Search
Close this search box.

Hiusten vaalennus ja keinot toteutukseen

Sisältö

Tietoa hiusten vaalentamisesta, Olaplexista ja siitä, mitä on hyvä huomioida vaalentamiseen liittyen. Lisäksi hintatietoa, vinkkejä ja kuvia vaalennetuista hiuksista.

Hiusten vaalennus eli hiuksissa olevien pigmenttien vaalentaminen tai niiden tekeminen värittömiksi on suosittua erityisesti keväisin ja kesällä. Lopusta näet myös 5 vinkkiä vaalennukseen liittyen.

Vaalennuksia voi tehdä monella eri tyylillä, esim. raidoittamalla, liukuvärjäyksellä, koko pään vaalennuksella tai balayage-tekniikalla, mikä tarkoittaa raitojen ja liukuvärjäyksen välimuotoa. Ammattilaisen kanssa voi yhdessä suunnitella juuri itselle sopivimman tavan toteuttaa vaalennus haluttuun lopputulokseen peilaten. Liikkeisiimme onkin varattavissa ilmainen hiusten vaalennuksen suunnitteluaika. Löydät sen ajanvarauksestamme kohdasta ”suunnittelupalvelut”.

Hiusten vaalentaminen hyvin tummasta vaaleaan onnistuu harvoin kerralla. Tummaksi värjätty tukka voi vaatia ensin myös värinpoiston, mikäli tavoitteena on saada tulevaisuudessa oikeasti vaalea tukka. Halutun lopputuloksen saaminen voi siis vaatia useamman kampaamokäynnin ja vaalennuskerran. Hiuksen vaaleneminen riippuu aina hiuksesta. Jokainen hius vaalenee eri tavalla, eli vaalentamisprosessi on hyvin yksilöllistä. Myös hiuksissa olevat aiemmat värit tai värjäykset vaikuttavat vaalenemisen tulokseen, koska värjätty pigmentti on aina vaikeampi poistaa. Luonnostaan vaaleampi hius vaalenee paremmin kuin luonnostaan tumma hius. Hiusten vaalentamisessa maltti on valttia, ja on tärkeää ottaa huomioon, ettei hiukset menisi huonoon kuntoon vaalentamisen takia.

Yleensä vaalennusten yhteydessä tehdään myös sävytys, joka sisältyykin palveluidemme raidat/monivärit hintaan. Sävytyksellä taitetaan hiuksesta pois ei-toivottuja sävyjä, kuten keltaista ja oranssia. Sen avulla saadaan tehtyä joko viileää tai lämpimämpää sävyä. Jos omien hiusten väri on vaalea ja tyvikasvu alkaa näkyä, voi kyseeseen tulla myös pelkkä hiusten sävyttäminen, jonka avulla saa siirrettyä varsinaista vaalennusaikaa vähän eteenpäin.

Sävytyksestä voit lukea lisää artikkelistamme Hiusten sävytys ja kevytvärit.

Ennen kuin hiusten vaalennus voidaan aloittaa, parturi-kampaaja tutustuu asiakkaan hiuksiin ja hiuspohjaan, ja arvioi milloin vaalennusprosessi on realistinen. Omista aiemmista allergisista reaktioista sekä aiemmista hiusten käsittelyistä (värjäykset, sävyttävät shampoot ja hoitoaineet, kasvivärit, suoravärit/sävyt) kannattaa kertoa aina parturi-kampaajalle, jotta hän on tietoinen asiasta ja osaa sen perusteella arvioida, onko vaalentaminen mahdollista ja miten se kannattaa tehdä. Värikäsittelyjä koskee myös lainsäädäntö, eli voimme käyttää vain laissa säädettyjä voimakkuuksia hapetteissa. Suomessa korkein laillinen hapete latvan värjäykseen on 12%, kun taas usein esimerkiksi aasialainen hiustyyppi vaatii vahvempia aineita.

Ensimmäisen kuvaparin lähtötilanteessa tummuusaste tyvessä on 7, pituuksissa 10 ja latvoissa 9, mistä on päädytty tummuusasteeseen 10. Tässä on tehty tyviraidat, latvojen kirkastus sekä sävytys. Lisäksi laitettu hiustenpidennykset.

Toisessa kuvaparissa lähtötilanteena on ollut tummanvioletista suoraväristä kotona vaalennettu 9-10 asteen vaalea, johon oli jäänyt eri tummuisia vihertävän ja sinertävän sävyjä varsinkin keskelle pituuksia. Lähdettiin vaalentamalla tummimmat kohdat osioissa vaalennusjauhe 6% 1:2 ja Simplex Bonder mukana. Kun vaalennus oli levitetty tummimmille alueille, pistettiin latvaosiin vaalennusjauhe 1,5% 1:2 ja Simplex Bonder mukana, jonka jälkeen tämä sama latvoille tarkoitettu massa vietiin ihan lopuksi vielä tyvelle, jossa vaikutusaika oli lyhyin (tyven vaaleusaste oli jo hyvä, mutta näin tehtiin, jotta saadaan mahdollisimman tasainen lopputulos).

Kun vaalennukset oli pesty, palattiin peilipaikalle pyyhekuivaamaan hiukset, jotta nähdään vielä vaalennuksen jälkeinen tilanne, josta pääsee suunnittelemaan taittosävyn hiuksille. Hiuksista haluttiin mahdollisimman vaaleat, jossa saa olla helmiäisen hohdetta. Taittosävynä tehtiin Luximan Pearly Blonde 10g, Frozen Rose Blond 20g, Strawberry Blonde 20g ja n. 1g Ultimaten hapetepigmentti sävyssä 062 (fuxia), 1,5% hapete 100g ja Simplex Bonder mukaan.

Taitto levitettiin peilipaikalla, ensin tyvelle ja sitten latvoihin. Vaikutusaika oli n. 10 min, jonka jälkeen hiukset pestiin shampoolla ja hoitoaineella. Leikkauksena otettiin n. 7 senttiä pituutta pois, jonka jälkeen hius kuivattiin ja siistittiin vielä ns. kruunualueen huonot latvat. Kruunualueella ja ohimoilla oli eniten hiuksissa vahinkoa kotivaalennuksen myötä, minkä takia päädyimme Simplex Bonderia käyttämään työn yhteydessä välttäen täten lisävahingot hiukseen.
Hiuksesta saatiin upea 10-11 tummuusasteen vaalea, melkein valkoinen lopputulos helmiäismäisellä hohteella. Kotihoito-ohjeina hyvä hiuksen kosteutus, märän hiuksen harjaamisen välttäminen ja Color Mask Treatment Pearl sävyn ylläpitämiseen tarvittaessa 1-2 viikon välein.[/vc_column_text][vc_separator border_width=”3″][vc_custom_heading text=”Ajan varaaminen ja kotihoitotuotteet” use_theme_fonts=”yes”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Aloitettaessa hiusten vaalentaminen, kannattaa palveluksi valita moniväri/raidat, jotta hiusten vaalentaminen ehditään varmasti tehdä. Varaathan aina myös oman hiusmittasi mukaan ajan. Jos et ole varma kumpaan kategoriaan hiuksesi kuuluvat, varaa aikasi mieluummin pidemmän mukaan, niin aikaa on varmasti tarpeeksi. Veloitamme palvelusta aina vain tehdyn työn mukaan, eli et menetä siinä mitään, vaikka varaat ajan pidemmän hiuksen mukaan.

Värin pysyminen hyvänä pidempään vaatii oikeanlaiset kotihoitotuotteet, kuten shampoon, hoitoaineen tai -vaahdon, ja siksi kampaajamme suosittelevatkin aina tuotteita myös kotiin ostettavaksi, jotka auttavat ylläpitämään väriä ja kirkastavat sitä. Värin ylläpitoon esimerkiksi Color Maskilta on sävyttäviä tuotteita (shampoot ja hoitoaineet) sekä viileille että lämpimille väreille. Viileän sävyisille hiuksille hyviä tuotteita ovat myös helmiäisshampoo tai hopeashampoo, jotka auttavat hiuksia pysymään viileän värisinä poistaen keltaisuutta. Tummasta hiuksesta vaaleaan vaalennettaessa kotihoidolla on suuri merkitys käyntikertojen välissä, ja kannattaakin suosia rakennekorjaavia sekä kosteuttavia tuotteita, ja myös Olaplexin hiuksia hoitavat ja jälleenrakentavat tuotteet ovat hyviä tähän tarkoitukseen.

Suosittelemme ottamaan Olaplex tai K18Hair-hoidon vaalennuksen yhteydessä, sillä vaalennusaine, peroksidi, kemialliset suoristajat ja permanenttikäsittely vahingoittavat hiusta ja tekevät hiuksista alttiimmat takkuuntumiselle ja katkeilemiselle.

Maahantuojan mukaan Olaplexin avulla voidaan vaalentaa entistä vaaleammaksi ilman pelkoa vaurioituneista hiuksista, sillä Olaplex-tuotteiden patentoitu ainesosa (Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate) estää hiuksen rakennetta vahingoittumasta kemiallisten käsittelyjen yhteydessä. Se myös korjaa aiemmin syntyneitä vaurioita ja vahvistaa hiuksia vaikuttaen hiuksen rikkisidoksiin suojaten, korjaten ja estäen pysyviä happivaurioita.

Kokonaisvaltainen kampaamossa tehtävä Olaplex-hoito sisältää viisi vaihetta. Olaplex Blond Multiplier No.1 lisätään hiusvärin, vaalennusaineen tai permanentin sekaan. Hiusten huuhtelun jälkeen ne hoidetaan Olaplex Bond Perfector No.2:lla. Olaplex-hoito on mahdollista tehdä myös kokonaan erillisenä tehohoitopalveluna. Olaplex Hair Perfector No.3 -tehohoito sekä Olaplex No.4 -shampoo ja Olaplex No.5 -hoitoaine ovat sen sijaan tarkoitettu hiusten kunnon ylläpitämiseen kotona.

Kotiin Olaplexilta on saatavilla myös korjaava Olaplex No.6 Bond Smoother -muotoiluvoide, jonka avulla saa sileät ja kiiltävät hiukset ilman suoristusrautaa useaksi päiväksi. Tuote on hiuksiin jätettävä ja se sopii kaikille hiustyypeille. Lisäksi se korjaa, suojaa, vahvistaa, silottaa ja kosteuttaa, nopeuttaa hiusten kuivausaikaa sekä erottelee ja pehmentää luonnonkiharaa hiusta. Myös Olaplex No.7 Bonding Oil on hiuksiin jätettävä riittoisa, korjaava ja painoton hiusöljy. Se tekee hiuksista pehmeät, lisää kiiltoa ja kirkastaa hiusväriä, vähentää pörröisyyttä ja auttaa pitämään irtohiukset kurissa. Lisäksi siinä on lämpösuoja 230 °C asti. Kumpikaan tuote ei sisällä sulfaatteja, pfalaatteja, parabeeneja ja ne ovat vegaanisia.

Olaplex No.0 sekä No.8 ovat Olaplex-perheen uusimmat tulokkaat. Olaplex No.0 toimii Olaplex No.3 Hair Perfector -tehohoidon kaverina ja tekee kotona tehtävästä tehohoidosta entistäkin korjaavamman. Tuote toimii yksistäänkin, mutta se on suunniteltu kaksitehoiseksi tehohoidoksi yhdessä No. 3 -tehohoidon kanssa. Olaplex No.8 on 4-in-1 hiusnaamio, joka kosteuttaa hiuksia, antaa niille ryhtiä sekä tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät. Hiusnaamio imeytyy syvälle hiukseen korjaten samalla hiusvaurioita, mutta kuitenkaan latistamatta niitä.

K18Hair -hiushoito aloitetaan suihkuttamalla hiuksiin K18Hair Professional Molecular Repair Hair Mist -suihketta. Se siis suojaa hiuksia mahdollisesti kemiallisista käsittelyistä aiheutuvilta vaurioilta. Pesupaikalla hiukset pestään syväpuhdistavalla shampoolla, joka poistaa mahdolliset tuotejäämät. Hiuksiin laitetaan lopuksi K18Hair -naamio. K18Hair -tuotteiden sisältämä ainesosa K18Peptidi muokkautuu osaksi hiuksen rakennetta ja korjaa samalla hiusta lähimmäksi sitä, millainen se olisi ilman mahdollisia vaurioita. Sen tarkoituksena on siis korjata hiusta pysyvästi.

Kampaamokäynnin jälkeen voit jatkaa hoitoa kotona K18Hair Mask -kotihoitotuotteen avulla. Se on siis sama tuote, jota käytettiin jo kampaamossa tehdyn hiushoidon lopuksi. K18Hair-maskia tulisi käyttää joka kerta ensimmäisten 4-6 pesun aikana, jonka jälkeen 3-4 pesukerran välein mahdollisten uusien vaurioiden korjaamiseen. Ennen K18Hair -hoitoa ei saa käyttää hoitoainetta. K18Hair -hiusnaamio levitetään tasaisesti pyyhekuiviin hiuksiin vain pieni määrä kerrallaan. Sitä ei pestä pois ja sen annetaan vaikuttaa 4 minuutin ajan, minkä jälkeen voi halutessaan lisätä muotoilutuotteita ja föönata hiukset.

Palokan liikkeessä on käytössä myös Simplex Bonder -hiushoito. Simplex Bonder on Sim Sensitiven tuote, joka on hajusteeton ja vegaaninen, ja sitä käytetään vaalennuksen, värjäyksen tai rakennekäsittelyn yhteydessä suojaamaan hiusta. Se sopii kaiken laatuisille ja kuntoisille hiuksille.

Mikäli haluat nopeita ja isoja muutoksia, varaudu siihen, että se voi maksaa paljon. Myös hiustesi kunto vaikuttaa siihen, mitä, ja kuinka nopeasti pystytään tekemään – yritämme aina parhaamme, mutta ihmeisiin emme pysty.

Tässä alkaen-hintoja vaalennuksille (sisältää myös leikkauksen sekä sävytyksen):
Haluttu lopputulos voi vaatia useamman käyntikerran.

 • Lyhyiden hiusten vaalennus / tyvivaalennus (vaalennettava alue max. 3 cm)  + leikkaus alkaen 102 € (Olaplex +31 €) = 133 €
 • Puolipitkien hiusten vaalennus + leikkaus alkaen 122 € (Olaplex +31 €) = 153 €
 • Pitkien hiusten vaalennus + leikkaus alkaen 142 € (Olaplex +31 €) = 173 €
 • Extrapitkien hiusten vaalennus + leikkaus alkaen 162 € (Olaplex +31 €) = 193 €

Vaalennus + leikkaus + K18Hair

 • Lyhyiden hiusten vaalennus + leikkaus alkaen 102 € (K18Hair +34 €) = 136 €
 • Puolipitkien hiusten vaalennus + leikkaus alkaen 122€ (K18Hair +34 €) = 156 €
 • Pitkien hiusten vaalennus + leikkaus alkaen 142 € (K18Hair +41 €) = 183 €
 • Extrapitkien hiusten vaalennus + leikkaus alkaen 162 € (K18Hair +41 €) = 203 €

Katso koko hinnastomme TÄÄLTÄ!

 1.  Soita tai tule käymään liikkeessä, jos olet epävarma jonkin asian suhteen liittyen vaalennukseen.
 2. Varaa riittävän pitkä aika. Jos olet epävarma hiustesi mitan suhteen, varaa aikasi pidemmän vaihtoehdon mukaan. Veloitamme palvelusta vain tehdyn työn mukaan.
 3.  Suosittelemme varaamaan aina Olaplex- tai K18Hair-hoidon vaalennuksen yhteydessä.
 4. Haluttu lopputulos saattaa vaatia useamman vaalennuskerran, joten huomioi tämä budjetissa.
 5. Muista kotihoito. Oikeilla tuotteilla ylläpidät haluttua sävyä pidempään.

Muita artikkeleita

Hiustenpidennykset
Kesän tullen hiustenpidennykset ja -tuuhennukset ovat taas suositumpia. Katso erimerkkejä toteutuksesta ja lue eri pidennystekniikoista, pidennyshiusten hoitamisesta sekä muusta pidennyksiin liittyvästä.
Henkilöhaastattelu – Tiina, jalkojenhoitaja (AT)
Kauppakadun liikkeen jalkojenhoitaja (AT) Tiina tekee terveydenhoidollisia jalkahoitoja, ja kertoo, miksi jalkahoidossa on tärkeää käydä.
Mitä uutta maaliskuulle?
Kokosimme artikkeliin uutuustuotteista ja -palveluista tietoa. Saimme mm. Kauppakadun ja Kuokkalan liikkeisiin K18Hair-hoidot ja -tuotteet.