Search
Close this search box.

Timanttihionta, ultraäänipuhdistus & mekaaninen ihonpuhdistus

Sisältö

Kasvohoitovalikoimaamme kuuluvat mm. timanttihionta, ultraäänipuhdistus sekä mekaaninen ihonpuhdistus. Lue, mitä ne tarkoittavat, mitkä niiden hyödyt ovat ja kenelle ne sopivat.

Meiltä on saatavilla useita erilaisia kasvohoitoja, joista löytyy jokaisen iholle sopiva. Tässä artikkelissa esittelemme laitehoitomme timanttihionnan ja ultraäänipuhdistuksen sekä tehokkaan mekaanisen ihonpuhdistuksen. Iho kaipaa puhdistusta, kosteutusta ja hoitoa vuodenaikojen vaihtuessa, mutta erityisesti talvella se voi tuntua kuivalta ja ärtyneeltä.

Timanttihionta on erikoiskasvohoito, jolla on ihoa uudistava, tasoittava ja kirkastava vaikutus. Timanttihiontaa kutsutaan myös dermabrasioniksi eli mikrohionnaksi. Timanttihionnassa käytettävän laitteen ansiosta hoidon tehokkuutta voidaan säädellä ihotyypin ja hoitotavoitteiden mukaan.

Timanttihionnan teho perustuu laitteen päähän muodostuvaan alipaineimuun. Timanttihionnan avulla kuoritaan ihon uloin, eli kuollut pintakerros pois. Tällöin iholle laitettavat voiteet ja seerumit pääsevät imeytymään paremmin ja vaikuttamaan tehokkaammin. Hoito myös parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Timanttihionta sopii erityisesti elottomalle, karhealle ja samealle iholle. Sen avulla voidaan hoitaa myös maksaläiskiä, laajentuneita ihohuokosia, pintajuonteita tai auringon vahingoittamaa ihoa. Hoidon avulla saa sileän ja tasaisen näköisen ihon. Sitä suositellaan yleensä sarjahoitona, mutta jo yhdellä kerralla saa hyviä tuloksia aikaan. Kasvojen lisäksi timanttihionnan voi tehdä myös kaulalle, dekolteen alueelle tai yläselkään.

Timanttihionnan jälkeen iho saattaa punoittaa pari tuntia, mutta se menee itsestään ohi. Tärkeää olisikin muistaa kosteuttaa ihoa hyvin hoidon jälkeen ja käyttää uv-suojaavia tuotteita. Sitä ei myöskään suositella ennen aurinkolomaa, koska kuorinnan jälkeen iho on alttiimpi palamaan, ja aurinkoa olisikin hyvä välttää noin viikon ajan timanttihionnan jälkeen. Mikäli ihosi on hyvin ohut tai herkkä, timanttihionta ei ole paras valinta.

-Tehokas
-Sopii monelle ihotyypille
-Soveltuu aknearpien hoitoon
-Hoito vaikuttaa ihoon myös pintaa syvemmältä
-Lopputuloksena sileämpi ja tasaisempi iho

Ultraäänipuhdistus on hellävarainen ihonhoitomenetelmä, joka sopii lähes kaikille ihotyypeille. Hoito tehdään laitteella, jossa ultraäänihoitopää ja puhdistusneste yhdessä pehmittävät ja liuottavat ihohuokosissa olevan rasvan, talin ja muut epäpuhtaudet. Ultraäänipuhdistus on kivuton ja se tekee ihosta pehmeämmän.

Ihonpuhdistuksessa käytettävän sonoscrub-laitteen ultraääni on ihmiskorvan kuuloalueen yläpuolella olevalla värähtelytaajuudella, eli sitä ei voi kuulla. Laitteesta ei tule ultraääntä ihoon, vaan sillä saadaan aikaan laitteen lastaosan värähtely, johon sen ihoa puhdistava vaikutus perustuu.

Laite käyttää mekaanista aaltoliiketta eli ääniaaltoja, toimien väliaineen ansiosta kuorivana ja ihoa puhdistavana. Ihoa puhdistava ultraäänilaite kuorii ihoa hellävaraisesti ja poistaa epäpuhtauksia. Samalla laitteella voi myös imeyttää hoitoaineet tehokkaasti syvemmälle ihon kerroksiin.

Kosmetologimme Rikka suosittelee ultraäänipuhdistusta 1 kertaa kuukaudessa nuorelle ja 1-2 kertaa kuukaudessa aikuisiholle, koska hyöty ja vaikutus aikuisiholle on ennemminkin solunsisäinen, esim. aineenvaihdunta kiihdyttävä, eikä niinkään puhdistava.

-harmiton ja hyvin siedettävä
-vaikutukseltaan syväpuhdistava
-tehokas ja kivuton
-kaikille ihontyypeille sopiva iästä riippumatta
-kosteuttava
-ihon uudistumisprosessia edesauttava
-aineenvaihduntaa vilkastuttava
-ihon syvimpien kerroksien imuneste- ja verenkiertoa parantava

-olet raskaana
-sairastat virussairautta (flunssa)
-sinulla on sydäntahdistin
-sinulla on kilpirauhasen yli- tai aliaktiivisuutta
-astma
-metalli-implantteja kasvojen alueella
-täyteaineita kasvojen alueella
-olet äskettäin käynyt kasvojen aluen kemiallisessa kuorinnassa
-aknen akuuttivaihe
-migreeni (triggerina valo tai ääni)
-kasvain

Mekaaninen ihonpuhdistus on yksi suosituimmista kasvohoidoista ja se on säilyttänyt suosionsa jo vuosikymmenien ajan. Kyseinen menetelmä on tehokas ja sopii useimmille ihotyypeille.

Hoito aloitetaan kuorimalla ja höyryttämällä ihoa, mikä valmistaa sitä varsinaista vaihetta, eli mekaanista puhdistusta, varten. Ihohuokosiin kertyy kuollutta ihosolukkoa, kun iho uusiutuu noin kuukauden välein. Kuolleen ihosolukon ja muiden epäpuhtauksien poistaminen on tärkeää, sillä se ennaltaehkäisee monien iho-ongelmien syntymistä ja saa ihosta tasaisemman. Myös kotihoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan paremmin, kun ihohuokoset ovat puhtaat.

Alun kuorinta poistaa siis kuollutta ihosolukkoa ja helpottaa esimerkiksi mustapäiden poistoa. Itse mekaaninen ihonpuhdistus tehdään käsin tai komedoraudan avulla, jolla saadaan hyvin poistettua finnejä, mustapäitä ja miliumeja. Tämä vaihe voi tuntua epämiellyttävältä, joten kerrothan kosmetologille, jos tunnet kipua.

Mekaanisen vaiheen jälkeen tehtävä hieronta on rentouttava ja se tehostaa kuona-aineiden poistumista. Naamio viimeistelee kasvohoidon vaikutukset. Käytettävät tuotteet valitaan aina kunkin asiakkaan ihotyypille sopiviksi.

-Syväpuhdistava
-Tehokas
-Poistaa mustapäät
-Helpottaa ihon kotihoitoa
-Ei sovi erittäin herkälle tai couperosa-iholle

Kasvohoitoja ja muita kosmetologien palveluita on saatavana Kauppakadun ja Laajavuoren liikkeistä, joissa on tarjolla myös ihon kotihoitoon tarkoitettuja tuotteita Ekopharman ja Repêchagen tuotelinjoista. Valikoima vaihtelee liikkeittäin.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Muita artikkeleita

Muuttumisleikki
Muuttumisleikin aikana asiakkaan hiukset leikattiin sekä värjättiin ja hänelle tehtiin päivämeikki. Katso muuttumisleikki vaihe vaiheelta ja kuvat muutoksesta.
Kesätuotteet hiuksille
Studio AK Kauppakadun kampaamokaupassa on laaja valikoima hiustuotteita. Kokosimme niistä kesäksi sopivat, UV-suojan sisältävät, tuotteet.
Syksyn suosituimmat trendit
Syksyn saapuminen tarkoittaa meillä uusia trendejä. Lue tarkemmin, mitä ammattilaisemme kertovat trendeistä esim. hiuksiin, kynsiin ja ihonhoitoon liittyen.