Blogi-studio

Henkilöhaastattelu – Ninja, hieroja

Kuka olet?
Olen Ninja Marttinen, koulutettu hieroja ja urheiluhieroja. Olen savolaislähtöinen jyväskyläläinen ja aloitan hierontatyöt Kuokkalan Studio AK:lla 1. helmikuuta. Teen klassisen ja urheiluhieronnan lisäksi purentalihasten hierontaa sekä raskausajan hierontaa.

Kuinka kauan olet ollut alalla?
Tänä vuonna tulee kuusi vuotta täyteen. Valmistuin hierojaksi Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistosta vuonna 2017.

Kuvaile ammattiasi.
Monipuolista asiakaspalvelua, ihmisten kohtaamista, jossa saa tehdä omannäköistä työtä. Palkitsevaa ja toisaalta kuluttavaa, kun asiakkaan kanssa on oltava läsnä fyysisesti ja henkisesti. Työ on palkitsevaa, kun voittaa ihmisen luottamuksen ja asiakas tulee aina uudelleen. Olen todella kiitollinen, kun asiakkaasta tulee kanta-asiakas ja hän on tyytyväinen työnjälkeeni ja luottaa itsensä minun käsiini.

Mistä pidät eniten alalla tai mikä on intohimosi?
Pidän työn itsenäisyydestä ja se on omannäköistä. Sellaista työtä, josta on hyötyä itselleni ja asiakkailleni. Käytännönläheisyys on myös tämän työn hyvä puoli.

Mikä on ”The” juttu tällä hetkellä alalla?
Klassinen hieronta ei mene koskaan pois muodista. Esimerkiksi päätetyöskentely aiheuttaa suomalaisille niska-hartiavaivoja, joita voidaan helpottaa klassisella hieronnalla. Liukkailla kävely kiristää jalkojen, selän ja hartioiden lihaksistoa. Tällaisiin lihasvaivoihin tehoaa loistavasti esim. 60 min klassinen hieronta ja tarvittaessa urheiluhieronta.

Suosikkipalvelusi? Miksi?
60 minuutin klassinen hieronta, sitä olen tehnyt kaikkein eniten ja se on ollut tähän asti suosituin palveluni. Siinä ajassa ehtii tehdä tosi monipuolisesti: ennättää käsitellä selän, niska-hartiaseudun, käsivarret ja pään.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Tykkään ulkoilla tosi paljon, jumppailla, lukea, kuunnella podcasteja, tavata ystäviäni. Sellaisia ihan tavallisia juttuja; viettää tavallista elämää.

Ihanin tai kivoin muistosi asiakkaista?
Apua, kaikki! Tämä ammatti on sellainen, että asiakas lähtee lähes aina hyvällä mielellä, asiakaskohtaaminen on useimmiten tosi positiivinen. Positiiviset asiakaskokemukset tekevät työstä tosi mielekkään ja auttavat myös jaksamaan.

Ajan Ninjan palveluihin voit varata soittamalla 0207 769 555 (Kuokkala) tai netistä.

Henkilöhaastattelu – Hannamari, parturi-kampaaja

Kuka olet?
Olen Hannamari ja työskentelen Kuokkalan toimipisteellä Stylistinä. Asun perheeni kanssa Vaajakoskella. Olen ollut alalla kohta 13 vuotta. Haaveilin jo ihan pikkutytöstä lähtien tästä työstä, joten olen saanut olla unelma-ammatissani jo pitkään ja työskennellä koko ajan.

Kuvaile ammattiasi.
Monipuolinen, vaihteleva, sosiaalinen. Työssä näkee oman kädenjäljen ja saa työskennellä erilaisten ihmisten parissa.

Mistä pidät eniten alalla tai mikä on intohimosi?
Parasta on ihmisten parissa työskentely. Töistä mieluisimpia ovat isot värimuutokset, kuten vaalennustyöt. Kampaukset tuovat kivaa vaihtelua työhön. Pidän myös mallinmuutosleikkauksista lyhyisiin hiuksiin ja ylipäätään lyhyiden hiusten leikkaukset on mukava toteuttaa.

Mikä on ”The” juttu tällä hetkellä alalla?
Vaalennuksia on paljon, niitä saa tehdä koko ajan. Vaalennustyöt ovat muuttuneet luonnollisempaan suuntaan. Väreissä ylipäätään haetaan ehkä vähän enemmän luonnollisuutta. Toisaalta ihmiset ovat nykyään myös rohkeampia kokeilemaan.

Suosikkituotteesi? Miksi?

True Soft Argan Oil -hiusöljy Maria Nilalta. Se on monelle hiuslaadulle soveltuva hiusöljy. Tuote on hoitava ja kosteuttaa hiusta. Tuoksu on ihana: bon-bon -karkki. Se sopii tosi hyvin myös talvihiukselle.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Harrastan monipuolisesti liikuntaa, ulkoilua ja luonnossa liikkumista perheen ja koiran kanssa.

Ihanin tai kivoin muistosi asiakkaista?
Yksittäisenä muistona on jäänyt mieleen, kun kerran eräs vanhempi miesasiakas toi kukan kiitoksena ihanasta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta. Se on ollut myös erittäin ihanaa, kun vuoden alussa edellisen työpaikkani lopettaessa toiminnan ja työpaikan vaihtuessa tänne, todella moni asiakas tuli mukanani uuteen kampaamoon.

Ajan Hannamarin palveluihin voit varata soittamalla 0207 769 555 (Kuokkala) tai netistä.

Tuotetestaaja Sari ja hajusteettomat tuotteet

Etsimme kesällä tuotetestaajia, jotka saivat kauttamme hiustuotteita testaukseen. Testaus aloitettiin konsultaatiokäynnillä, jossa testaajalle suositeltiin juuri hänen hiuksilleen ja tarpeisiinsa sopivat tuotteet.

Tuotetestaaja Sari vieraili Kuokkalan liikkeessä ja sai parturi-kampaajaltamme Suvilta suosituksen testata Four Reasonsin No Nothing -tuotteita. No Nothing -tuotteet ovat mm. 100 % vegaanisia ja hajusteettomia, eli ne sopivat myös tuoksuyliherkille. Tuotteet eivät myöskään ärsytä hiuspohjaa ja niille onkin myönnetty Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnus.

No Nothing -shampoo ja -hoitoaine

Sari kertoo saaneensa shampoosta ja hoitoaineesta mm. seuraavat hyödyt:
-Ei takkuisia hiuksia
-Päänahan kutina helpottunut
-Hilseily helpottunut
-Hiusten rasvoittuminen vähentynyt

No Nothing -muotovaahto ja -kuivashampoo

Sarin mukaan muotovaahto on riittoisaa ja siinä on hyvä pito, mutta lopputulos ei ole kuitenkaan liian tönkkö. Kuivashampoosta on ollut Sarille apua hiusten rasvoittumiseen ja myös hiusten muotoiluun. Kuivashampoosta tulikin kyseisistä tuotteista Sarin suosikki!

No Nothing -tuotetestauksen tuotteet

Sarin testaamat tuotteet:

– Four Reasons, No Nothing Sensitive Color –shampoo 12,90 €
– Four Reasons, No Nothing Sensitive Color –hoitoaine 12,90 €
– Four Reasons, No Nothing Sensitive Strong Mousse -muotovaahto 13,90 €
– Four Reasons, No Nothing Sensitive Dry Shampoo -kuivashampoo 13,90 €
 

Kaikki edellä mainitut tuotteet ovat saatavilla Kuokkalan ja Palokan liikkeistä. Lisäksi myös Kauppakadun ja Laajavuoren liikkeistä löytyvät muut tuotteet, paitsi Kauppakadulta muotovaahto ja Laajavuoresta kuivashampoo.

Lisää tuotteista voit lukea Four Reasonsin nettisivuilta.

Hintatiedot 12/2022.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Tuotetestaaja Henrietta ja Olaplex

Tuotetestauskampanjamme on saanut jatkoa ja seuraavana vuorossa on Henrietta. Henrietta testasi Olaplexin tuotteita, jotka korjaavat ja suojaavat hiuksia. Olaplexin teho perustuu siihen, että se korjaa hiuksen rikkisidoksia tavallisista hiustuotteista poiketen. Siksi se on erittäin tehokas ja hiuksia hellivä.

Henrietan testaamat tuotteet:

– Olaplex No.4C Bond Maintenance Clarifying syväpuhdistava shampoo
– Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning keltaisuutta neutralisoiva shampoo
– Olaplex No.5 Bond Maintenance -hoitoaine
– Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing -hiusseerumi

Kaikkien tuotteiden hinta 33,90 €/kpl. Tämä neljän tuotteen setti on saatavana liikkeistämme Kauppakadulta, Kuokkalasta ja Palokasta.

Henrietan extrapitkiä hiuksia on vaalennettu usean vuoden ajan ja niistä oli tullut kuivat ja helposti takkuuntuvat.

Ensimmäinen testattava tuote oli No.4C -syväpuhdistava shampoo, joka poistaa tuotejäämiä ja epäpuhtauksia hiuksista.

Toisena tuotteena Henrietta kokeili No.4P -shampoota, joka sopii vaaleille hiuksille ylläpitämään väriä ja neutralisoimaan keltaisuutta.

”Se on ylläpitänyt hienosti mun hiusvärin todella vaaleeta ja viileetä sävyä.”

No.5 -hoitoaineesta Henrietta kertoo näin:

”Yllättävän pieni määrä riittää hoitamaan pitkiäkin hiuksia.”

”Hiustenpesun jälkeen mä oon kuivannut hiukset pyyhekuiviksi ja levittänyt niihin latvoista alkaen pienen määrän, pari painallusta tätä Olaplexin seerumia.”

No.9 -hiusseerumia voi käyttää suojaamaan hiuksia mm. ilmansaasteilta ja lämmöltä.

Suosittelisin Olaplexin tuotteita kaikille niistä kiinnostuneille. Tätä settiä kuitenkin erityisesti niille, joilla on vaalentamisen myötä vahingoittuneet hiukset, jotka kaipaa vahvistusta.

Haluatko tietää lisää Olaplex-tuotteista? Niistä voit lukea lisää täältä www.olaplex.fi. Lisätietoa erilaisista hiushoidoista löydät blogistamme: Hiushoidot-artikkeli.

Hintatiedot 12/2022.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Syksyn & talven 2022-2023 trendivinkit

Hiustrendit ja kauneustrendit puhuttavat vuodenaikojen vaihtuessa. Mikä on nyt suosittua hiustenleikkauksissa tai värjäyksissä? Pitävätkö kesän suosikit pintansa myös syksyllä ja talvella? Mitä kosmetologimme suosittelevat ja millaiset kynnet ovat trendikkäimmät?

Ruskeat ja tummat hiukset

Parturi-kampaaja Viivi kertoo, että ruskeissa hiuksissa toivotaan enemmän lämpimiä sävyjä. Syksyn myötä esimerkiksi ruskeahiuksiset toivovat aina vähän tummempaa sävyä, jatkaa parturi-kampaaja Maarit. Se on yleinen trendi, joka tapahtuu yleensä joka vuosi.

Konjakkimaisuus onkin yksi tämän syksyn suosituimmista jutuista lämpimän ruskeissa hiuksissa.

Mustat ja syvänruskeat hiukset saavat nyt lisää vivahdetta mm. violettiin taittavilla laventelisilla raidoilla.

Vaaleanruskeaa
Punertavan sävyistä ruskeaa
Tummaa ruskeaa, mikä vivahtaa lämpöiseen

Kuparin sävyt

Joka syksy yksi suosituimmista hiusväreistä on kupari kaikissa eri sävyissään. Tänä syksynä erityisen suosittu on vaalea kupari sekä tummassa sävyssä hehkuva kupari. Myös mahongin ja meripihkan sävyt tuovat hiuksiin lisää leikkisyyttä.

Vaaleaa kuparia
Oranssinen kupari
Mahongin ja kuparin sävyjä

Vaaleat hiukset

Parturi-kampaajamme Iivari värjää paljon vaaleita hiuksia ja kertoo, että tällä hetkellä toivotaan luonnollisempaa vaaleaa, joka voi olla esimerkiksi lähellä omaa väriä tai auringon vaalentamaa. Myös Face Framing -raidat, eli kasvoja kehystävät raidat ovat suosittuja, mutta niissä kaivataan tällä hetkellä ennemmin liukuvaa raitaa kuin palkkimaista raitaa. Ylipäätään vaaleat raidat ja platinablondi ovat suosittuja vuodenajasta riippumatta ja lisäksi Iivari mainitsee, että kirkkaat vaaleat ovat myös toivottuja. Parturi-kampaaja Viivi lisää, että sävyinä beige ja hiekka ovat nyt vuoden loppua kohti kysyttyjä.

Ihana vivahteikas vaalea. Eteen kevyet Face Framing -raidat, sävytys Shinefinityllä ja leikkauksella liikettä paksuihin hiuksiin.
Raidat, leikkaus & Olaplex-hoito
Viileää vaaleaa ja Olaplex-hoito

Syyssävyinen blokkiosio

Syksy voi näkyä hiuksissa esimerkiksi näin! Syyssävyinen blokkiosio otsiksen alla on kiva piristys ja sopii hyvin esimerkiksi muuten vaaleaan tukkaan.

Ihanat syksyiset sävyt etuhiuksissa

Polkkatukka

Leikkauksissa polkkatukka pitää edelleen kutinsa, ja nyt erityisesti niskasta aavistuksen lyhyempi malli on suosittu. Polkkatukka näyttää kuitenkin hyvältä kaikissa pituuksissaan ja tekstuureissaan.

Lyhyt polkka
Napakka polkka raidoilla
Pitempää polkkaa

Kerroksellisuus ja Mullet

Tiia kertoo, että hiusten kerroksellisuus on pysynyt edelleen suosiossa. Se lisää hiusten volyymia ja saa niihin lisää elävyyttä. Lisäksi se on melko helppo ja huoleton hiustyyli.

Miesten hiuksissa mullet eli takatukka on edelleen suosittu ja sen mainitsee parturi-kampaajistamme mm. Anu ja Tiia. Mullet voi olla myös vähän hillitymmän tyylinen. Lisäksi myös miesten hiuksiin kaivataan kerroksellisuutta.

Kerroksellisuutta ja fuksiaa
Modern Mullet-/shaggy -leikkaus ja korpinmusta väri
Mullet ja permanentti
Modern Mullet
Modern Mullet pitkällä takatukalla. Trendikkäät kiharat omaa luonnonkiharaa.

Klassinen leikkaus saksilla

Parturi-kampaaja Maikki kertoo, että monet miesasiakkaat ovat toivoneet leikkausta saksilla koneleikkauksen sijaan. Tällöin lopputulos on klassisempi ja pehmeämpi sekä sivuille pystyy jättämään enemmän hiuksia muotoilua varten.

Saksilla pidempää, mutta kuitenkin lyhyttä mallia

Persoonallisuus

Yksi pinnalla olevista trendeistä on persoonallisuus ja juuri itselle sopiva tyyli. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että hiusten jakaus tehdään itselle parhaiten sopivaan kohtaan, eikä sitä yritetä pakottaa johonkin tiettyyn kohtaan. Esimerkiksi hiuksissa olevat pyörteet voivat vaikuttaa siihen, että jakaus ei istu johonkin kohtaan tukkaa. Myös hiusvärit ovat hellävaraisempia, mikä mahdollistaa hiussävyn vaihtamisen useammin.

 

Yksi tapa lisätä hiustyylin sopivuutta itselleen, on tehdä esimerkiksi raidat, jotka ovat armollisempi vaihtoehto tyvikasvun suhteen.

Raidat antavat usein armoa tyvikasvulle, eli tyvi saa kasvaa huomaamattomammin.
Väriä syksyyn!
Värjäystä neljään osioon

Hiushoidot

Syksyn myötä kosteuttavien hiushoitojen suosio nousee, sillä kesä ja auringonpaiste on rasittanut ja kuivattanut hiuksia. Hiushoidon avulla hiukset saadaan taas entiseen loistoonsa. Myös kuivien latvojen siistiminen tekee hiuksista terveemmät ja hyvinvoivemman näköiset. 

Tätä hiusta on hoidettu reippaammalla leikkauksella sekä System Professional -hiushoidolla. Hiushoitoja on valikoimissa lukuisia ja sopivin hoito kannattaa katsoa yhdessä kampaajan kanssa.
Värinä luonnollinen kultahelmiäinen ja hoitona Olaplex
Syksyhiukset, hoitona Olaplex

L'Oréal Metal DX -metallinpoistokäsittely

Mökkeily tai reissaaminen on saattanut kerryttää hiuksiin epäpuhtauksia ja metalleja. Parturi-kampaajamme Sirke suosittelee tähän avuksi Metal DX -hoitoa, joka poistaa hiuksista esimerkiksi veden kerryttämiä metalleja sekä tekee mm. vaalentamisesta turvallisempaa ja saa lopputuloksesta kauniimman ja puhtaamman näköisen. Tuotteet ovat hellävaraisia ja ne ylläpitävät hiusvärin kiiltoa sekä ravitsevat ja silottavat hiuksia.

L'Oréal Metal DX -metallinpoistokäsittelyn ansiosta hiukset eivät enää takkuunnu, eivätkä ole enää karheat.

Metal DX -metallinpoistokäsittely vaaleahiuksiselle

Metal DX -metallinpoistokäsittely violettihiuksiselle

Maalatut kuviot hiuksissa

Uusinta uutta tukkatrendeissä on nyt maalatut kuviot hiuksissa. Myös me olemme päässeet jo tekemään kyseisen trendin mukaisen tukan, jossa inspiraationa toimi Marimekko ja Marimekon unikko-kukat. Unikon kuvat tehdään lyhyeen tukkaan ja tukka voidaan aluksi vaalentaa, jotta kukat erottuvat paremmin. Unikot puolestaan tehdään vapaalla kädellä mallia hyödyntäen. 

Maalatut kuviot lyhyisiin vaalennettuihin hiuksiin.

Hiusdonitsit

Liikkeistämme on saatavilla hiusdonitseja, jotka ovat tukalle tavallisia pompuloita hellävaraisempia. Hiusdonitseissa on useita eri sävyjä ja kuoseja, joista voit valita mieluisesi tai vaikka jokaiselle päivälle erilaisen. Ne sopivat arjen lisäksi myös vaikkapa iltarientoihin.

Donitsi eli scrunchie on hiusystävällinen ja niin halutessa myös näyttävä

Kosmetologin/jalkojenhoitajan (AT) vinkit

Kosmetologi/jalkojenhoitaja (AT) Rikka kertoo, että yleensä syksyllä arkeen paluun myötä halutaan arkea helpottavia palveluita. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi ripsien kestotaivutus ja kulmien laminointi. Kulmissa haetaan omaa luonnollista kulmalinjaa, ei kovinkaan ylipörröisyyttä. 

Ripsien kestotaivutus tuo arkeen helppoutta: ripset näyttävät heti aamusta kauniilta. Kestotaivutus kestää n. 6-8 viikkoa.

Kasvohoidossa palataan happohoitojen pariin, tai yleisesti tehokkaammin kuorivien hoitojen pariin. Kasvohoidoissa kesän jäljiltä on tärkeää kuorinta ja kosteutus. Pikkuhiljaa olisi hyvä myös käydä läpi omat tuotteet kotona ja ottaa käyttöön vähän rasvaisemmat eli ravitsevammat tuotteet. Iho tarvitsee suojaa viimalta ja kylmältä. 

Jalkahoidossa puolestaan on hyvä muistaa, että vaikka sandaalikelit ovat jo ohi, jalkoja on silti hyvä hoitaa tai hoidattaa säännöllisesti. Syksyllä ja talvella pitää kiinnittää huomiota jalkojen peruskuntoon ja rasvaukseen.

Ultraäänipuhdistus on tehokas kasvohoito
Ultraäänipuhdistuksessa käytettävän sonoscrub-laitteen ultraääni on ihmiskorvan kuuloalueen yläpuolella olevalla värähtelytaajuudella, eli sitä ei voi kuulla.

Kynsitrendit syksylle ja talvelle

Vuoden loppua kohti kynsien sävyt muuttuvat ruskaisemmiksi ja tummemmiksi, kertoo kynsiteknikko Jutta. Näiden lisäksi nude-sävy sekä punainen ovat kysyttyjä. Maanläheisten sävyjen, kuten ruskean, kanssa puolestaan halutaan leikitellä jollakin ylellisellä, kuten timanteilla. Kiiltävän mustan rinnalle laitetaan vaikkapa marmorikuviointia.

 

Pian meneillään olevalla pikkujoulukaudella kynsissä toistuvat vuodesta toiseen punainen, glitteri ja kulta tai sitten sinisen ja hopean yhdistelmä, mainitsee kynsiteknikko Sonja.

Maanläheisiä sävyjä pienellä twistillä ja aavistuksella luksusta

Keväästä lähtien ja yhä vieläkin yksi pinnalla olevista kynsitrendeistä on glazed donut -kynnet, jotka myös Hailey Bieber -kynsinä tunnetaan. Kyseessä on hyvin luonnollisen sävyinen manikyyri, jossa on helmiäisen hohde. Kynsien nimi ”glazed donut” tulee siitä, että kynsien sanotaan tuovan mieleen kiiltäväpintaiset, kuorrutetut donitsit, avaa kynsien nimeä Sonja.

Nämä kynnet piristävät varmasti pimeänä ajankohtana
Pirteää oranssia ja ruskan väriä toteutettuna oranssilla, kultaisella ja punaisella foliolla
Syksyä ja talvea kohti toivotaan tummempia kynsiä
Kiiltävää mustaa ja marmoria extrapitkiin kynsiin

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552