Search
Close this search box.

12 usein kysyttyä kysymystä hierojalle

Sisältö

Kuinka usein kannattaa käydä hieronnassa? Saako hieronnan jälkeen saunoa? Studio AK:n hieroja Ninja vastaa hänelle 12 useimmiten esitettyyn kysymykseen.

Kuinka usein kannattaa käydä hieronnassa? Saako hieronnan jälkeen saunoa? Käykö hieroja itse hieronnassa? Muun muassa tällaisia kysymyksiä asiakkaat ovat esittäneet Ninjalle. Tässä artikkelissa Studio AK Kuokkalassa työskentelevä koulutettu hieroja & urheiluhieroja Ninja vastaa 12 usein hierojalta kysyttyyn kysymykseen.

1. Tunteeko sen, jos lihakset ovat jumissa?

– Useimmiten kyllä. Kireä lihas voi tuntua kovalta eikä ”jousta” käden alla.

2. Mistä asiakkaana tiedän, milloin tulla hierontaan?

Suosittelen kuuntelemaan omaa kehoa ja mitä se viestii. Onko selän, niska-hartiaseudun tai raajojen alueilla lihaskireyksiä tai liikevajausta, joihin olisi mahdollista saada helpotusta hieronnan avulla? Puutuuko paikat? Särkeekö päätä, huimaako tai tinnittääkö korvissa? Tällaisiin vaivoihin voi hakea apua hieronnasta. Hierontaan toki saa ja kannattaa tulla, vaikkei mitään varsinaisia vaivoja tai oireita olisikaan – hieronta on myös hemmottelua ja rentoutumista varten. ☺️

3. Voiko hieronnan jälkeen mennä saunaan?

– Voi ja kannattaakin, jos siltä tuntuu! Lämpö tekee hyvää lihaksistolle. Jos olo on hieronnan jäljiltä tokkurainen, kannattaa kovat löylyt jättää väliin ja istuskella vaikka alalauteella. Olisi myös hyvä juoda riittävästi vettä tai vissyä hieronnan jälkeen.

4. Kuinka usein kannattaa käydä hierojalla?

– Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys, jokaisen tarpeet kun ovat niin yksilölliset! Elämistä ja olemista haittaavista lihaskireyksistä kärsiville suosittelen vähintään kuukauden kestävää hierontakuuria, jolloin asiakas käy hieronnassa kerran viikossa. Hieronnalle tuskin on virallista ala- tai ylärajaa, ja hierontaan saa ehdottomasti tulla myös lepäämään sekä rentoutumaan. Aina ei tarvitse olla kivulias tullakseen hierontaan. Hieronta on myös hyvää ennaltaehkäisyä. ☺️

5. Voiko hieronnalla korvata venyttelyn?

– En suosittele ”ulkoistamaan” lihashuoltoa, vaan kannustan jokaista etsimään itselle mieluisia venyttely- ja jumppaliikkeitä. Vaikka hieronta tekeekin hyvää, kaipaa ihmisen lihaksisto säännöllistä aktivaatiota ja venyttelyä sen vastapainoksi. Jos ei tykkää venyttelystä, voi kuitenkin ylläpitää liikkuvuutta erilaisilla liikkuvuusharjoituksilla. Tanssahtelu, nivelten pyörittely ja helpot jooga-asanat tukevat liikkuvuutta ja huoltavat kehoa lempeästi.

6. Tarvitseeko hieronnan aikana puhua?

– Ei tarvitse, ellei itse halua. Jotkut tykkäävät rupatella, toiset eivät. Itse saatan esittää esimerkiksi liikuntaharrastuksiin tai työasentoihin liittyviä kysymyksiä, joilla pyrin kartoittamaan asiakkaan tilannetta. Asiakkaalla ei ole lähtökohtaisesti velvollisuutta viihdyttää minua, vaan hieronta on nimenomaan hänen oma hetkensä, joten hänen ehdoillaan mennään.

7. Nukahtavatko ihmiset hieronnan aikana?

– Välillä. Aika harvassa ovat ne, jotka alkavat kuorsata heti pöydälle päästyään, mutta kyllä sellaisiakin asiakkaita löytyy. Nukkuminen on täysin sallittua hieronnan aikana. ☺️

8. Voiko tulla likaisella tukalla ja meikit kasvoilla hierontaan?

– Ilman muuta. Itse teen jokaisen hieronnan lopuksi pää-/kasvohieronnan, joten on jopa helpompaa, kun ei tarvitse liikaa varoa meikkiä tai tukkaa. Usein kysyn lupaa poistaa meikkivoide ja puuteri asiakkaan kasvoilta ennen kasvohierontaa. Puhtaiden kasvojen hieronta on mukavampaa sekä hierojalle että asiakkaalle että tämän iholle.

9. Voiko kipeänä tulla hierontaan?

– Pieni allerginen nuha ei ole este hieronnalle, mutta flunssan ja kuumeen kourissa (tai heti niiden jälkeenkään) ei kannata tulla. Jo pelkkä hieronta-asento – kasvot alaspäin makaaminen – saattaa pahentaa oloa kovan flunssan aikana tai heti sen jälkeen. On tärkeää antaa kehon toipua rauhassa.

10. Kauan hierojakoulutus kestää?

– Itse opiskelin koulutusohjelmassa, jonka kesto oli 11 kuukautta. Tuo kesto taitaa pitkälti olla vakio sekä julkisella että yksityisellä puolella.

11. Tulevatko kädet kipeiksi hierontatyössä?

–  Oikeanlaisia otteita käyttämällä eivät. Mutta jos käytän pelkkiä peukaloita liikaa esimerkiksi hartiahieronnassa, peukaloiden tyvinivelet kipeytyvät ja saattavat pahimmillaan tulehtua. Työergonomiasta huolehtiminen onkin äärimmäisen tärkeää!

12. Käytkö itse hierojalla?

–  Käyn. Kävin hierojalla ensimmäistä kertaa teini-iässä, silloin sain ensi kipinän tähän ihanaan ammattiin. ☺️

Hierontaa saatavana Kuokkalan liikkeestämme:

Kuokkala 0207 769 555

Muita artikkeleita

Hiustrendit vuonna 2021
Hiustrendit vuonna 2021 sisältävät sekä uusia juttuja että vanhoja tuttuja. Suosiossa on esim. kaksisävyvärjäys sekä kiharat.
Henkilöhaastattelu – Satu, parturi-kampaaja
Studio AK Palokan Stylist Satu tykkää erityisesti auttaa asiakasta hiuspulmissa ja hänen intohimonaan onkin tyytyväinen asiakas.
Kynsipalvelut
Kauppakadun ja Laajavuoren liikkeestä on saatavana erilaisia kynsipalveluita. Kokosimme blogiimme tietoa niistä ja kerromme, miten ne eroavat toisistaan.