Search
Close this search box.

Henkilöhaastattelu – parturi-kampaaja ja ekokampaaja Hanna

Sisältö

Hanna työskentelee Studio AK Kauppakadulla ja Laajavuoressa parturi-kampaajana. Hän tekee myös ekokampaajan hommia.

Kuka olet?
Hanna, työskentelen Kuokkalassa Top Stylistina. Valmistuin vuonna 2003 parturi-kampaajaksi ja sen jälkeen olen ollut vain vuoden muissa hommissa. Kävin myös ekokampaajakoulutuksen 5-6 vuotta sitten. Lisäksi olen käynyt muita pienempiä koulutuksia. Teen myös meikkejä.

Kauanko olet ollut alalla?
17 vuotta.

Kuvaile ammattiasi 3 sanalla.
Monipuolinen, luova ja ihmisläheinen.

Mistä pidät eniten alalla tai mikä on intohimosi?
Pidän asiakkaiden kanssa vuorovaikutuksessa olemisesta ja ihmisten kohtaamisesta. Lisäksi pidän värjäys ja leikkaus -kokonaisuuksista ja kampauksista.

Teet myös ekokampaajan hommia. Kerrotko niistä lisää?
Kasvivärit ovat vaihtoehto sellaiselle ihmiselle, joka on vaikka herkistynyt kemikaaleille tai haluaa muuten olla tarkka omasta kemikaalikuormastaan. Niitä on mukava tehdä, kun huomaa, että ei tule sitä ”kemikaalipöhnää”, ja ekokampaajan työt ovat muutenkin jotenkin hoidollisempia.

Moni kysyy, että jos on synteettisesti värjätyt hiukset, voiko sen jälkeen värjätä kasvivärillä: totta kai voi! Myös toisinpäin onnistuu, mutta koska kasviväriä on pohjalla, hius saattaa käyttäytyä vähän eri tavalla varsinkin vaalennusaineen kanssa. Kasvivärjättyyn hiukseen ei välttämättä onnistu myöskään permanentti niin hyvin, koska hius ei välttämättä kiharru kunnolla.

Kasvivärit eivät kuitenkaan sovi henkilölle, joka tykkää vaihtaa hiusväriä usein. Kasviväri on suoraväripigmenttiä, joka kiinnittyy eri tavalla hiukseen kuin mitä synteettinen väri, ja kasviväriä ei saa samalla tavalla hiuksesta pois. Esimerkiksi ruskeassa kasvivärissä on indigoa pohjalla, joka on aina sinivihreää, ja jos sen haluaakin vaikka vaaleaksi, hiuksesta tulee sen jälkeen luultavasti turkoosi. Sen saa toki pehmeästi vietyä johonkin toiseen suuntaan ja taitettua sitä sieltä pois, mutta ei ole mitään järkeä ottaa kasviväriä, jos haluaa vaihtaa parin kuukauden päästä hiusten väriä johonkin toiseen.

Kasvivärit ovat siis ekologinen ja hyvä vaihtoehto, jos haluaa miettiä omaa kemikaalikuormaa. Kasvivärit ovat mukavaa vaihtelua myös omaan työhöni! Yksi syy ekokampaajakoulutuksen käymiselle oli myös se, että jos vaikkapa itse herkistyisin väreille, pystyisin kuitenkin jatkamaan parturi-kampaajan hommia ekokampaajana.

Vasemmanpuoleisessa ja keskimmäisessä kuvassa on kasvivärjätyt hiukset. Oikeanpuoleisessa kuvassa juhlakampaus.

Mikä on ”The” juttu tällä hetkellä alalla?
90-luvun vaikutteet. Selkeät blokki-värjäykset, eli etuosaan, sivulle tai alle joku eri värinen osio, ehkä vähän pehmeämmillä kontrasteilla kuitenkin kuin mitä 90-luvulla. Myös yksilöllinen muotiajattelu on vallinnut tällä alalla muutaman vuoden, eli ei ole enää mitään tiettyä tiukkaa tyyliä, kuten joskus oli esimerkiksi punamustat hiukset joka toisella. Nykyään pystyy paremmin löytämään omaa persoonaa korostavia juttuja.

Suosikkituotteesi? Miksi?
Uusista tuotteista Olaplexin jätettävä hoitoaine (Olaplex No.6 Bond Smoother -muotoiluvoide) ja öljy (Olaplex No.7 Bonding Oil) sekoitettuna keskenään Olaplex-hoidon ja värin jälkeen. Niitä olen ainakin itse sekoittanut keskenään, ja niitä kun pikkuisen sipaisee hiuksiin, hiuksista tulee tosi pehmeät. Takuuvarmoja tuotteita ovat myös Joicon K-Pakin tuotteet, ne toimivat aina.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Tykkään liikkua luonnossa, pyöritän painohulavannetta, käyn uimassa ja myös musiikki on minulle tärkeä asia. Laulan, vaikka en tällä hetkellä käykään missään laulutunneilla.

Ihanin tai kivoin muistosi asiakkaista?
Eräällä asiakkaallani oli mennyt hiukset huonoon kuntoon terveyden ja kemiallisten käsittelyiden takia, ja ne olivat menneet poikki. Värjäsin hiukset ja tein hänelle hiustenpidennykset, ja hän purskahti sen jälkeen onnesta itkuun, koska hänellä oli taas hiukset päässä. Minusta on myös ihanaa tehdä esimerkiksi hääkampauksia ja olla sitä kautta mukana tärkeässä päivässä. Ylipäätään myös se, että asiakkaat kertovat minulle omista asioistaan ja luottavat minuun.

Voit seurata Hannaa myös Instagramissa: @studioak.hanna

Ajan Hannan palveluihin voit varata soittamalla 0207 769 555 (Kuokkala) tai 0207 769 554 (Laajavuori) tai netistä.

Muita artikkeleita

Syksyn uutuudet Studio AK:lla
Kokosimme kesän ja syksyn aikana tulleita uutuuksia, kuten Olaplex 4-in-1 -pikahoito ja kuivakuppaus sekä B’long Hot Straightening Brush -lämpöharja.
Ripsienpidennykset ja microblading, asiakaskokemus
Palvelutestaajamme Katja kävi ripsienpidennyksessä sekä microblading -kulmien muotoilussa. Lue tästä asiakkaan - ajoittain jopa hersyvä - tarina palvelukokemuksesta.
Syksyn trendit
Vuodenajat näkyvät hius- ja kauneusmuodissa. Kokosimme tähän kuvia ja tietoa syksyn trendeistä hiuksissa sekä kauneudenhoitoalalla.