Search
Close this search box.

Permanentti

Permanentit soveltuvat sekä naisille että miehille. Permanentti on kemiallinen tapa kihartaa hiukset, jonka toteuttamiseen on useita eri tekniikoita. Hius suoristuu pikkuhiljaa ajan saatossa, mutta ei koskaan suoristu kokonaan, vaan kiharuus ”kasvaa pois”. Meiltä on saatavana myös hiusten suoristuspermanentteja.

Tätä palvelua saatavilla

Mikä permanentti on?

Permanentti on kemiallinen tapa kihartaa hiukset ja se tarkoittaa pysyvää kiharaa. Permanentti tehdään rullaamalla hiukset rullille. Rullien koko vaihtelee sen mukaan, millaista kiharaa toivotaan.

Mikä rullaustekniikka?

Rullaustekniikoita on myös useita erilaisia, esim. klassinen rullaus, jossa keskelle tehdään ns. ratapuolaus, viuhkarullaus, jolloin sivut rullataan pystyyn, tiiliskivirullaus, jossa puolaus tulee lomittain, muotoon puolaus esim. jotakin tietynlaista hiusmallia varten. Lisäksi rullaukseen voi käyttää patukoita tai tehdä spiraalitekniikalla, jolloin rullataan pystyyn niskasta aloittaen.

Permanentin kesto

Permanentin kesto on yleensä noin 3 kuukautta. Hius suoristuu pikkuhiljaa ajan saatossa, mutta ei koskaan suoristu kokonaan, vaan kiharuus ”kasvaa pois”. Isommalla rullalla tehty kihara oikenee pienemmällä rullalla tehtyä permanenttia nopeammin. Tyvikasvun vuoksi permanentti on kuitenkin käytävä uusimassa säännöllisesti, samoin kuin hiusvärikin, mikäli hiuksen tahtoo pitää kiharana.

Hiusten värjäys ja permanentti

Mikäli hius on vaalennettu, siihen ei suositella permanenttia. Vaalennus ja permanentti ovat molemmat voimakkaita kemiallisia käsittelyitä ja niiden aiheuttaman reaktion takia hius saattaa jopa leikkautua poikki. Rakennekäsittely saattaa myös haalistaa värjättyä hiusta, joten esimerkiksi värjätty tumma hius saattaa vaatia sävytystä permanentin yhteydessä. Suosittelemmekin tekemään permanentin ensin ja vasta muutaman viikon kuluttua värjäämään hiukset.

Permanentin kotihoito

Hiusten pesua ei suositella pariin päivään permanentin tekemisen jälkeen, vaan kiharoiden annetaan tekeytyä. Kiharan hiuksen parhaat puolet saa esiin laittamalla siihen kosteana muotoilutuotteita. Hius saattaa olla pörröinen ja kuivan tuntuinen, joten muotovaahdon ja hoitavan öljyn yhdistelmä olisi paras permanentatulle hiukselle.

Käsien kasteleminen ja kiharoiden paikalleen puristeleminen saattaa riittää joskus saamaan tukan kuntoon yön jäljiltä, kun on tarkoituksena virkistää sitä pesujen välissä. Joskus permanentattu hius kuitenkin vaatii kosteutta, jota sille voi antaa hiuksiin jätettävän hoitosuihkeen avulla.

Permanentattu hius onkin hieman irti hiuspohjasta, joten se ei rasvoitu niin helposti. Eli sitä ei tarvitse myöskään pestä yhtä usein.

Hiusten föönaamisessa tulisi käyttää diffuuseria, eli lisäosaa, joka kiinnitetään fööniin. Diffuuseri hajottaa föönistä tulevan kovan ilmavirran pehmeämmäksi, jolloin tukka saadaan kuivattua niin, että se ei ”hajoa” vaan tulee esiin kauniisti.

Katsothan hiusmittakuvastamme, minkä mittaisten hiusten mukaan aika tulisi varata.

Stylistit

Palvelumme on hinnoiteltu parturi-kampaajien alalla olo vuosien, kertyneen kokemuksen ja ammattitaidon sekä esim. kouluttajan roolissa toimimisen mukaan seuraaviin kolmeen tasoon:

JUNIOR STYLIST on ammattiin valmistunut, nuorempi parturi-kampaaja. Hän on ollut alalla alle 2 vuotta. Omaa hyvän ammattitaidon.

STYLIST on kokenut parturi-kampaaja, joka omaa vankan ammattitaidon. Hän kehittää osaamistaan säännöllisesti vaativilla jatkokoulutuksilla.

TOP STYLIST on kokenut ja ansioitunut parturi-kampaaja. Hän toimii liiketyön ohella myös esimerkiksi kouluttajana.

Laadukkaat tuotteet

Helppo ajanvaraus

Yli 1 000 arvostelua

Palvelut

Tarjoamamme palvelut

Monipuoliset parturi-kampaamo-, kauneus- ja hyvinvointipalvelut ammattitaidolla Jyväskylässä.