Search
Close this search box.

Henkilöhaastattelu – Meeri-Etta, parturi-kampaaja

Sisältö

Studio AK Kauppakadun parturi-kampaaja Memmu tykkää tehdä parranmuotoilua ja kertoo mallinmuutosleikkauksien olleen suosittuja alkukesästä.

Kuka olet?
Meeri-Etta eli Memmu, parturi-kampaaja. Työskentelen Kauppakadun liikkeessä Junior Stylistina.

Kuvaile ammattiasi.
Kiva ja hauska. Tosi kiva ja ihana. Opiskelin parturi-kampaajaksi, koska olen aina tykännyt laittaa omaa tukkaani. Tykkään tehdä asiakaspalvelua ja makeovereita. Rakastan myös asiakkaitani.

Mistä pidät eniten alalla tai mikä on intohimosi?
Tykkään tehdä värikkäitä hiuksia sekä partatöitä, ylipäätään parran ja viiksien muotoilu onnistuu minulta hyvin. Värikkäitä hiuksia on kiva tehdä, koska ne erottuvat joukosta. Vaaleaan pohjaan on helpompi tehdä värikäs värjäys. Esimerkiksi sulle (haastattelijalle) fiksaisin ensin tyven ja laittaisin sen jälkeen jonkun suoravärin tai Elumenin. IdHair Colour Bombeilla tykkään sävyttää tukkaa, esim. ihan peruspunaista. Niillä saa hyvän pigmentin. Niitä voivat ostaa myös asiakkaat, sillä ne ovat siis suoravärejä, ja niissä on laaja valikoima eri sävyjä.

Mikä on ”The” juttu tällä hetkellä alalla?
Miesten permanentteja on nyt tosi paljon ja myös mullet-leikkaus on suosittu. Ne voi myös yhdistää permanentti mulletiksi. Permanentteja en kuitenkaan tee itse tällä hetkellä. Kesällä ylipäätään vaaleat hiukset ovat suosittuja, joten vaaleita tukkia on saanut tehdä paljon.

Alkukesästä tein myös tosi paljon mallinmuutosleikkauksia sekä miehille että naisille, eli monet ovat halunneet leikata hiuksensa lyhyeksi. Monet haluavat usein lyhentää tukkaansa kesää varten. Esim. polkkatukkaa on pyydetty paljon ja erityisesti pitenevää polkkaa.

Suosikkituotteesi? Miksi?

Goldin Ten In One -jätettävä hoitosuihke on ihana tuote, koska siinä on hyvä tuoksu. Laitan sitä ennen hiusten kuivausta, se tekee hiuksista smoothit.

Olaplex No. 6 Bond Smoother on myös jätettävä hoitoaine ja se auttaa pörröisyyteen ja pitämään tukan siloisena. Käytän itse sitä ja se auttaa esimerkiksi siihen, että ponnarista ei jää painaumajälkeä. Laitan sitä suihkun jälkeen pyyhekuivaan tukkaan. Tyveen sitä ei kannata laittaa, pelkästään latvoihin. Sitä ei ole pakko käyttää joka pesun jälkeen. Bond Smoother myös rakennepaikkaa hiuksia, kuten muutkin Olaplexin tuotteet. Se on erittäin riittoisa ja kestänyt minulla jo melkein vuoden.

Miesten tukkaan rakastan käyttää IdHairin Black-vahaa, sitä vanhempaa versiota. Myös American Crewn tuotteet parralle, kuten öljy ja partavesi, ovat hyviä varsinkin viimeistelyyn. Ne silottavat parran, rauhoittavat ihoa ja asiakkaat ovat tykänneet niiden tuoksusta, koska se ei ole liian voimakas. Ne ovat hyviä, vaikka parran olisi leikannut vain saksilla tai koneella.

Goldwellin Twist Around -suihke, joka laitetaan kiharoiden alle, on myös hyvä. Sillä saa kiharat pysymään hyvin. Myös Goldin hiuspuuteri kohottaa hiusten tyveä hyvin ja tuo rakennetta hiuksiin. Goldilta myös Spray Wax on hyvä, koska sillä saa volyymia tukkaan ja se tekee kivan pinnan hiukseen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Nukun ja täteilen, olen kahden lapsen täti. He ovat maailman parhaimpia. Kesällä pelaan myös koripalloa.

Ihanin tai kivoin muistosi asiakkaista?
Niitä on paljon. Mutta parasta on se, kun olen ollut salaa epävarma jostakin omasta työstäni ja sitten se on kuitenkin onnistunut, ja myös asiakas on siihen maailman tyytyväisin. Kerran tein isoa värityötä, jossa ensin vaalennettiin ruskeaa tukkaa ja siitä tehtiin punaoranssi ”tulitukka”. Se oli tosi kiva, vaikka aluksi olikin epävarma olo, että mitähän tästä tulee ja vaaleneeko tukka. Myös yksinäiset mummot ovat kivoja, koska heidän kanssaan saa puhua paljon. Ei vaan, kaikki asiakkaat ovat kivoja!

Voit seurata Memmua myös Instagramissa: @studioak.memmu

Ajan Memmun palveluihin voit varata soittamalla 0207 769 551 (Kauppakatu) tai netistä.

Muita artikkeleita

Palveluun puhtailla hiuksilla vai ei?
Usein ennen kampaamokäyntiä asiakasta mietityttää, tulisiko hiukset olla pestyinä vai voiko palveluun tulla vaikka hiukset olisivatkin vähän likaiset.
Hiuspohjan ongelmat
Hiuspohjan ongelmat ovat yleisiä vaivoja. Katso meidän tuotevinkkimme helpottamaan esimerkiksi hilsettä tai kutinaa.
Henkilöhaastattelu – Jenni V., parturi-kampaaja
Studio AK Kuokkalan parturi-kampaaja Jenni V.:n kivoimpaan muistoon asiakkaasta liittyy morsian ja polkupyörä.