Search
Close this search box.

Kesätrendit 2021

Sisältö

Kesätrendit 2021 -artikkelissa käsittelemme mm. hiuksiin, kynsiin, ripsiin ja ihoon liittyviä suosituimpia trendejä.

Kevään trendit heijastuvat myös kesään. Hiuksissa esimerkiksi mullet ja shag jatkavat suosiotaan ja väreissä mm. punainen on kevään tapaan suosittua myös tänä kesänä. Kynsiin kaivataan vaaleampaa ja jalkahoito kestolakkauksella on yksi kesän suosituimmista trendeistä.

Mullet, eli niskatukka, tarkoittaa takatukkaleikkausta, jossa siis takatukka jää muuta tukkaa pidemmäksi. Mullet oli erityisen suosittu 1980-luvulla ja sen ajatuksena onkin ”bisnes edessä, juhlat takana”. Se on sekä rakastettu että vihattu tukkatyyli. Mullet sopii naisten lisäksi myös miehille, ja parturi-kampaaja Maikin mukaan se onkin nyt yksi suosiotaan kasvattanut miesten hiusmalli.

Modern Shag -leikkauksessa tukkaa kerrostetaan reippaasti päältä sekä kasvojen vierestä. Se on rento, rempseä ja vähän jopa sotkuisenkin näköinen tukkatyyli. Kyseinen malli toimii sekä pitkässä että polkkamittaisessa tukassa. Modern Shagiin on helppo yhdistää myös toinen trendikkäistä leikkauksista, nimittäin verho-otsis.

Verho-otsis jatkaa edelleen suosiotaan. Sen nimi tulee siitä, että otsahiukset kehystävät kasvoja ikään kuin verhot ikkunaa. Verho-otsatukka sopii monenlaiseen hiuslaatuun ja se toimii sekä keski- että sivujakauksen kanssa. Sen avulla voi tuoda keveyttä ja pehmeyttä kasvoille ja häivyttää korkeaa otsaa.

Polkkatukkia on eri mittaisia ja se voidaan leikata tasamittaisen lisäksi esimerkiksi eteenpäin piteneväksi. Perinteinen, bobiksikin kutsuttu, polkkatukka yltää noin puoleenväliin kaulaa. Pitkä polkkatukka, lob, yltää hartioille ja long bob vielä siitäkin alemmas. Polkkatukan voi pitää täysin suorana tai kihartaa huolettoman rennoille laineille. Lainehtivaa polkkatukkaa kutsutaan wavy bobiksi, eli wobiksi. Polkkatukan kanssa sopii sekä lyhyt että pitkä otsatukka tai joku niiden väliltä.

Luonnonkiharista hiuksista ”kärsineet” saavat huokaista helpotuksesta, sillä nyt kiharat saavat näkyä vapaasti ja olla rennot. Hiukset saavat näyttää jopa vähän pörröisiltä ja sotkuisilta. Suoratukkaistenkaan ei tarvitse kuitenkaan huolestua, sillä rennot ja luonnollisen näköiset kiharat saa tehtyä myös suoristusraudalla.

Uudenlainen tapa saada kiharat on lainekäsittely nimeltään Nuwave. Nuwave on mahdollista tehdä myös vaalennetuille tai vahingoittuneille hiuksille permanentista poiketen. Nuwaven jälkeen hiusten muotoilu on vaivattomampaa, sillä se antaa hyvän pohjustuksen laineiden muotoilua varten, ja siitä ei tule myöskään heti kasvaessaan näkyvää tyvikasvua.

Permanentti pitää yhä pintansa, ja sitä toivovat entistä useammin myös miehet. Miehillä tukka on usein kihara pääliosasta ja sivuilta lyhyt. Permanentin tekotapoja, eli rullaustekniikoita, on useampia, ja kiharoiden loivuuteen/jyrkkyyteen pystyy vaikuttamaan rullien koolla.

Punaiset hiukset ovat olleet jo pitkään suosittuja ja niitä on monen sävyisiä kuparisesta kirkkaanpunaiseen. Punainen hiusten väri on harvinaisin luonnollinen hiusväri, joten luultavasti näkemäsi punatukkainen on värjännyt hiuksensa.

Mansikkablondi on punaisten ja vaaleiden hiusten yhdistelmä, joka kuitenkin muistuttaa enemmän lämpimän vaaleita hiuksia. Se on melko epätavallinen, mutta silti erittäin luonnollinen hiusväri.

Vaalea tukka on suosiossa joka kesä. Siitä voi tehdä joko kylmän tai lämpimän sävyisen ja sekaan voi lisätä hitusen esimerkiksi ruskeaa, jolla saa tukkaan elävyyttä. Hiusten vaalentamiseen on olemassa useita eri tekniikoita, kuten raidat tai balayage, joka tarkoittaa raitojen ja liukuvärjäyksen välimuotoa. Vaalean tukan avulla saa raikkaan ilmeen ja se sopii usealla suomalaiselle vaalean ihonsävyn vuoksi.

Tummissa hiuksissa suklaanruskea on yksi ikisuosikeista. Se on lämmin, täyteläinen ja keskitumma sävy, joka sopii myös kaikkiin ihonsävyihin. Kesällä suklaanruskea korostaa päivettynyttä ihoa, mutta näyttää tyylikkäältä myös talvella ja syksyllä. Suklaanruskeasta saa ihanan kiiltävän ja vivahteikkaan helposti.

Kesällä iho voi yleisesti ottaen talvea paremmin, sillä ilmankosteus on korkeampi. Ihonhoitoa ei tulisi kuitenkaan unohtaa kesällä. Ihoa on tärkeää muistaa kosteuttaa ja suojata auringolta esimerkiksi aurinkorasvan avulla. Muun muassa hikoilu saattaa aiheuttaa epäpuhtauksia ja epätasaisuuksia iholle. Kesällä kasvohoidoksi suositellaan kevyempää ja puhdistavampaa kasvohoitoa, kuten mekaanista ihonpuhdistusta.

Kynsiteknikko Jutta kertoo, että kynsien halutaan olevan kesällä värikkäät ja vaaleat. Myös erilaiset kukkakoristeet/kuviot yleistyvät. Yksi esimerkki vaaleista kynsistä on ikisuosikki baby boomer, joissa kynnen kärki on valkoinen ja häivyttyy kauniisti muuhun vaaleanpunaiseen/beigeen kynteen. Ne ovat myös suositut hääkynnet.

Jalkahoito kestolakkauksella on kosmetologi Rosan mukaan yksi kesän suosituimmista palveluista. Kesällä jalat ovat talvea enemmän näkyvillä, joten niiden halutaan myös näyttävän hyvältä. Jalkahoito saa jalat voimaan hyvin ja 14-21 päivää kestävä kestolakkaus antaa loppusilauksen ja saa jalat säihkymään. Kestolakkaus on valittavissa OPI Pro Spa ja OPI Minipedic -jalkahoitoihin sekä perinteiseen ja spa -jalkahoitoon.

Kesällä katsetta halutaan korostaa, ja siihen hyvä keino on ripsienpidennykset. Ne saavat sinut myös olemaan ”aina valmiina”, ja meikkaamiseen käytettävää aikaa säästyy. Ripsienpidennyksissä on valittavana joko klassiset, hybridi tai volyymiripset. Klassisissa ripsissä kiinnitetään yksi ripsikuitu yhteen omaan ripseen, kun taas volyymiripsissä ripsikuituja tulee useampi per oma ripsi. Hybridiripset ovat näiden yhdistelmä. Ripsienpidennysten huoltoväli on noin 3-5 viikkoa.

Suihkurusketuksen avulla saat kauniin ja tasaisen rusketuksen ihollesi. Se on nopea ja turvallinen keino ruskettua ilman pelkoa ihon vaurioitumisesta tai ennenaikaisesta ikääntymisestä. Käytössämme on Vita Liberatan tuotteet, joiden pohjaraaka-aineena on Aloe Veran lehtivesi. Ne ovat hajusteettomia ja takaavat tasaisen sekä pitkäkestoisen rusketuksen. Rusketuksen syvyys/tummuus tehdään asiakkaan toiveiden mukaan. Suihkurusketuksen kesto on oikein ylläpidettynä 7-11 päivää.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Muita artikkeleita

Henkilöhaastattelu – Kerstin, ripsiteknikko
Kauppakadulla ripsiteknikkona työskentelevä Kerstin pitää työstään, koska se on tarkkaa ja hyvä työjälki erottuu.
Kesätuotteet hiuksille
Studio AK Kauppakadun kampaamokaupassa on laaja valikoima hiustuotteita. Kokosimme niistä kesäksi sopivat, UV-suojan sisältävät, tuotteet.
Four Reasons – kesäkuun käyttötuotteet
Kesäkuu on Four Reasonsin, Joicon ja Olaplexin kuukausi! Studio AK Kauppakadulla on joka kuukausi jonkun tuotemerkin tuotteet käyttötuotteina.