Kuumakivihieronta

By Studio AK Blogi-studio

Kuumakivihieronta on hemmotteleva sekä nautinnollinen ja sillä on monia hyviä terveysvaikutuksia. Sitä on käytetty jo tuhansia vuosia hoitomuotona, joka on osa itämaista lääketiedettä. Kiviä käytettiin mm. erilaisten kiputilojen ja hermostollisten ongelmien hoidossa sekä puhdistushoidoissa.

Kuumakivihierontaa on saatavana Studio AK Kauppakadun liikkeestä ja sen tekijänä on koulutettu hieroja/urheiluhieroja sekä jalkojenhoitaja (AT) Katja P.

Käytössä basalttikivet

Hieronnassa käytettävät kivet ovat tuliperäisiltä alueilta, kuten Perusta, Indonesiasta tai Argentiinasta, tulevia basalttikiviä. Luonto on hionut ne miellyttävän tuntuisiksi, ja hoidon aikana on käytössä eri kokoisia kiviä riippuen esim. kehon kohdasta ja hierontatekniikasta. Mineraalipitoisuutensa vuoksi niillä on erinomainen lämmönsitomis- ja luovutuskyky. Kivet lämmitetään ”kuumiksi”, eli noin 50-52 asteisiksi lämpimässä vedessä ennen hieronnan alkua. Kivien kanssa käytetään öljyä, jotta ne liukuisivat iholla mahdollisimman miellyttävästi. Vähentämällä öljyä, eli kitkaa, saadaan myös kuumilla kivillä tehokas hieronta aikaan, kuten perinteisissäkin hierontamuodoissa.

Alaselän päälle asetettu kivi säteilee lämpöä rentouttavasti ja lisää samalla verenkiertoa alueella. Vatsan päälle asetettuna kivi taas vähentää vatsahappojen eritystä sekä myös rentouttaa.

Kivinä käytetään basalttikiveä, joka on kerätty vulkaanisilta alueita.

Kuumakivihieronnan hyötyjä

Kuumakivihieronnalla on monia hyviä terveysvaikutuksia, ja kivien vaikutus ulottuukin kudoksessa 3 cm syvyyteen asti. Kuumakivihieronta on kivutonta ja rentouttavaa, mutta sen vaikutukset ovat käsin tehtävää hierontaa tehokkaammat.

Takareisi, pakara, alaselkä ja kylki käsitellään samalla kertaa. Kuten kuvasta näkyy, alaselän päällä on myös lämpöisiä kiviä rentouttamassa lihasta.

– Ihon toiminta paranee
– Aineenvaihdunta kiihtyy
– Lihakset rentoutuvat
– Stressi lievittyy
– Hermoston toiminta tasapainottuu
– Lihasjännitykset helpottavat
– Elimistön yhteistoiminta paranee
– Verenkierto ja lymfakierto tehostuvat

”Hieronta tehdään hämyisessä tunnelmavalossa, joten aistit saavat olla auki kiven muokkaavalle lämmölle.”

-Katja P.

Asiakas saa rentoutua lämpimän peiton sisässä ja vain käsiteltävä alue on paljaana. Selässä ja jaloissa on peiton alla lämpöiset kivet, jotka vapauttavat lämpöä ja rentouttavat lihasta.
Ennen hieronnan aloittamista kivillä alue hierontaan perinteisesti käsin ja hierontaöljyä levitetään samalla ihoon.
Niska-hartiaseudun hieronta tehdään suurimmalla kivikoolla. Suurin kivi varaa eniten lämpöä, joten kivi on hyvin lämmin ja saa veren kiertämään tehostetusti. Seuraavaksi käsitellään asiakkaan etupuoli.

Kenelle kuumakivihieronta sopii?

Kuumakivihieronta sopii sekä naisille että miehille, käytännössä lähes jokaiselle ja on erinomainen tapa rentoutua.

Kuumakivihierontaa ei suositella, jos henkilöllä on lämmönsietokykyä tai tuntoa alentava sairaus, diabetes, sydänsairaus tai ohentunut iho. Kuumakivihierontaa ei tehdä myöskään suonikohjuihin tai jos henkilöllä on jokin tulehdus, flunssa tms. tai jos hän on raskaana.

Saatavilla olevat kuumakivihierontapalvelut

Kauppakadun liikkeestämme on saatavilla 90 min kuumakivihieronta hintaan 90 €. Hieronta on tarkoitettu koko keholle, mutta kuumakivihieronnan voi ottaa myös pelkästään jaloille 15 tai 30 minuutin mittaisena lisäpalveluna Katja P.:n tekemän jalkahoidon yhteydessä. Maksutapana käy myös ePassi Hyvinvointi.

Tervetuloa rentoutumaan!

Ajan palveluihin voit varata soittamalla tai alla olevan painikkeen kautta.

Kauppakatu 0207 769 551

Kuumakivihieronta on myös erinomainen lahja henkilölle, jolle haluaa antaa hemmottelua ja hyvää oloa.