Search
Close this search box.

Kesän 2022 trendivinkit

Sisältö

Minkälaiset sävyt hiuksissa ovat suosittuja, entä millaiset kynnet? Kokosimme artikkeliin kesän 2022 trendit niin hiusten, kynsien, ihonhoidon, jalkojen kuin lihashuollonkin osalta.

Trendiartikkelimme ovat aina suosituimpia artikkeleitamme. Nyt on vuorossa kesän 2022 trendit niin hiuksiin, kynsiin, ihonhoitoon kuin jalkahoitoihinkin liittyen. Myös hierojamme kertoo omat vinkkinsä. Muutaman luonnollisuutta korostavan vuoden jälkeen ihmiset haluavat taas vähän isompia ja näyttävämpiä muutoksia, tosin niitäkin voi tehdä esimerkiksi maanläheisillä väreillä.

Tämän kesän ehdottomasti suurimmat suosikit ovat leikkauksissa kerroksellisuus ja värjäyksissä lämpöiset sävyt.

Kauppakadun parturi-kampaajista sekä Tiia että Salla mainitsevat lämpimät sävyt, ja Salla tarkentaa, että erityisesti vaaleissa hiuksissa pehmeät lämpimällä pohjalla olevat sävyt ovat suosittuja. Tiia mainitsee lämpöisistä sävyistä myös kullan, kuparin, pehmeän ruskean ja punaisen. Myös Salla kertoo hehkuvan kuparin ja punaisen sävyjen olevan pinnalla.

Palokan parturi-kampaaja Satu komppaa heitä kertomalla, että raidoituksissa ei kaivata tänä kesänä välttämättä supervaaleaa ja -viileää, vaan raidoituksen sävy voi olla muodikkaasti tummempikin ja luonnollinen. Myös vähempi määrä raitoja on jees.

Lämpimät sävyt antavat iholle hehkua ja väriä talven jälkeen. Luonnollisuus on ollut jo jonkun aikaa nousussa, ja lämpimän sävyinen luonnollinen tukka on myös helppohoitoinen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita tylsää tai latteaa hiusten sävyä, sillä kiillossa ei tarvitse säästellä, vaikka tukka olisikin lämpimän sävyinen.

Kuparin eri sävyt ovat siis suosittuja myös tänä kesänä. Lämpimän punertavat sävyt sopivat lähes jokaiselle, mutta sävyn valintaan vaikuttaa kuitenkin oma ihonväri. Vaalea ihoiselle sopii paremmin vaalea kupari ja tummempi ihoiselle puolestaan syvempi kuparin sävy. Myös kuparin voi tehdä raidoittamalla, jolloin se saa lisää elävyyttä.

Palkkiraidat, jotka tunnetaan myös nimellä blokkivärjäys, ovat taas suosittuja. Palkkiraidat ovat selkeästi muusta tukasta eri värillä värjätyt osiot. Tänä kesänä sekoitetaan tummia ja vaaleita sävyjä, jotka ovat kuitenkin luonnollisen sävyisiä.

Salla ja Tiia molemmat mainitsevat hiusten kerrostetun leikkauksen. Se säilyttää siis edelleen pintansa, sillä sen avulla saa helposti vaihtelevuutta omaan hiustyyliinsä. Kerrostuksen voi leikata joko vain latvoihin tai kasvoja kehystäviksi suortuviksi asti. Kerrostettu leikkaus saa hiuksista ilmavammat ja tuuheammat. Se on myös melko helppo ja huoleton hiustyyli, joka näyttää hyvältä viimeistelemättömänäkin.

Leikkauksista Tiia kertoo, että myös takatukka sekä miehillä että naisilla on suosittua ja lisäksi miehillä hieman pidemmät mallit ovat nyt kysyttyjä.

Salla lisää, että tekstuuria ja elävää pintaa saa olla reilusti ja suosittuja ovat myös erilaiset rakennekäsittelyt miehille ja naisille. Tiia mainitsee lisäksi myös permanenttien olevan edelleen suosittuja.

Erilaiset otsatukat ovat myös tänä kesänä suosittuja, mutta ehdoton suosikki on edelleen verho-otsis. Verho-otsis on verhojen tapaan kasvoja kehystävä otsatukka. Verho-otsiksen pituus vaihtelee kulmakarvoista nenänpäähän ulottuvan pituuden välillä. Kerrostus saa näkyä myös otsatukassa. Myös tasamittainen sekä sivulle kaartuva otsatukka nostavat suosiotaan.

Yksi tämän kesän jutuista on myös letit. Lettien versioita on lukuisia erilaisia ja vain mielikuvitus on rajana. Letit sopivat niin arkeen kuin juhlaan ja ne ovat kiva lisä esimerkiksi nutturakampaukseen. Leteistä voi tehdä myös rennon rönsyilevät. Rennot kiharat, jotka saa esimerkiksi lettien avulla, ovat myös suosittuja tänä kesänä.

Keskijakaus nousee pinnalle ja on suosittu erityisesti nuorten keskuudessa. Sillä on mm. kasvoja pidentävä vaikutus.

Kosmetologi ja jalkojenhoitaja (AT) Rikka kertoo, että jalkahoidot ovat kevään tullen ja muutenkin sään lämmetessä suosittuja, sillä jalat ovat kesällä talvea enemmän esillä. Jalkojen halutaan näyttävän hyviltä ja hoidetuilta. Kevään koittaessa myös kynsien lakkauksia toivotaan enemmän ja erityisesti kirkkaat värit ovat suosittuja. Kosteutetut, huolitellut ja hemmotellut jalat lisäävät hyvinvointia sekä ulkoisesti että sisäisesti.

Kosmetologin palveluista erityisesti sokeroinnit ovat kesäisin suosittuja. Sokerointi on hellävarainen tapa poistaa karvoitusta iholta, kertoo kosmetologi Rosa. Siinä karva poistetaan lämpimän sokerimassan avulla karvan kasvusuuntaisesti, mikä ehkäisee mm. sisäänpäin kasvaneita karvoja. Sokerointi on suositeltavaa myös päivää, kahta ennen suihkurusketusta. Suihkurusketus on aurinkoon verrattuna turvallinen ja terveellinen tapa saada kaunis sävy iholle. Sekä Rosa että Rikka kehottavat suojaamaan ihoa auringolta, sillä uv-säteilyn aiheuttamat vahingot tulevat esiin ihon ikääntyessä.

Kasvohoidoista suositeltavia olisi Repêchagen Seaweed Treatment Mask, joka sopii auringonpolttamalle iholle. Toinen kasvohoito, mitä Rosa suosittelee, on Lamina Lift, sillä se virkistää. Nyt saisi jättää happokuorinnat ja timanttihionnat syksyyn, valistaa kosmetologi Rikka, sillä ne ovat vahvasti kuorivia ja aurinko saattaa aiheuttaa epätasaista rusketusta ja polttaa helpommin ihon.

Kosmetologi Rikka puhuu myös vartalohoitojen puolesta. Esimerkiksi selkää kuoriva vartalohoito puhdistaa ihoa sieltä, mistä ihoa on hankala itse puhdistaa. Toisaalta taas rentouttavat vartalohoidot kosteuttavat ja saavat loputkin talven sääolojen kuormitukset ja rasitukset karisemaan iholta.

Kauppakadun hieroja Sari mainitsee, että vaihdettaessa talvilajeista kesälajeihin, lihaksistoon saattaa tulla jumeja, koska lajit ovat eri tavalla kuormittavia. Tässä vaiheessa hieronnan tarpeellisuus korostuu sekä ennalta ehkäisevänä että huoltavana toimenpiteenä.

Sari kertoo myös, että kuivakuppaus on hyvä lisä klassiseen hierontaan, sillä se auttaa urheilusuoritusten jälkeiseen lihashuoltoon, lihasten jännitystiloihin sekä lihassärkyihin ja erilaisiin kiputiloihin. Lisäksi se auttaa kuona-aineiden ja nesteiden poistumista kehosta. Myös faskiakäsittely on hyvä ja tehokas hoitomuoto: se parantaa liikkuvuutta, auttaa lihasten jännitystiloihin, palauttaa liikelaajuuteen tulleita puutteita ja hoitaa erilaisia kiputiloja yms.

Sari suosittelee myös intialaista päähierontaa, sillä se on erittäin hyvä keino rentoutua ja auttaa laskemaan stressitasoja.

Kauppakadun kynsiteknikot Peppi ja Jutta kertovat, että keväällä ja kesällä toivotaan enemmän värikkäitä kynsiä ja myös hempeät pastellisävyt yleistyvät. Pepin mukaan myös abstraktit kuviot ja värikkäät maalaukset nuden värisissä kynsissä ovat suosittuja. Kynsien mallissa puolestaan luonnollisempi manteli on suosittu. Jutta puolestaan mainitsee myös ranskalaisen manikyyrin väreillä olevan suosittu. Lisäksi hänen mukaansa juuri tämän kesän yksi hitti on ollut swirl-kynnet eli niin kutsutut kiekurakynnet.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Muita artikkeleita

Asiakasnäkökulma – Studio AK 20 vuotta
Studio AK on täyttänyt 20 vuotta ja haastattelimme sen kunniaksi pitkään meillä asiakkaina käyneitä.
Hiusten vaalennus ja keinot toteutukseen
Tietoa hiusten vaalentamisesta, Olaplexista ja siitä, mitä on hyvä huomioida vaalentamiseen liittyen. Lisäksi hintatietoa, vinkkejä ja kuvia vaalennetuista hiuksista.
Kynsien pureskelusta, oman kynnen geelaukseen ja ajanvaraamiseen
Kynsiteknikkomme Peppi kertoo vinkkejään ja kokemuksiaan kynsiin ja niiden huoltoon liittyen. Hän kertoo myös kynsien pureskelusta.