16.10.2023

Henkilöhaastattelu – Maria, kosmetologi

Kuka olet?
Olen Maria, koulutettu kosmetologi ja koulutettu hieroja, entiseltä ammatiltani floristi. Tällä hetkellä opiskelen työni ohessa vyöhyketerapiaa ja verikuppausta.

Työskentelen Laajavuoren toimipisteessä, joka sijaitsee Scandic Laajavuoren hotellin yhteydessä. Teen kosmetologin töitä sekä tarjoan myös ripsienpidennyspalveluita (klassiset ja hybridit) sekä vyöhyketerapiaa.

Kauanko olet ollut alalla?
Kosmetologiksi olen valmistunut vuonna 2019 ja hierojaksi 2012. Ripsiteknikoksi opiskelin kosmetologikoulutuksen aikana, joten teen myös klassisia ja hybridipidennyksiä. Lisäksi sokeroinnin salat harjoittelin niin ikään jo opiskeluaikana. Kosmetologin opinnot suoritin loppuun oppisopimuksella, joten kosmetologin töitä olen tehnyt täysipäiväisesti vuodesta 2018 saakka. Vierivä kivihän ei sammaloidu, joten käyn jatkuvasti lisäkoulutuksia ihonhoidosta sekä myös tuotekoulutuksia. Kosmetologina siis kouluttaudun koko ajan lisää.

Kuvaile ammattiasi.
Kosmetologin työ on monipuolista ja ihmisläheistä. Työtä tehdään asiakaslähtöisesti: asiakas ja asiakkaan ihon kunto huomioiden. Tässä ammatissa riippuu paljon itsestä, miten monipuoliseksi työtään haluaa kehittää. Omat työpäivät ovat monipuolisia: esimerkiksi sokeroinneista jalkahoitoihin tai ripsientaivutuksista erilaisiin kasvo- tai hemmotteluhoitoihin. Tai kestolakkauksista jopa verikuppaukseen.

Hoidoissa Maria käyttää Dr. med Christine Schrammekin dermakosmeettisia ihonhoitotuotteita.

Mistä pidät eniten alalla tai mikä on intohimosi?
Intohimona on kaikki työ! Kaikki hoitaminen. Kaikki työt ovat tasapuolisesti yhtä mukavia, eikä ole yhtä ylitse muiden. Erityisesti iloa tuo, jos asiakkaan ongelma, kuten esimerkiksi ärtynyt iho/akne saadaan rauhoittumaan oikeanlaisella hoidolla ja kotihoitotuotteilla. Tai asiakkaan jokin fyysinen ongelma saadaan tasapainotettua esim. vyöhyketerapian keinoin.

Millainen on hyvä asiakaskohtaaminen?
Minun luona soi aina rauhoittava musiikki ja teen kasvohoidon naamion aikana aina myös päähieronnan. Haluan tehdä hetkestä asiakkaalle mahdollisimman rentouttavan. Asiakas voi rentoutua luonani niin, että voi keskittyä vain olemiseen ja hoidosta nauttimiseen. Olen onnistunut luomaan hyvän asiakaskohtaamisen, kun asiakas on voinut saada levollisen hoitohetken kiireisen arjen keskelle ja nauttii siitä niin, että haluaa kokea sen uudestaan.

Shellacin kestolakkaus myös suojaa kynttä
Punertavien sävyjen suosio kasvaa joulua kohti mentäessä

Miten vuodenajat näkyvät kosmetologin vastaanotolla?
Kevät ja kesä ovat selkeästi kiireisimpiä aikoja, kun vaateparret kevenevät ja ihmiset haluavat näyttää hyvältä pitkän, kylmän talven jälkeen. Myös pikkujouluihin halutaan laittautua. Muina vuodenaikoina ihmiset pitävät itsestään tasaisesti huolta. Kesällä on selkeästi enemmän varpaankynsien lakkauksia ja sokerointeja. Kasvojen hoidon tärkeys lisääntyy talvella, sillä ulkoiset rasitteet, kuten kuivuus ja kylmyys, lisääntyvät. Kosmetologilla voi käydä rentoutumassa ja päivittämässä esim. oman ihon kunnon vuoden ajasta riippumatta.

Teet myös mesoterapiaa. Kerro jotain siitä.
Minulla on mesoterapialaite, jolla vaikuttavat aineet johdetaan syvälle ihoon sähkön avulla, rikkomatta ihoa. Hoito sopii mainiosti kosteusköyhälle iholle, mutta myös anti-age -hoitona. Hoitoa suositellaan sarjahoitona, mutta tulokset näkyvät jo heti ensimmäisellä hoitokerralla, juonteet tasoittuvat silminnähden. Koska ihoa ei rikota, ei myöskään tarvita hoidosta toipumisaikaa ja asiakas on niin sanotusti ready-steady-go.

Marian huone on Scandic Laajavuoren hotellin alakerrassa, jonne asiakas noudetaan aina yläkerran kampaamon yhteydestä.

Suosikkituotteesi?
Suosikkituotteeni tällä hetkellä näin 4-kympin paremmalla puolella on WiQon Restructuring Vitamin Cream -yövoide, joka silottaa ja tasoittaa ihoa välittömästi. Teho perustuu A-vitamiinin retinoidiin ja C-vitamiinin aktiivimuotoon. Tuotteen hinta on 159 € ja se toimii erittäin tehokkaasti.

Toinen lempituotteeni on PRX Therapy Box, jonka käytön aikana tapahtuu ns. mini PRX-T33 hoito. Se on uuden ajan biorevitalisaatiohoito, joka vaikuttaa ihon syvimpiin kerroksiin mm. stimuloiden ihon omia kasvutekijöitä ja tuottaen uusia kollageenisäikeitä. Tällä PRX Therapy Boxilla ihon kuntouttaminen kotona on helppoa ja myös vahvistaa ja valmistaa huonokuntoista ihoa hoitolahoitoihin. Tuotetta voi käyttää ilman, että käy hoitolassa PRX-hoidossa. Boxin hinta on 169 €.

Marian henkilökohtaiset suosikkituotteet

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Vapaa-ajalla mielelläni piipahdan metsässä ja viihdyn luonnossa, myös eläimet ovat lähellä sydäntäni. Minut voit nähdä lavatansseissa tai rockabillyttämässä joko oppilaana tai ohjaajana. Rakastan laulamista, neulon ja luen. Kesällä cruisailen vanhalla ladylla. Erilaisia kiinnostuksen aiheita on maailma täynnä, niistä ei ole pulaa!

Ihanin tai kivoin muistosi asiakkaista?
Voi hyvänen aika! Vaihtaessani työt tänne Studio AK:lle edellisen yrityksen asiakkaiden reaktioista huomasi, miten he olivat aidosti pahoillaan muuttamispäätöksestäni ja muistivat liikuttavin lahjoin ja sanoin.

Ajan Marian palveluihin voit varata soittamalla 0207 769 554 (Laajavuori) tai netistä.