RIPSIENPIDENNYKSET

Ripsipidennykset Jyväskylän keskustasta ja Kuokkalasta

Katse kuntoon!

Ripsiteknikot toteuttavat kauniit ja kestävät klassiset ripsienpidennykset ja volyymiripsienpidennykset sekä ripsipidennyshuollot. Kauppakadun toimipisteessä tehdään myös microblading-kulmien muotoilua, josta voit lukea lisää alta. Voit varata ajan myös ripsien tai kulmien värjäykseen ja kulmien muotoiluun.

Ohjeita ripsienpidentämiseen tulijalle

-Asiakkaalla ei saa olla piilolinssejä tai silmätulehdusta.
-Pese ripsesi mieluiten 2 tuntia ennen ripsipidennysten laittoa aineella, joka ei ole öljypohjainen. Öljypohjainen puhdistusaine heikentää ripsien kiinnittymistä.

Kotihoito-ohjeet ripsipidennyksille

-Ripsipidennysten kuuluu kuivua 24 h laiton/huollon jälkeen. Älä siis kastele tai käy saunassa tms. tuona aikana.
-Voit harjailla ripsiäsi kevyesti ripsiharjalla, jos ne ovat menneet sotkuun.
-Älä käytä öljyä sisältäviä meikinpoistoaineita.
-Pese ripsesi jatkossa huolellisesti päivittäin ripsipidennyksille tarkoitetulla pesuaineella.
-Emme suosittele ripsivärin käyttöä pidennysten kanssa.
-Älä taivuta, hankaa tai nypi ripsienpidennyksiä.
-Vältä pumpulia ja vanua silmissä.
-Huollata ripsesi säännöllisesti, n. 2–4 viikon välein.
-Poistata ripset vain ammattilaisella.

Mitä microblading on?

Microblading-tekniikka on kulmamuotoilua, jossa kulmat pigmentoidaan. Näin niistä pyritään saamaan luonnolliset, pitkään kestävät ja juuri omiin kasvoihin sopivat. Jokainen karva piirretään yksitellen. Kulmien teko koostuu neljästä osa-alueesta: muotoilusta, itse toimenpiteestä, jälkihoidosta sekä vahvistuskäynnistä.

1. Muotoilu tehdään hyvin tarkkaan. Kulmakarvat mitataan kasvojen muodon mukaan. Ajatuksena on saada niistä keskenään symmetriset. Tässä vaiheessa voi esittää omia toiveita tai näyttää kuvia haluamistaan kulmista. Kulmien ääriviivat piirretään ensin kulmakynällä. Kun sopiva muoto on löytynyt, aloitetaan muotoilu.

2. Microblading-toimenpiteessä käytetään steriilejä mikroskooppisen pieniä erikoisteriä, jotka läpäisevät ihon pintakerroksen. Ihoon vedetään terällä pieniä viiltoja, jotta väripigmentti pääsee sen sisään. Väri valitaan omaan ihoon ja hiuksien sävyyn sopivaksi. Tarjolla on useita ruskean sävyjä, kylmiä ja lämpimiä. Mustaa ei yleensä käytetä kulmien pigmentoinnissa.

Kulmien tekemiseen varataan noin kaksi tuntia ja aikaan sisältyy valmistelu ja kulmien muotoilu. Microblading saattaa sattua hieman, mutta kipu riippuu omasta kipukynnyksestä. Jos kipu on kovaa, voidaan käyttää puudutusainetta.

3. Kulmien paraneminen kestää 7–10 päivää. Aluksi iho saattaa hieman punoittaa, ja kulmien väri voi ensimmäisen viikon aikana jopa tummua. Tätä ei kannata pelästyä, sillä väri alkaa vaaleta sen jälkeen.

Paranemisvaiheen aikana kulmiin syntyneisiin pieniin haavoihin muodostuu usein rupea ja iho alkaa hilseillä. Rupia ei saa raapia pois ja kulmien turhaa koskettelua tulisi välttää tulehdusriskin takia. Kulmia on tärkeää rasvata säännöllisesti hoitovoiteella.

4. Noin kuukauden kuluttua toimenpiteestä tehdään kulmien vahvistus. Ensimmäisen kuukauden aikana pigmentti saattaa hävitä joistain kohdista, joten vahvistuskäynnillä korjataan nämä kohdat.

Kuinka pitkään microblading-kulmat pysyvät?

Microblading-tekniikalla tehdyt kulmat kestävät noin 12 kuukautta. Pysyvyys on kuitenkin yksilöllistä. Se riippuu muun muassa ihotyypistä. Esimerkiksi hyvin rasvaisella iholla pigmentti ei pysy niin hyvin kuin kuivalla. Kestoa ei voi ennustaa etukäteen.

Kenelle ne sopivat?

Jos olet kyllästynyt meikkaamaan kulmiasi tai omien kulmakarvojesi muoto ja paksuus eivät miellytä sinua, microblading voi olla hyvä vaihtoehto.

Kaikille microblading ei kuitenkaan sovi. Käsittelyä ei suositella, jos olet raskaana, imetät, sinulla on diabetes tai jokin lääkekuuri, kuten antibiootit, verenohennuslääkkeet tai aknen hoitoon tarkoitettu isotretinoiini-lääkitys. Myös jotkut sairaudet, kuten verenvuototauti, estävät microblading-kulmien ottamisen.

Lähde 11.9.2018: terve.fi > artikkelit > tunnetko-jo-microblading-kulmat