Search
Close this search box.

Vaalentaminen

Sisältö

Vaalennukset ovat kevään tullen suosittuja vuodesta toiseen. Kokosimme tähän artikkeliin mm. erilaisia vaalennustöitä sekä vinkkejä vaalennuskäyntiin.

Vaalennukset ovat kevään tullen suosittuja vuodesta toiseen. Kokosimme tähän artikkeliin erilaisia vaalennustöitä sekä vinkkejä vaalennuskäyntiin ja vaalean sävyn ylläpitoon kotona.

Vaalennuksia voi tehdä monella eri tyylillä. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi raidat, liukuvärjäys, koko pään vaalennus tai balayage-tekniikka, mikä tarkoittaa vapaalla kädellä tehtävää värjäystä, raitojen ja liukuvärjäyksen välimuotoa. Itselle sopivin tapa löytyy ammattilaisen kanssa yhdessä suunnitellessa haluttuun lopputulokseen peilaten.

Hiusten vaalentaminen tummasta vaaleaan onnistuu harvoin kerralla. Tummaksi värjätty tukka voi vaatia ensin myös värinpoiston. Halutun lopputuloksen saaminen voi siis vaatia useamman kampaamokäynnin ja vaalennuskerran, sillä hiuksen vaaleneminen on aina tapauskohtaista ja siihen vaikuttaa esimerkiksi hiuslaatu.

Yleensä vaalennusten yhteydessä tehdään myös sävytys, joka sisältyykin palveluidemme vaalennus/raidat/monivärit hintaan. Sävytyksellä taitetaan hiuksesta pois ei-toivottuja sävyjä, kuten keltaista ja oranssia. Sen avulla saadaan tehtyä joko viileää tai lämpimämpää sävyä. Lue lisää sävytyksestä aiemmasta artikkelistamme.

Ennen hiusten vaalennusta voit varata ilmaisen suunnitteluajan, jonka aikana katsotaan yhdessä ammattilaisen kanssa lähtötilanne. Voit myös kertoa toiveesi ja näyttää muutaman esimerkkikuvan toiveidesi mukaisesta tukasta. Saat myös arvion palvelun kestolle sekä hinnalle. Ilmaisen suunnitteluajan löydät nettiajanvarauksesta kohdasta ”Suunnittelupalvelut” tai voit myös varata ajan soittamalla liikkeeseen.

Suosittelemme ottamaan esimerkiksi Olaplex tai K18Hair -hiushoidon vaalennuksen yhteydessä, sillä vaalennuksen yhteydessä käytettävät aineet saattavat vahingoittaa hiusta ja tekevät hiuksista alttiimmat takkuuntumiselle ja katkeilemiselle. Hiushoito suojaa, vahvistaa ja korjaa hiuksia, ja auttaa hiuksia pysymään hyväkuntoisina myös vaalennuksen jälkeen. Sekä Olaplexista että K18Hair-sarjasta on saatavana myös tuotteet kotihoitoon.

Lienee yksi suosituimmista tavoista vaalentaa hiuksia on raidat. Raitojen avulla saa kauniin ja eläväisen lopputuloksen ja se on myös armollinen tyvikasvulle, sillä raidat sujahtavat tyvikasvun sekaan, eli tyvikasvun ja värjätyn hiuksen raja ei ole tällöin niin selkeä.

Vaalennuksen voi tehdä myös balayage-tekniikalla, eli raitojen ja liukuvärjäyksen välimuodolla. Myös se on armollinen tyvikasvun suhteen.

Toisinaan koko tukkaa ei ole tarvetta värjätä, jolloin tyviraidat tai tyvivaalennus on sopiva valinta. Tyvivaalennuksessa/-raidoituksessa tyven kasvun tulisi olla kuitenkin vain n. 3 cm, eli värjättävä alue ei ylety kovin pitkälle.

Vaalennus sopii mainiosti myös vähän lyhyempiinkin hiuksiin. Vaalennettujen hiusten kanssa sopii hyvin yhteen myös jokin tehosteväri, kuten vaaleanpunainen tai lila.

Myös monet miehet haluavat vaalentaa hiuksiaan ja se sopii miehille yhtä hyvin kuin naisillekin!

Kotihoitotuotteiksi soveltuvat esimerkiksi Color Maskin tuotteet, joissa on jokaiselle sävylle oma väriä ylläpitävä tuotteensa. Viileän sävyisille hiuksille hyviä tuotteita ovat myös helmiäisshampoo tai hopeashampoo, jotka auttavat hiuksia pysymään viileän värisinä poistaen keltaisuutta. Tummasta hiuksesta vaaleaan vaalennettaessa kotihoidolla on suuri merkitys käyntikertojen välissä, ja kannattaakin suosia rakennekorjaavia sekä kosteuttavia tuotteita. Myös Olaplexin tai K18Hairin hiuksia hoitavat ja jälleenrakentavat tuotteet ovat hyviä tähän tarkoitukseen.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Muita artikkeleita

Studio AK:n vuosi 2021
Vuosi 2021 alkaa olla lopuillaan. Kokosimme Studio AK:n vuoden 2021 tapahtumia, uutuuksia ja kuulumisia.
Henkilöhaastattelu – Satu, parturi-kampaaja
Studio AK Palokan Stylist Satu tykkää erityisesti auttaa asiakasta hiuspulmissa ja hänen intohimonaan onkin tyytyväinen asiakas.
Inspiraatiota kampaukseen
Kokosimme kuvia erilaisista kampauksista inspiraatioksi kesän juhlia varten. Kampaus voi olla esimerkiksi nuttura, letti tai kiharat.