Blogi-studio

TOP 5 ihonhoitotuotteet

Studio AK:n kosmetologit listasivat TOP 5 ihonhoitotuotteet, jotka soveltuvat hyvin syksyyn. Erityisesti syksyllä iho kaipaa hoitoa ja kosteutusta.

Repêchagen ja Ekopharman tuotteita on saatavana Kauppakadun ja Laajavuoren liikkeistämme, valikoima vaihtelee liikkeittäin.

1. Ekopharma Karpalo Oil-To-Milk -puhdistusöljy

Tuote muuttuu iholla öljystä puhdistusemulsioksi liuottaen iholta epäpuhtaudet. Sopii kaikille ihotyypeille. Hinta 18 €.

2. Ekopharma Tyrni AHA-Duo kuorinta

Kaksitehoinen kuorinta, joka poistaa kuollutta pintasolukkoa ja kirkastaa ihoa. Sisältää hedelmähappoja. Hinta 23,80 €.

3. Ekopharma Herukka entsymaattinen kuorinta

Hellävarainen, mutta tehokas kuorinta. Kirkastava ja heleyttävä vaikutus. Sopii myös ärtyneelle iholle. Hinta 23 €.

4. Ekopharma Vadelma -kasvovoide

Kosteuttava ja heleyttävä voide, joka sopii erinomaisesti pintakuivalle sekaiholle. Sisältää antioksidantteja, jotka parantavat ihon joustavuutta. Hinta 29,90 €.

5. Repêchage Lamina Lift -kangasnaamio

Rauhoittava, kosteuttava ja kiinteyttävä kangasnaamio. Helppokäyttöinen ja tehokas naamio, joka sopii kaikille ihotyypeille. Hinta 14,50 €.

Kauppakadun ja Laajavuoren liikkeistä on saatavana kasvohoitoja, jotka on toteutettu Ekopharman tai Repêchagen ihonhoitotuotteilla. Molemmista liikkeistä on saatavana myös vartalohoitoja, jotka tehdään Repêchagen tuotteilla. Kosmetologipalveluista voit lukea lisää täältä.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Henkilöhaastattelu – Emma, parturi-kampaaja

Kuka olet?
Olen Emma, parturi-kampaaja. Työskentelen Kauppakadun liikkeessä Stylistina.

Kauanko olet ollut alalla?
2,5 vuotta.

Kuvaile ammattiasi 3 sanalla.
Hyvin sosiaalinen, monipuolinen ja ihmisläheinen.

Mistä pidät eniten alalla tai mikä on intohimosi?
Kaikkein parasta työssäni on sen sosiaalinen puoli, sillä pidän erityisesti asiakaspalvelusta. Töistä suosikkejani ovat sellaiset, jossa näkyy selkeästi lopputulos ja oman käden jälki. Tällaisia ovat esimerkiksi permanentit, raidat ja värjäystyöt.

Mikä on ”The” juttu tällä hetkellä alalla?
Rakastan permanenttien tekemistä ylikaiken ja tällä hetkellä niitä saa tehdä paljon. Erityisesti permanentit nuorilla miehillä ovat hyvin suosittuja. Väritöissä kysyttyjä on muusta hiusväristä selkeästi erottuva palkki.

Suosikkituotteesi? Miksi?
Aivan ehdoton suosikkituotteeni on IdHairin Black Fiber Wax -kuituvaha, se on aivan ultimaattinen lempparini. Sen tuoksu on hyvä ja aina kun olen sitä asiakkaalleni suositellut, he eivät ole enää toista vahaa halunneet käyttää. Yksinkertaisesti paras tuote miesten hiuksille.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Tykkään tehdä paljon töitä, mutta sitten kun olen vapaalla, olen lähinnä kavereiden kanssa. Lenkkeilen ja saliharrastuksen aloittaminen on toiveissa.

Ihanin tai kivoin muistosi asiakkaista?
Paras muisto asiakkaasta on se, kun hän istuu penkkiin ja sanoo, että kylläpä on odottanut käyntiä minun asiakkaanani. Se on paras palaute asiakkaalta, kun hän tulee aina uudelleen. Mieltä lämmittää myös asiakkaat, jotka ovat tyytyväisiä lopputulokseen ja myös kertovat ja näyttävät, että oikeasti tykkäävät.

IdHairin suosittu Black-kuituvaha

Voit seurata Emmaa myös Instagramissa: @studioak.emma

Ajan Emman palveluihin voit varata soittamalla 0207 769 551 (Kauppakatu) tai netistä.

Syksyn suosituimmat trendit

Syksy saapuu pikkuhiljaa ja se tarkoittaa meillä uusia ihania trendejä. Kaikki tosin eivät ole täysin uusia, sillä esimerkiksi kuparin värinen tukka pitää pintansa myös tänäkin syksynä. Lue alta tarkemmin, mitä ammattilaisemme kertovat syksyn trendeistä esimerkiksi hiuksiin, kynsiin ja ihonhoitoon liittyen.

Syväkosteuttavat hiushoidot

Kuokkalan ja Laajavuoren parturi-kampaaja Emmi kertoo, että hänen asiakkaansa ovat toivoneet kesän jäljiltä syväkosteuttavia hiushoitoja. Erityisesti System Professional ja Olaplex -hiushoidot ovat olleet todella suosittuja.

Syksyllä hiushoidot ovat yleensäkin suosittuja, sillä kesällä aurinko on kuivattanut hiuksia ja syksyn tullen ne kaipaavat kosteutusta ja hoitoa sekä vahvistusta tulevaa talvea varten.

Kesän jälkeen hiushoidot, kuten Olaplex, ovat suosittuja.

Raitojen suosio jatkuu

Palokassa raidat ovat pitäneet pintansa, mutta vaihtelevuutta on kesän viileän vaaleista raidoista myös tummempiin kokonaisuuksiin (esim. tumma pohja, jossa vaaleanruskeita raitoja), Elina kuvailee.

Tumma pohja, jossa on vaaleanruskeita raitoja, on kasvattanut suosiotaan tänä syksynä.

Palkkiraitaa ja instensiivivärejä

Palokan parturi-kampaaja Satun mukaan intensiivivärjäykset ovat suosittuja. Esimerkkinä hän kertoo, kuinka asiakkaan keskiruskean värisestä tukasta oli tehty violetti. Myös leveitä palkkiraitoja hän on saanut tehdä kehystämään kasvoja. Myös palkkiraidan voi tehdä luonnollisten värien sijaan esimerkiksi vaaleanpunaisella. Muutoin poimitut, sävytetyt raidoitukset pitävät pintansa.

Intensiiviväri voi olla esimerkiksi kirkas pinkki.
Kasvoja kehystävän palkkiraidan voi tehdä esimerkiksi vaaleanpunaisella.

Sävyvalikoimaan mm. kultaa

Kuokkalassa ja Laajavuoressa työskentelevä Tytti sanoo lämpimien sävyjen, kuten kuparin ja yleensäkin punaisen erilaisten sävyjen, olevan suosittuja syksyllä. Kuokkalasta on saatavana värjäystä myös kasviväreillä, joiden avulla saa yksilöllisen ja vivahteikkaan lopputuloksen varsinkin kuparin ja kullan sävyissä. Myös lämpöiset murretut ruskeat ovat suosittuja.

Tytin mukaan kesän jälkeen halutaan usein myös tummentaa auringon vaalentamaa hiusta ja saada sitä kiiltävämmäksi ja hehkuvaksi.

Pehmeä kupari on suosittu aina syksyisin.
Myös kasviväreillä saa aikaan erilaisia kuparin ja punaisen sävyjä.

Pixie-tukkia ja luonnollisia sävyjä

Kauppakadulla parturi-kampaajana työskentelevä Salla kertoo lyhyen pixie-tukan olevan nyt suosittu. Myös tummemmat värit yleistyvät hänen mukaansa aina syksyllä. Lisäksi Salla mainitsee, että monet haluavat värin, joka on lähellä heidän oman tukkansa väriä, jotta tyvikasvu ei näkyisi heti.

Lyhyt tukka, jossa pixie-leikkaus.
Luonnollisen värisessä tukassa ei näy heti tyvikasvu.

Tuuheutta kulmiin

Kauppakadun kosmetologi Rosa kertoo syksyllä toivottavan mahdollisimman tuuheita kulmakarvoja. Tuuheat ja luonnolliset kulmakarvat onkin mahdollista saada esimerkiksi kulmien laminoinnin avulla, jota Kauppakadun ja Laajavuoren liikkeet tarjoavat.

Kulmien laminoinnin avulla saa tuuheat kulmakarvat.

Kosteutusta ja ravinteita iholle

Ihanan ja lämpimän kesän käännyttyä pikkuhiljaa syksyyn ihonhoidossa kannattaa panostaa kosteutukseen sekä kasvojen että koko vartalon osalta, mainitsee Kauppakadun ja Laajavuoren kosmetologi Rikka.

Kasvohoidossa hyvä ja perusteellinen kasvojen, kaulan ja dekolteen kuoriminen esimerkiksi timanttihionnan tai ultraäänipuhdistuksen avulla on tärkeää, sillä se edesauttaa hoitovoiteiden imeytymistä ja vaikutusta. Kesän jälkeen kuorivat ja syväkosteuttavat kasvohoidot ovat siis se, mitä kasvojen iho kaipaa.

Rikka kertoo myös, että kesällä kasvojen iho on saattanut tuntua normaalia paremmalta. Syksyn myötä iho kuivuu ja se kaipaa kosteutusta sekä ravinteita.

Kasvojen kuoriminen auttaa hoitovoiteiden imeytymistä.

Myös Laajavuoren kosmetologi Sarin mukaan Repêchagen kosteuttavat kasvohoidot ovat olleet pidettyjä. Niiden ihanat vitamiinit hemmottelevat ihoa. Tähän ajatukseen yhtyy myös Rikka ja mainitseekin Repêchagen kasvohoidoista seuraavien sopivan erityisesti kesän jälkeen: Four Layer Facial, Seaweed Treatment Mask, Lamina Lift Mask sekä Hydra Dew Express Lift Moisture Mask.

Four Layer Facial on yksi Repêchagen hemmottelevista kasvohoidoista.

Jatka jaloista ja kehosta huolehtimista

Rikka työskentelee kosmetologityön ohella myös jalkojenhoitajana ja muistuttaakin, että vaikka jalat katoavat sukkiin viilentyneiden kelien myötä, olisi jalkojenhoito yhä tärkeää.

Ylipäätään kehoa kannattaa muistaa myös hemmotella ja hoitaa, kun arjen kiireet taas alkavat. Kuumakivihieronta on loistava tapa rentoutua ja lisäksi sillä on useita hyviä terveysvaikutuksia. Kuumakivihieronta mm. lievittää stressiä, saa aineenvaihdunnan kiihtymään sekä helpottaa lihasjännityksiä.

Kauppakadun hierojan Sarin mukaan tarve hieronnalle kasvaa, kun ihmiset palaavat lomilta takaisin töihin ja esimerkiksi toimistotyö alkaa taas kuormittaa niska-hartiaseutua. Paljon seisomatyötä tekevät taas kaipaavat alakehon huoltoa hieronnan muodossa.

Syksyllä tarve hieronnalle kasvaa ihmisten palattua lomilta takaisin töihin.

Lomakynnet vaihtuvat luonnollisempiin

Syksyisin kynsistä toivotaan luonnollisempia. Kesän pitkien ja näyttävien lomakynsien tilalle vaihtuu arjessa käytännöllisemmät kynnet. Tummat värit sekä mattakynnet ovat syksyisin hyvin suosittuja sekä niihin yksinkertaiset koristelut, kuten pienet timanttiasetelmat, tiivistää Kauppakadun kynsiteknikko Jutta.

Vaaleanpunaiset rakennekynnet, joissa timanttikoristeet.
Mustat rakennekynnet, joissa timanttikoristeita.
Mattapintaiset mustat rakennekynnet.
Ihanan pirteät rakennekynnet.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Inspiraatiota kampaukseen

Kesä on kampausten aikaa. Kampaus voi olla esimerkiksi nuttura, kiharat tai letti. Letin ja nutturan yhdistäminenkin on mahdollista. Pinnit tai kukkakoristeet ovat kiva lisä ja tuovat kampaukseen juhlavuuden tuntua. Katso alta kuvia erilaisista kampauksista.

Kauniit letit yhdistettynä poninhännälle.
Kampaus kaasolle. Kukat sopivat hyvin kesäjuhlien kampaukseen.
Klassinen nuttura, johon on tehty pohjalle kreppaus.
Sileä niskanuttura.
Klassinen nuttura niskaan.
Klassinen niskanuttura. Etuosan hiukset on jätetty vapaaksi ja kiharrettu.
Nuttura, johon on yhdistetty letti ja kukkakoristeet.
Rento nuttura timanttikoristein.
Rento nuttura, joka on tehty pikakampauksena.
Kampaus vanhojen tansseihin.
Rento kampaus kaasolle, jossa höysteenä kukkia.
Pikakampaus extrapitkiin hiuksiin.
Kampaus olkapäämittaiseen tukkaan.
Hääkampaus.
Kampaus vanhojen tansseihin takaa.
Kampaus vanhojen tansseihin edestä.
Kampaus morsiamelle.
Mohawk ponytail.
Kiharainen mohawk -tyylinen kampaus.
Rippijuhliin kampaus, jossa on yhdistetty kiharaa ja letti.
Kiharainen nuttura, jossa niska saa hengittää helteisenä päivänä.
Kampaus lyhyeen tukkaan, jossa lisänä kiva pinni.
Rento kampaus, jossa hiukset on aluksi krepattu.
Lettikampausta piristämään pinnejä.
Rento nuttura, jossa koristeena helmiä.
Kesäisiä kampauksia.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Nuwave-lainekäsittely

Nuwave-lainekäsittely on uudenlainen tapa saada kestävät kiharat/laineet. Pörröisten kiharoiden sijaan Nuwavella voi luoda juuri sellaisia kiharoita kuin haluatkin niiden olevan. Niiden kesto on jopa 3 kuukautta. Nuwave on hellävaraisempi tapa kuin permanentti, sillä se ei rasita hiusta yhtä paljon.

Nuwave-lainekäsittely on hiuksille hellävaraisempi kuin permanentti.
Nuwave-lainekäsittely pitkään tukkaan.
Nuwave-lainekäsittely sopii myös vaalennetuille hiuksille.
Nuwave on mahdollista tehdä myös vaalennetuille hiuksille.

Smart Control Bond -systeemi

Uudenlaiset laineet luodakseen sen kehittäjän Goldwellin täytyi luoda koko teknologia uusiksi. Uutta teknologiaa kutsutaan Smart Control Bond -systeemiksi. Nuwaven teknologia on hellävarainen, joten se sopii myös vahingoittuneille tai vaalennetuille hiuksille toisin kuin permanentti. Tällöin käsittelyn yhteydessä tulisi kuitenkin käyttää Goldwell System Protectoria, joka on lisäsuojaa antava, tasapainottava voide.

Nuwave-lainekäsittely on tehty vaaleille hiuksille.
Nuwave-lainekäsittelyssä käytetään Smart Control Bond -systeemiä.

Nuwave-käsittely

Nuwave-käsittely aloitetaan Prep Creamilla, joka pehmentää hellävaraisesti pieniä määriä hiusten sisältämiä rikkisiltoja. Seuraavassa vaiheessa laitetaan Shaping Lotionia, jonka tehtävänä on aktivoida pehmentyneitä rikkisiltoja ja edistää hiuksen muokkaamista haluttuun muotoon hallitusti. Kolmas vaihe sisältää Replenishing Serumin, joka palauttaa hiuksen rakenteeseen eheyden ja täyttää sen aminohapoilla, keratiinilla ja pantenolilla. Viimeisen vaiheen aine, eli Lock-in Fluid, kiinnittää rikkisillat ja saa laineet kestämään jopa 3 kuukautta.

Nuwave-käsittelyssä käytetään useita eri tuotteita.
Nuwave-käsittelyn aikana käytetään useita eri tuotteita.
Ennen Nuwave-lainekäsittelyä.
Ennen Nuwave-lainekäsittelyä.
Nuwave-lainekäsittelyn jälkeen
Nuwave-lainekäsittelyn jälkeen.

Nuwaven hyödyt

Nuwave-käsittelyn jälkeen hiusten muotoilu on vaivattomampaa, sillä se antaa hyvän pohjustuksen laineiden muotoilua varten. Se antaa myös monia eri vaihtoehtoja muotoilla hiuksia, ja et jää ”jumiin” tietynlaisiin kiharoihin tai yhteen ja samaan hiustyyliin. Kiharat sopivat lähes jokaiselle ja saavat ohuetkin hiukset näyttämään paksummilta. Ne myös korostavat kauniisti kasvonpiirteitä. Nuwaven jälkeen ei tule myöskään yhtä rajua tyvikasvua kuin permanentin jäljiltä. Päivittäinen hiusten lämpökäsittely esimerkiksi raudalla ei ole hyväksi hiuksille, ja hiusten päivittäinen laittaminen vie myös aikaa. Nuwave on ratkaisu myös tähän.

Nuwave-lainekäsittelyn avulla saat pitkäaikaiset kiharat.
Nuwave-käsittelyn jälkeen hiusten muotoilu on vaivattomampaa.

Nuwave-käsittelyn jälkeen suosittelemme käyttämään kosteuttavia tuotteita, mutta voit hyvin käyttää myös samoja pesu- ja muotoilutuotteita kuin aiemminkin. Esimerkiksi Goldwellilla on oma tuotesarja kiharoille hiuksille, joka sisältää shampoon ja hoitoaineen lisäksi mm. kosteuttavan ja hoitavan geelin sekä 2-In-1-muotoilusuihkeen, jossa on myös lämpösuoja.

Esimerkiksi nämä Goldwellin tuotteet sopivat Nuwave-lainekäsitellyille hiuksille.
Nuwave-laineiden hoitoon ja muotoiluun voit käyttää esimerkiksi näitä Goldwellin tuotteita.

Nuwave-lainekäsittelyn hinnat

Nuwave-lainekäsittelyä on saatavana Kauppakadun liikkeestä joko hiustenleikkauksen kanssa tai ilman leikkausta.

Nuwave ja leikkaus (lyhyet) alk. 119 €
Nuwave ja leikkaus (puolipitkät) alk. 129 €
Nuwave ja leikkaus (pitkät) alk. 139 €

Nuwave (lyhyet) alk. 89 €
Nuwave (puolipitkät) alk. 99 €
Nuwave (pitkät) alk. 109 €

Ajan Nuwave-lainekäsittelyyn tai muihin palveluihimme voit varata joko puhelimitse, paikan päältä tai netistä.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552