhettä, ei vaadita, että olisit allerginen tai astmainen, kuka tahansa voi tulla ja nauttia kampaamon raikkaasta ilmasta. Se on miellyttävää kaikille asiakkaille. Käytössä olevat Simin tuotteet ovat kotimaisia ja valmistettu Ylöjärvellä aurinkoenergialla. Jos en olisi vuonna 2007 vaihtanut Hyvän ilman kampaamon töihin, niin tuskin olisin pystynyt jatkamaan alalla lainkaan, sen verran vahvasti reagoin tuoksullisiin tuotteisisin.

Mistä pidät eniten alalla tai mikä on intohimosi?

Hiustenleikkaaminen on ollut aina ykkönen jo kouluajoista lähtien. Ja värjäykset tulee heti hyvänä kakkosena, myös permanentteja on mukava rullata. Ihmisten palveleminen on yleensäkin se, mikä kiehtoo ja on minulle luontevaa.

Mikä on ”The” juttu tällä hetkellä alalla?

Raidoitukset työnä ovat erittäin suosittuja hiuspituudesta riippumatta. Hiustenleikkauksissa trendit vaihtuvat ja on tärkeää olla ajan tasalla. On hyvin yleistä, että asiakas näyttää toivekuvaa älypuhelimestaan ja sen mallin mukaan tehdään sitten hiustenleikkaus. Myös alalle valmistuvilta uusilta parturi-kampaajilta saa omaan työhön inspiraatiota, sillä nuoret ovat rohkeita leikkaajia! Sellaisen olen huomannut äänekoskelaisiin asiakkaisiin verrattuna, että täällä Jyväskylässä pikakampausten ottaminen on arkipäiväisempää ja niitä saa tehdä useammin. Myös nuoret, etenkin miehet, toivovat permanentteja. Täällä myös valitaan palvelun oheen usein myös jokin lisäpalvelu.

Suosikkituotteesi? Miksi?

Väreistä tykkään erityisesti Simin Nordic Shades -taittosarjasta. Heti, kun se tuli markkinoille, siitä tuli suosikkini ja olen käyttänyt sitä paljon.

Muotoilutuotteista tykkään DS-sarjan muotovaahdosta ja lämpösuojasuihkeesta. Sarja on yksinkertainen sarja käyttää, tuotteet ovat selkeät, täysin tuoksuttomat eli niihin ei ole lisätty hajusteita ja sarja soveltuu hyvin monenlaisille hiuslaaduille. DS Blond -hopeashampoo on omillekin vaaleille hiuksille oikein hyvä. Kyseisen sarjan hiuslakka, muotovaahto ja kuivashampoo ovat erityisesti asiakkaiden mieleen!

Myös tuoksuton System4-sarja on luottosarja hiuksille ja hiuspohjalle. Sen jätettävä hoitoaine hoitaa erittäin hyvin ja Oil Cure on loistava hiuspohjan hoitamiseen. Se on kuoriva ja mm. psoriaatikon ihanne tuote. Oil curen voi laittaa kotona hupun alle hiuksiin ja hiuspohjaan vaikka koko päiväksi. Pienille lapsille Oil cure soveltuu karstan poistamiseen hiuspohjasta.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

No jos mä en siivoa, niin lenkkeilen koiran kanssa, pyöräilen ja vietän aikaa perheen kanssa. En ole tällä hetkellä halunnut sitoutua mihinkään harrastukseen, sillä tykkään tällä hetkellä siitä, että ei tarvitse vapaa-ajalla mennä kellon mukaan. Koira on hyvä, koska se vie sisällä vietetyn päivän jälkeen ulkoilemaan oli keli mikä hyvänsä.

Ihanin tai kivoin muistosi asiakkaista?

Oi, kun niitä on niin paljon! Mulla on ollut niin kauan vakituiset asiakkaat, että niitä on kerennyt kertyä paljon. Yhtenä haasteena päätin polkea Jyväskylän Kompassilta Pariisiin Team Rynkebyssa. Eräs asiakas oli seurannut koko matkan kulkua somessa ja tuli liikkeeseen tuomaan samppanjapullon sekä itse piirtämän kortin, jossa oli keltainen Rynkebyn polkupyörä.

Muistan myös sen, miten kuljin kaksi vuotta Valkeakoskella suorittamassa parturi-kampaajan erikoisammattitutkintoa, tuntui ihanalta, kun asiakkaat arvostivat tätä työn ohessa käytyä lisäkoulutusta! Koulutuksesta jäi myös hyvät muistot ihanasta opettajasta sekä ryhmästä, joista joidenkin kanssa olemme yhä yhteydessä! Ylipäätään ihanaa, kun asiakkaat ovat myötäeläneet näissä haasteissa, joita olen elämääni ottanut ja myös iloinneet onnistumisista.

Ajan Sari A.:n palveluihin voit varata soittamalla 0207 769 554 (Laajavuori) tai netistä.

12 usein kysyttyä kysymystä hierojalle

Kuinka usein kannattaa käydä hieronnassa? Saako hieronnan jälkeen saunoa? Käykö hieroja itse hieronnassa? Muun muassa tällaisia kysymyksiä asiakkaat ovat esittäneet Ninjalle. Tässä artikkelissa Studio AK Kuokkalassa työskentelevä koulutettu hieroja & urheiluhieroja Ninja vastaa 12 usein hierojalta kysyttyyn kysymykseen.

1. Tunteeko sen, jos lihakset ovat jumissa?

– Useimmiten kyllä. Kireä lihas voi tuntua kovalta eikä ”jousta” käden alla.

2. Mistä asiakkaana tiedän, milloin tulla hierontaan?

Suosittelen kuuntelemaan omaa kehoa ja mitä se viestii. Onko selän, niska-hartiaseudun tai raajojen alueilla lihaskireyksiä tai liikevajausta, joihin olisi mahdollista saada helpotusta hieronnan avulla? Puutuuko paikat? Särkeekö päätä, huimaako tai tinnittääkö korvissa? Tällaisiin vaivoihin voi hakea apua hieronnasta. Hierontaan toki saa ja kannattaa tulla, vaikkei mitään varsinaisia vaivoja tai oireita olisikaan – hieronta on myös hemmottelua ja rentoutumista varten. ☺️

3. Voiko hieronnan jälkeen mennä saunaan?

– Voi ja kannattaakin, jos siltä tuntuu! Lämpö tekee hyvää lihaksistolle. Jos olo on hieronnan jäljiltä tokkurainen, kannattaa kovat löylyt jättää väliin ja istuskella vaikka alalauteella. Olisi myös hyvä juoda riittävästi vettä tai vissyä hieronnan jälkeen.

4. Kuinka usein kannattaa käydä hierojalla?

– Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys, jokaisen tarpeet kun ovat niin yksilölliset! Elämistä ja olemista haittaavista lihaskireyksistä kärsiville suosittelen vähintään kuukauden kestävää hierontakuuria, jolloin asiakas käy hieronnassa kerran viikossa. Hieronnalle tuskin on virallista ala- tai ylärajaa, ja hierontaan saa ehdottomasti tulla myös lepäämään sekä rentoutumaan. Aina ei tarvitse olla kivulias tullakseen hierontaan. Hieronta on myös hyvää ennaltaehkäisyä. ☺️

5. Voiko hieronnalla korvata venyttelyn?

– En suosittele ”ulkoistamaan” lihashuoltoa, vaan kannustan jokaista etsimään itselle mieluisia venyttely- ja jumppaliikkeitä. Vaikka hieronta tekeekin hyvää, kaipaa ihmisen lihaksisto säännöllistä aktivaatiota ja venyttelyä sen vastapainoksi. Jos ei tykkää venyttelystä, voi kuitenkin ylläpitää liikkuvuutta erilaisilla liikkuvuusharjoituksilla. Tanssahtelu, nivelten pyörittely ja helpot jooga-asanat tukevat liikkuvuutta ja huoltavat kehoa lempeästi.

6. Tarvitseeko hieronnan aikana puhua?

– Ei tarvitse, ellei itse halua. Jotkut tykkäävät rupatella, toiset eivät. Itse saatan esittää esimerkiksi liikuntaharrastuksiin tai työasentoihin liittyviä kysymyksiä, joilla pyrin kartoittamaan asiakkaan tilannetta. Asiakkaalla ei ole lähtökohtaisesti velvollisuutta viihdyttää minua, vaan hieronta on nimenomaan hänen oma hetkensä, joten hänen ehdoillaan mennään.

7. Nukahtavatko ihmiset hieronnan aikana?

– Välillä. Aika harvassa ovat ne, jotka alkavat kuorsata heti pöydälle päästyään, mutta kyllä sellaisiakin asiakkaita löytyy. Nukkuminen on täysin sallittua hieronnan aikana. ☺️

8. Voiko tulla likaisella tukalla ja meikit kasvoilla hierontaan?

– Ilman muuta. Itse teen jokaisen hieronnan lopuksi pää-/kasvohieronnan, joten on jopa helpompaa, kun ei tarvitse liikaa varoa meikkiä tai tukkaa. Usein kysyn lupaa poistaa meikkivoide ja puuteri asiakkaan kasvoilta ennen kasvohierontaa. Puhtaiden kasvojen hieronta on mukavampaa sekä hierojalle että asiakkaalle että tämän iholle.

9. Voiko kipeänä tulla hierontaan?

– Pieni allerginen nuha ei ole este hieronnalle, mutta flunssan ja kuumeen kourissa (tai heti niiden jälkeenkään) ei kannata tulla. Jo pelkkä hieronta-asento – kasvot alaspäin makaaminen – saattaa pahentaa oloa kovan flunssan aikana tai heti sen jälkeen. On tärkeää antaa kehon toipua rauhassa.

10. Kauan hierojakoulutus kestää?

– Itse opiskelin koulutusohjelmassa, jonka kesto oli 11 kuukautta. Tuo kesto taitaa pitkälti olla vakio sekä julkisella että yksityisellä puolella.

11. Tulevatko kädet kipeiksi hierontatyössä?

–  Oikeanlaisia otteita käyttämällä eivät. Mutta jos käytän pelkkiä peukaloita liikaa esimerkiksi hartiahieronnassa, peukaloiden tyvinivelet kipeytyvät ja saattavat pahimmillaan tulehtua. Työergonomiasta huolehtiminen onkin äärimmäisen tärkeää!

12. Käytkö itse hierojalla?

–  Käyn. Kävin hierojalla ensimmäistä kertaa teini-iässä, silloin sain ensi kipinän tähän ihanaan ammattiin. ☺️

Hierontaa saatavana Kuokkalan liikkeestämme:

Kuokkala 0207 769 555

Kevään & kesän 2023 trendivinkit

Suositut trendimme on taas julkaistu! Trendit ja vinkit käsittelevät mm. hiusten värjäystä ja leikkausta, ripsiä, kynsiä ja ihonhoitoa sekä hierojan suosituksia. Lue, mitä ammattilaisemme sanovat kevään ja kesän 2023 trendeistä.

Hiustenleikkauksissa korostuu kerrostus

Leikkauksissa edelleen pinnalla pysyvät mullet, shag ja wolf cut. Mullet-leikkaus on ollut nyt erityisen suosittu erityisesti miesten keskuudessa. Se tarkoittaa leikkausta, jossa takatukka jää pidemmäksi. Shag-leikkauksessa hiuksia kerrostetaan paljon ja latvat jäävät “rikkonaiseksi”. Wolf cut on puolestaan näiden kahden leikkauksen yhdistelmä, eli siinä näkyvät sekä takatukka että rikottu leikkaus.

Kuokkalan liikkeen parturi-kampaaja Jenni mainitsee, että kerrostetut leikkaukset kaikissa pituuksissa ovat tällä hetkellä pinnalla.

Myös polkkatukka jatkaa edelleen suosiotaan. Polkasta on olemassa useita eri versioita lyhyestä polkasta pidempään polkkaan.

Mullet eli takatukka sopii hyvin sekä naisille että miehille.
Shag eli kerroksellinen leikkaus.
Wolf cut.
Lyhyet polkkahiukset.
Long bob eli pidemmät polkkahiukset.

Feathered Bangs -otsatukka

Parturi-kampaaja Katariina kertoo Feathered Bangs -otsatukasta. Se on “pitkä” ja kevyt otsatukka, joka laskeutuu kulmiin asti ja ylikin. Sen voi muotoilla joko osittain otsan päälle tai kevyesti sivulle.  

Feathered Bangs -otsatukka, kuva Wella.

Butterfly Haircut

Emma kertoo myös Butterfly Haircutista, eli kasvojen kehystyskerrostuksesta. Siinä etuosan hiukset leikataan koko pituudelta kehystämään kasvoja. Aiemmin erityisessä suosiossa olleessa verho-otsiksessa hiukset leikattiin vain otsatukan osalta kasvoja kehystämään. Butterfly-leikkaus luo efektin perhosen siivistä. Hiukset voidaan kääntää joko kasvoja kohti tai kasvoista pois päin. Kasvoihin päin käännettynä hiukset luovat 70-luvun tyylisen tukan.

Butterfly Haircut suoraan hiukseen, kuva Wella.
Butterfly Haircut kiharaan hiukseen, kuva Four Reasons.

Luonnollisuus pinnalla hiusten värjäyksissä

Parturi-kampaajistamme Anu korostaa lämpöisiä vaaleita ja myös Emma kertoo lämpöisten ja luonnollisten sävyjen olevan suosittuja. Vaaleissa hiuksissa luonnollisen viileät ja kultaiset sävyt ovat nyt suosiossa ja myös lämpimät punaruskeat sävyt ovat pinnalla.

Tummanruskeissa pähkinäinen sävy on tällä hetkellä in ja tummissa hiuksissa nähdään myös punaisen, violetin ja burgundyn sävyjä.

Palkkiraitoja, eli kasvojen viereen värjättäviä muusta tukasta eri värisiä osioita tullaan näkemään taas tänä keväänä ja kesänä.

Hiekkaista vaaleaa.
Lämmin vaalea ja hiustenpidennykset.
Lämmin, vaniljainen vaalea ja skarppi polkkaleikkaus.
Hopeista vaaleaa ja pinkki blokkiosio.
Pähkinäinen ruskea.
Vaaleat palkkiraidat kehystämässä kasvoja.
Ohuet vaaleat palkkiraidat.

Räväkät värjäykset

Väreissä ja hiustyylissä ylipäätään näkyy selkeämmin räväkkyys ja 1990-luvun ja 2000-luvun alun vaikutteet. 

Kuokkalan parturi-kampaajaa Suvia lainaten: ”Tiesittekö, että yksi tän vuoden luvatuista trendisävyistä on smaragdinvihreä?”

Merenneitotukka.
Split dye. Se tarkoittaa värjäystä, jossa puolet hiuksista on värjätty eri sävyllä kuin toinen puolikas.
Sateenkaaritukka.
Yksi vuoden 2023 luvatuista trendisävyistä on smaragdinvihreä.
Karkkitukka, edessä liilat palkkiraidat.

Ysärin kampaukset ja hehku meikissä

Kauppakadun liikkeessä työskentelevä Elsa kertoo, että kampauksissa näkyy nyt erityisesti ysärin ja 2000-luvun alun vaikutteet. Ponnari- ja nutturakampaukset, joissa eteen on jätetty roikkuvat irto-osiot, ovat nyt suosittuja. Myös erilaiset geelikampaukset kuuluvat katukuvaan. Juhlakampauksissa rennot niskanutturat ja tukka puoliksi kiinni on nyt in.

Elsa kertoo myös, että tällä hetkellä meikissä saa käyttää kirkkaita värejä sekä pohjassa ja huulissa näkyy kiilto. Pohjameikissä korostuu erityisesti luonnollisuus ja hehku. Myös kulmakarvat saavat olla nyt luonnolliset.

Kauppakadun toimipisteen meikkaaja Jutta E. puhuu myös luonnollisuuden ja hehkun puolesta. Sävyissä mennään enemmän viileisiin, mutta lämpimistä sävyistä erityisesti beiget ja ruskeat ovat suosittuja. Huulimeikki saa puolestaan olla nude ja poskipuna saa näkyä.

Niskanutturat ovat suosittuja.
Niskanuttura letillä.
Yksinkertainen niskanuttura.
Juhlameikki, jossa silmät ovat meikattu trendien mukaan näyttäviksi ja huulet saavat olla neutraalit, mutta kiiltävät.
Juhlameikistä on haluttu tehdä pehmeä ja luonnollinen. Silmämeikki on tehty korostamaan asiakkaan silmien väriä.

Parran muotoilu sekä tuotteet parran pesuun ja hoitoon

Palokan parturi-kampaaja Elina mainitsee, että parranmuotoilua on ollut nyt jonkin verran. Enemmän kuitenkin olemassa olevan parran siistimistä ja lyhentämistä kuin kokonaan uuden muotoilua. Parran kotihoidossa on ehdottomasti hyvä omistaa tuote, jolla pesee partaa, sekä tuote, jolla hoitaa sitä.

Pesuun soveltuu esim. Seb Man Multitasker -shampoo, joka sopii sekä hiuksille, parralle että iholle. Hoitotuotteena puolestaan öljy on helppo ja kiva tuote, sillä pieni määrä riittää pidempäänkin partaan. Se myös kosteuttaa sekä partakarvaa että parran alla olevaa ihoa, tuo tuuheutta ja saa aikaan ylipäätään terveemmän näköisen kokonaisuuden. Elina suosittelee esimerkiksi Seb Manin partaöljyä.

Parran kotihoidossa on hyvä olla tuote sekä pesuun että parran hoitamiseen.
Ennen hiustenleikkausta ja viiksien värjäystä.
Hiustenleikkauksen ja viiksien värjäyksen jälkeen. Asiakas halusi lomamatkalleen hieman leikitellä viiksillään ja ne värjättiin erottuvan tummiksi.

Abstraktit viivat ja glitterhäivytys kynsissä

Kynsiteknikkomme Sonja kertoo, että kynsissä suosittuja ovat nudet ja yksiväriset kynnet. Myös ranskalainen lakkaus on tehnyt paluun. Koristeluissa toivotaan abstrakteja viivoja sekä myös ns. glitterhäivytystä. Glitterhäivytyksessä lakkauksen/koristeluiden pohjalle laitetaan glitter, minkä päälle levitetään geeliä häivyttäen, jolloin glitter paljastuu alta. Tästä muodostuu myös kiva 3D-efekti. 

Nudea ranskalaisella twistillä.
Glitterkynnet
Abstraktit viivat kynsissä ovat suosittuja.

Volyymiripset sekä hybridiripset

Ripsiteknikkomme Kerstin kertoo, että volyymiripset sekä hybridiripset ovat suosittuja vuodenajasta riippumatta. Volyymiripsissä omaan ripseen kiinnitetään ripsikuiduista muodostettu viuhka, kun taas hybridiripsissä omaan ripseen kiinnitetään joko viuhka tai yksittäinen ripsikuitu.  

Volyymiripset: D-kaari, pituus 8-12 mm.
Volyymiripset: ennen ja jälkeen.
Volyymiripset, jotka pitenevät ulkonurkkaa kohti.

Kosteuttava kasvohoito sekä kulmien laminointi ja ripsien kestotaivutus

Kasvohoidoissa kevättä ja kesää kohden korostuu kosteutuksen tärkeys, kertoo kosmetologimme Rosa. Valikoimastamme kosteutukseen on hyvä esimerkiksi täydellinen kasvohoito tai syväkosteuttava kasvohoito. 

Kosmetologeistamme Rosa ja Alma suosittelevat myös kulmien laminointia sekä ripsien kestotaivutusta. Kulmien laminoinnissa kulmakarvojen tekstuuria muutetaan siten, että ne pysyvät paremmin paikallaan sekä ovat helpommin hallittavissa. Kulmista myös nypitään hajakarvat sekä ne värjätään kestovärillä. Ripsien kestotaivutus antaa ripsille lisää pituuden ja volyymin tunnetta. Ripset taivutetaan muottien avulla ja värjätään myös kestovärillä. 

Lue lisää kulmien laminoinnista ja ripsien kestotaivutuksesta aiemmasta artikkelistamme.

Alakuvassa lähtötilanne, yläkuvassa kulmien laminoinnin ja kulmien värjäyksen jälkeen.
Kestotaivutus pysyy ripsissä noin 8-10 viikkoa.

Suihkurusketuksella kaunis rusketus

Kauppakadun liikkeen kosmetologit Rosa ja Alma mainitsevat myös suihkurusketukset, jonka avulla iholle saa kauniin päivetyksen turvallisemmalla tavalla. Rusketus kestää noin viikon ja sen tummuutta voidaan säädellä eri sävyillä ja värin kerrostuksella. Lue suihkurusketuksesta lisää täältä.

Imukuppihieronta, rentouttava hieronta sekä suklaaöljyhieronta

Kuokkalan liikkeen koulutettu hieroja/urheiluhieroja Ninja kertoo, että keväällä on loistava aika hoitaa liukkaiden kelien jäljiltä jalkojen kiristäviä lihaksia esimerkiksi imukuppihieronnalla. Imukuppihieronta tunnetaan myös nimellä ”kuivakuppaus”.

Ninja suosittelee myös laajoilla ja hitailla otteilla tehtävää rentouttavaa hierontaa. Rentouttava hieronta auttaa palautumaan kiireen keskellä ja voi helpottaa erilaisia stressioireita. Uutena palveluna valikoimaan kuuluu myös suklaaöljyhieronta, joka on hyvä esimerkiksi polttarilahjaksi, synttärisankarille tai itsensä hemmotteluun arjen keskellä. 

 

Rentouttava hieronta tehdään laajoilla ja hitailla otteilla.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Palveluun puhtailla hiuksilla vai ei?

Palveluun puhtailla hiuksilla vai ei? Usein ennen kampaamokäyntiä asiakasta mietityttää, tulisiko hiukset olla pestyinä vai voiko palveluun tulla vaikka hiukset olisivatkin vähän likaiset. Tässä ohjeistusta, miten valmistautua erilaisiin kampaamoaikoihin hiusten pesun suhteen.

Kokosimme myös artikkelin loppuun taulukon, josta näet helposti tulisiko palveluun tulla puhtailla vai pesemättömillä hiuksilla. Taulukkoon pääset myös tästä.

Hiustenleikkaus:

Ennen hiustenleikkausta ei tarvitse pestä hiuksia, sillä se sisältyy aina meillä parturi- ja kampaamoleikkauksiin sekä mallinmuutosleikkauksiin. Poikkeuksena koneajo, otsatukan leikkaus, hiusten tasaus kuivana sekä lasten hiustenleikkaukset. Niihin toivomme, että tulet puhtailla hiuksilla.

Hiusten värjäys:

Hiusten värjäykseen tullessa olisi jopa toivottavaa, että hiukset olisivat vähän “likaiset”, eli pesty vaikkapa paria päivää aiemmin. Hiuspohjan luonnollinen rasvoittuminen suojaa esimerkiksi hiuspohjaa hiusvärin ärsyttäviltä ainesosilta.

Kampaus:

Tulethan kampaukseen aina puhtailla ja kuivilla hiuksilla, sillä tavallisen kampausajan aikana ei valitettavasti ehdi pesemään ja kuivaamaan hiuksia. Poikkeuksena hiustenpesu & föönaus -palvelu sekä 60 min kiharakampaus/suoristus, joka sisältää myös pesun.

Permanentti:

Ennen permanenttia hiuksia ei tarvitse pestä, sillä permanentti aloitetaan pesemällä hiukset syväpuhdistavalla shampoolla.

Hiushoito:

Hiushoitomme sisältävät myös hiusten pesun, eli ennen niitä ei tarvitse pestä hiuksia.

Hiustenpidennykset:

Hiustenpidennykset tehdään puhtaisiin ja kuiviin hiuksiin, sillä silloin pidennyksen kiinnitys, kuten teippi, tarttuu paremmin. Suosittelemme myös syväpuhdistavan shampoon käyttöä ennen pidennysten laittoa, sillä se poistaa mm. mahdolliset muotoilutuotteiden jäämät hiuksista.

Palveluun puhtailla hiuksilla vai pesemättömillä hiuksilla?

Katso taulukosta, tulisiko palveluun tulla puhtailla vai pesemättömillä hiuksilla.

Huom! Jos taulukko ei näy kunnolla mobiilissa, käännäthän puhelimen vaakasuuntaan.

Palveluun puhtailla hiuksillaPalveluun pesemättömillä hiuksilla
Hiustenleikkaukset:
Hiustenleikkaus, mallinmuutosleikkausx
Koneajox
Otsatukan leikkausx
Hiusten tasauskuivanax
Lasten hiustenleikkauksetx
Hiustenvärjäyksetx
Kampaukset
Juhlakampaus, pikakampaus, nutturakampausx
Kiharakampaus/suoristus/viimeistely, ilman pesuax
Hiusten pesu ja föönausx
Kiharakampaus/suoristus, sis. pesunx
Permanenttix
Hiushoitox
Hiustenpidennyksetx

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Tuotetestissä L’Oréal Metal DX -metallinpoistokäsittely ja -kotihoitotuotteet

Loppukesällä 2022 käynnistyi tuotetestauskampanjamme, jolloin haimme asiakkaistamme vapaaehtoisia testaamaan tuotteita. Tuotteet valittiin asiakkaiden tarpeiden mukaan ja he tekivät kokemuksistaan videot.

Asiakkaistamme kaksi henkilöä sai testaukseen L’Oréal Metal DX:n tuotteet. Metal DX poistaa hiuksista mm. metallijäämiä ja epäpuhtauksia. Metallikertymä voi näyttäytyä hiuksissa tehden niistä keltaiset, karheat, katkeilevat ja se voi jopa aiheuttaa hajua. Väri ei myöskään välttämättä pysy hiuksessa kunnolla. Metal DX -tuotteet poistavat hiuksista metallikertymää sekä suojaavat jatkossa hiuksia metallikertymiä vastaan ja tekevät hiuksista täten terveemmät.

Lindan kokemukset Metal DX -palvelusta ja -tuotteista

Tuotetestaajamme Linda pääsi kokeilemaan kampaamossamme Metal DX -metallinpoistokäsittelypalvelua ja sai sen jälkeen käyttöönsä vielä Metal DX -shampoon ja -hiusnaamion. Metallikertymä näkyi Lindan hiuksissa mm. siten, että ne katkeilivat ja takkuuntuivat helposti.

Ensimmäiseltä videolta näet tukan ennen ja jälkeen Metal DX -käsittelyn. Metal DX -palvelu voidaan tehdä esimerkiksi vaalennuksen tai raitojen yhteydessä.

Toisella videolla Linda kertoo kokemuksiaan Metal DX -shampoosta ja -hiusnaamiosta. Hän on kokenut tuotteiden olevan mm. riittoisia ja niissä on miellyttävä tuoksu. Hiukset eivät myöskään takkuunnu yhtä helposti ja väri on kirkkaampi.

Suosittelen tuotteita kaikille vaaleahiuksisille varsinkin, jos on ongelmia värin pysyvyyden tai hiusten takkuuntumisen kanssa.

Sennin testissä Metal DX -palvelu ja -tuotteet

”Mulla oli ongelmana hiuksissa sameus, takuttuminen ja karheus, joka vain paheni vaalennuskäsittelyn yhteydessä ja todettiin, että hiuksissa on metalleja.”

Ensimmäisellä videolla näytetään kampaamohoito sekä hiusten tilanne ennen metallinpoistokäsittelyä ja sen jälkeen. Miten selkeä ero!

Näin Metal DX -metallinpoistokäsittely toteutettiin kampaamossa: Hoidon aluksi hiuksiin sumutettiin L’Oréal Metal DX -esikäsittelyainetta, jonka annettiin kuivua hiuksiin luonnostaan. Hiukset pestiin L’Oréal Metal DX -shampoolla, jonka jälkeen levitettiin L’Oréal Metal DX -hoitoaine. Lopuksi Sennin hiuksiin levitettiin tasaisesti L’Oréal Metal DX -hiusnaamio, jonka annettiin vaikuttaa hiuksissa 5 minuuttia ennen pois huuhtelua.

Hoidon jälkeen Sennin hiuksista hävisi karheus ja tilalle tuli upea kiilto! Myös nykyinen violettinen hiusväri on pysynyt hiuksissa aiempia hiusvärejä paremmin. Senni sai kotiin testiin Metal DX -shampoon ja -hiusnaamion. Videolla sekä alla Senni kertoo, mitä on pitänyt Metal DX -tuotteista.

”Kotihoitotuotteet ovat ylläpitäneet tosi hyvin kampaamohoidon lopputuloksia. Mun hiukset on tuntuneet tosi ilmavilta näillä tuotteilla pesun jälkeen ja kiilto on säilynyt erittäin hyvänä. Mun mielestä nää on parhaita tuotteita, mitä mä oon koskaan mun hiuksiin käyttänyt.”

L’Oréal Metal DX -tuotteet:

L’Oréal Metal DX -shampoo 300 ml 34,00 €
L’Oréal Metal DX -hiusnaamio 250 ml 34,00 €
L’Oréal Metal DX oil -hiusöljy 50 ml 35,00 €
L’Oréal Metal DX -lahjapakkaus (matkakoko) shampoo 100 ml & hiusnaamio 75 ml 19,90 €

Metallinpoistokäsittelypalvelu saatavana kaikista liikkeistämme.

Hintatiedot 2/2023.

L'Oréal Metal DX -shampoo ja -hiusnaamio matkakoossa. Matkakokoisia tuotteita saatavana Kauppakadun toimipisteestä rajoitetusti, kampanjakoko.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552