Search
Close this search box.

Kevään ja kesän 2024 trendivinkit

Sisältö

Huippusuositut trendit on taas julkaistu! Tänä keväänä ja kesänä hiuksissa korostuvat erityisesti kaksi trendiä - lämpimät sävyt sekä vaalea persikkainen väri. Lue myös, mitkä muut hiustrendit rokkaavat tällä hetkellä, ja mitä esimerkiksi ripsi- ja kynsiteknikkomme sekä kosmetologimme kertovat!

Väri- ja leikkaustrendit

Vaalea persikka

Vaalea persikkainen tai todella vaaleaan kupariinkin viittaava hiusväri on yksi tämän kevään ehdottomista suosikkijutuista! Parturi-kampaajamme Kirsi kertoo, että vaaleat kuparisävyt sopivat erinomaisen hyvin skandinaaviselle vaalealle iholle. Vaalean persikan puolesta puhuvat parturi-kampaajistamme myös Maikki ja Katariina.

Vaaleat hiukset persikkaisella vivahteella.
Ihanan hempeä vaalea persikka.
Vaalea persikka auringonvalossa.
Vaaleampi sävy – joka kevään ja kesän trendi

Keväisin toistuu aina sama ilmiö – asiakkaamme haluavat hiuksiinsa vaaleampaa sävyä!

Talven synkkyys halutaan karistaa myös hiuksista ja saada kasvoille ja ilmeeseen lisää valoa ja elävyttää vaaleamman hiusvärin avulla.

Esimerkiksi Kuokkalan parturi-kampaaja Karoliina kertoo, että hänen asiakkaansa ovat toivoneet paljon lämmintä vaaleaa.

Tupeerausraidoilla pehmeä ja luonnollinen lopputulos.

Maikki lisää vielä, että myös face framing, eli kasvoja kehystävät palkkiraidat, pitävät edelleen pintansa. Tämä on usein toteutettu vaaleina raitoina kasvojen vierelle.

Hiusten etuosassa voimakas face framing -raita.
Lämpimät sävyt

Laajavuoren parturi-kampaajamestari Sari kertoo, että tänä keväänä viileistä värisävyistä siirrytään selvästi kohti lämpimämpiä sävyjä. Tämän allekirjoittavat myös useat muut parturi-kampaajamme. Lämpimät sävyt näkyvät esimerkiksi vaaleissa hiuksissa kullan vivahteina ja bruneteissa hiuksissa kuparin sävyinä. Lämmin sävy voidaan toteuttaa myös esimerkiksi täyteläisenä suklaana tai karamellisena tai maapähkinäisenä sävynä.

Lämpimän ruskea tukka.
Lämmin ruskea.
Lämpimän sävyinen balayage-värjäys.
Helposti ylläpidettävä hiustyyli

Lämpimät sävyt ovat usein hyvin maanläheisiä ja siksi myös helppoja ylläpitää, eli kampaajalla ei tarvitse käydä kovin tiuhaan. Asiakkaiden toiveissa on korostunut luonnollisuus ja halu helpommin ylläpidettävään sävyyn ja ylipäätään hiustyyliin. Sari lisää, että halutaan pysyä mahdollisimman lähellä omaa luonnollista hiusväriä.

Myös Reetta kertoo, että nyt toivotaan luonnollista hehkuvaa väriä!

Airtouch-raidoilla luonnollista vaaleaa.
Asiakkaan toiveena helpot hiukset, jotka toteutettu laittamalla oman värin tummuisia raitoja vaaleiden raitojen sekaan.
Tummempia raitoja vaalean sekaan, tavoitteena päästä lähemmäs omaa väriä.
Kerroksellisuus ja omia piirteitä korostava leikkaus

Parturi-kampaajamme Emma ja Sari kertovat, että leikkauksissa toivotaan edelleen kerroksellisuutta, joka tuo hiusmalliin elävyyttä ja keveyttä.

Voimakkaasti kerrostettu leikkaus.

Lisäksi niin kutsuttu contour cutting on nostanut suosiotaan, Maikki kertoo. Se on kerrostettu leikkaus, joka räätälöidään jokaisen asiakkaan kasvonpiirteiden mukaan. Sen avulla luodaan ikään kuin kehykset kasvojen ympärille ja voidaan korostaa omia hyviä kasvojenpiirteitä. Contour cutting on hyvin saman tapainen kuin aiemminkin trendeissämme korostunut verho-otsis!

Muuten tasapitkään leikkaukseen eloisuutta pitkällä verho-otsiksella, joka korostaa kauniisti kasvojenpiirteitä.
Quiet luxury

Parturi-kampaajamme Maikki kommentoi Quiet luxuryn olevan ”the no color hair color” -look. Se on minimalistinen hiustyyli, jossa hiukset ovat värjätyt, mutta ne eivät kuitenkaan näytä värjätyiltä. Hiukset ovat hillityn tyylikkäät, mutta silti ylellisen näköiset. Maikki kertoo tämän olevan yksi kevään ja kesän trendeistä.

Kaunis luonnollisen vaalea sävy.
Color blocking -värjäys

Parturi-kampaajamme Maikki ja Arita kertovat myös color blocking -värjäyksestä, jossa hiuksiin värjätään eri mallisia osioita, kuten kuunsirppi, kolmio, tähti tms. Color blockingin ideana on saada sulautettua värjätyt osiot muihin hiuksiin sekä luoda kontrastia.

Tällä hetkellä on trendikästä toteuttaa color blocking pastellinsävyllä. Esimerkiksi vaaleaan pohjaan persikansävyisellä osiolla.

Color blocking -värjäys luo hiuksiin kontrastia.

Miesten hiustrendit 2024

Myös miehet haluavat olla tyylitajuisia ja heidän hiuksiinsa liittyykiin tänä keväänä monta mielenkiintoista trendiä.

Fade cut

Palokan liikkeessä työskentelevä Erica on erikoistunut parturileikkauksiin. Hän kertoo, että parturipuolella trendinä on esimerkiksi erilaiset fade cut -leikkaukset. Siinä hiukset ovat sivuilta lyhyemmät ja pitenevät päälliosaa kohti. Lyhyempi osuus häivytetään tyylikkäästi muuhun tukkaan sopivaksi.

”Myös klassisia saksileikkausmalleja olen leikannut aika paljon nyt keväällä”, Erica kertoo.

Fade cut -hiustenleikkaus.
Permanentti ja fluffy-hiusmalli

Erica mainitsee myös, että päälliosan permanentit miehillä ovat edelleen suosittuja. Kiharat saavat olla rentoja ja luonnollisen näköisiä. Myös Sari kertoo, että permikset ovat nyt suosiossa myös nuorilla.

Parturi-kampaaja Emma kertoo, että nuorilla miehillä ja teinipojilla uutuutena on fluffy-hiusmalli. Sen tyyli vaihtelee joko takaa pidemmästä ns. mohawk-tyylisestä mallista ”fluffy”-tyyliin, jossa hiuksia on vain päällä ja ne ikään kuin sekoitetaan tyyliin sopivalla tavalla.

Mullet-leikkaukseen yhdistetty permanentti.
Tuotteet miesten hiusten viimeistelyyn

Erica kertoo myös miesten hiusten viimeistelystä ja antaa pari tuotesuositusta.

Päälliosan ei tarvitse aina olla vahalla viimeistellyn näköinen, vaan aika paljon halutaan myös rennompaa hiusten viimeistelyä. Perinteisen vahan korvaajana käytetään esim. suolasuihketta tai muita tekstuuria antavia tuotteita.

Lue Erican tuotevinkit miesten hiusten viimeistelyyn täältä

Erican tuotevinkit miesten hiusten viimeistelyyn.

Aki suosittelee myös Nõberu of Swedenin uutuustuotetta Tobacco Vanilla -hajuvettä, joka on hienostunut ja moderni tuote. Suuren suosionsa vuoksi tuote on laajalti loppuunmyyty, mutta meiltä sitä on saatavana Voionmaankadun liikkeestä hintaan 79 €. 

Muut kauneudenhoitoalan trendit 2024

Liikkeissämme työskentelee myös kosmetologeja sekä ripsi- ja kynsiteknikoita. Myös heidän työssään jotkin hoidot tai tekniikat ovat pinnalla trendeistä tai vuodenajasta riippuen.

Meikeissä korostuu nukkemaisuus ja värilliset ripsivärit

Kauppakadun liikkeessä työskentelevä Lotta-Liisa kertoo kevään meikkitrendeistä.

Tänä keväänä pohja saa edelleen olla kevyt, mutta peittävyyttä saa olla aiempaa hieman enemmän. Suosiossa ovat meikkivoiteet, jotka sisältävät myös ihoa hoitavia ainesosia.

Huulissa saa edelleen olla väriä, mutta rinnalle on tulossa ruskean eri sävyjä ja enemmän huulikiiltomaista lopputulosta. Vinyyli tai ultramatta eivät ole enää niinkään suosiossa. Huuliin tehdään edelleen hieman tummemmalla sävyllä rajausta, mutta rinnalle on noussut keskeltä ulospäin häivytettyä tyyliä ilman varsinaista rajausta.

Grimasin Eyeshadow rouge, eli luomivärinappi sopii käytettäväksi sekä luomivärinä että poskipunana.

Yleisesti nukkemaisuus on tällä hetkellä trendinä. Siinä keskitytään erityisesti silmiin ja poskipäille levitettyyn poskipunaan, ei kuitenkaan pyöreänä pallona, vaan hieman häivytettynä. Poskipunissa eri pinkin sävyt ovat nousussa.

Silmien rajauksista toivotaan edelleen vahvoja ja niissä saa olla myös väriä. Luomet jätetään melko puhtaaksi, mutta mikäli haluaa raikkautta voi luomelle sipaista esimerkiksi lilaa tai pinkkiä.

Tänä keväänä uutena pinnalle on noussut myös värilliset ripsivärit, joiden suosio on taas selkeästi nousussa.

Grimasin valikoimasta löytyy esimerkiksi lilaa tai pinkkiä luomiväriä, jotka ovat tämän hetken trendisävyjä.
Wet look -volyymiripset

Kuokkalan liikkeessä ripsiteknikkona työskentelevä Ina kertoo, että häneltä on pyydetty paljon Wet look -tyylisiä volyymiripsiä. Ne ovat volyymiripsienpidennykset, mutta tavallisista volyymiripsistä poiketen ripsiviuhkaa ei aukaista, mikä luo märän näköisen vaikutelman. Wet look -ripsiin laitetaan myös keskenään eri pituisia pidennyskuituja, mikä luo ripsiin myös rikkonaisuutta. Wet look -ripset tunnetaan myös wet lash -nimellä.

Wet look tai wet lash -ripsiä toivotaan erityisesti tänä kesänä.
Kevät näkyy kynsissä pastelliväreinä ja kukkakuvioina

Kynsiteknikkomme Sonja kertoo, että kynsissä näkyy jokakeväiset elementit, eli pastellivärit ja kukkakuviot. Yleisesti kynsiltä on haluttu kuitenkin tällä hetkellä yksinkertaisuutta.

Toinen kynsiteknikkomme Jutta lisää, että myös baby boomer ja perus ranskikset, eli ranskalainen lakkaus on ollut suosittua. 

Baby boomer -kynsissä kynnen kärki on valkoinen tai vaalea ja häivyttyy hiljalleen muuhun kynteen sopivaksi. Ranskalaisessa manikyyrissä kynnen kärki erottuu selkeästi muusta kynnestä. Tavallisesti kärkiosa on valkoinen, mutta se voidaan toteuttaa myös muulla värillä.

Ihania pastellinsävyjä kynsissä.
Kukkakoristeet yhdistettynä värikkääseen ranskalaiseen lakkaukseen.
Perinteinen ranskalainen lakkaus.
Kimaltelevat baby boomer -kynnet.
Kukkakoristeita ja ranskalaista lakkausta vaaleanpunaisella.

Hyvinvointitrendit

Jalkahoidolla jalat kesäkuntoon

Kosmetologimme Melissa kertoo, että kesän, lämpimien säiden ja aurinkolomien koitettua on aika vaihtaa kevyempiin kenkiin tai ottaa jalat kokonaan pois kengistä. Tällöin talvikaudella pitkään piilotellut jalat saattavat tarvita jalkahoitoa.

Kovettumat, syylät ja halkeilevat kantapäät ovat yleisiä vaivoja ja myös erityisesti erilaiset hiertymät, haavat ja rakot saattavat vaivata jalkoja. Näitä on kuitenkin helppo ehkäistä ja hoitaa jalkahoidolla.

Jalkahoidon jälkeen jalat tuntuvat ihanan sileiltä ja pehmeiltä. Myös kauniisti lakatut kynnet antavat viimeisen silauksen jaloillesi.

Kosmetologin tekemä jalkahoito voidaan viimeistellä kauniilla kynsien lakkauksella.

Valikoimiimme kuuluvat kosmetologin tekemät hemmottelevampaan puoleen keskittyvät jalkahoidot sekä jalkojenhoitajan (AT) tekemät jalkojen terveydenhoidolliseen puoleen keskittyvät jalkahoidot. Varaathan aina ajan jalkojenhoitajalle (AT), mikäli jaloissasi on suurempia vaivoja tai isompaa hoitoa vaativia ongelmia.

Myös miehet ovat tervetulleita jalkahoitoon.
Helpotusta kireisiin kasvojen ja pään lihaksiin

Kuokkalan liikkeen hierojamme Ninja kertoo, että pää- ja kasvohieronta sekä purentalihasten hieronta ovat tällä hetkellä suosittuja. 

Pää- ja kasvohieronta on ihana hemmotteluhetki, joka rentouttaa ja auttaa rauhoittamaan mieltä, lievittää lihaskireyksiä sekä tehostaa päänahan ja kasvojen verenkiertoa. Hieronta tehdään niskan, kaulan, pään ja kasvojen alueelle.

Purentalihasten hieronta alkaa niska-hartiaseudun käsittelyllä, jonka jälkeen hierotaan ohimoiden ja alaleuan alueilla sijaitsevat pinnalliset purentalihakset. Näiden jälkeen käsitellään suun sisäpuolella olevat purentalihakset. Lopuksi tehdään vielä rentouttava päähieronta.

Purentalihashieronnassa lihaksia hierotaan myös suun sisäpuolelta kumihanskoja käyttäen.
Ihoterapeutin vinkit pigmenttiläiskien ehkäisyyn

Laajavuoren liikkeen kosmetologi ja ihoterapeutti Piia kertoo:

Auringonvalo tuo lisää iloa ja energiaa!
Sen myötä myös tummat häiritsevät laikut ilmestyvät kasvoille. Ne ovat pigmenttiläiskiä, joiden myötä ihonväri näyttää samealle ja on epätasainen.

Aurinkosuojaa on suositeltavaa käyttää nykyään jo läpi vuoden, sillä iho joutuu ulkoisten tekijöiden takia niin kovalle rasitukselle. Ulkoisia tekijöitä ovat mm. ilmansaasteet, lämpötilan vaihtelut, stressi, ravintoköyhä ruoka ja älylaitteet (sininen valo).

Aurinkosuojaa sisäisesti ja ulkoisesti ympäri vuoden.

Piian valikoimista löytyy esimerkiksi Arctic Extreme -ravintoainelisää. Tuotteen sisältämässä spirulinassa on betakaroteenia 3900 % enemmän kun porkkanassa (1 puriste vastaa sisällöltään 100 g kasviksia), joten tuote toimii luonnollisena aurinkosuojana sisäisesti. Se suojaa ihoa palamiselta ja edesauttaa kauniin tasaisen rusketuksen saamista kesäksi. Piia lisää vielä, että tuote on luonnollinen ravintolisä, joka täydentää myös ravintovajetta. Se imeytyy 10 kertaa tehokkaammin kuin synteettinen ravintolisä.

Onhan käytössäsi jo aurinkosuoja?

Arctic Extreme -ravintoainelisä.

Ajanvaraus:

Kauppakatu p. 0207 769 551
Kuokkala p. 0207 769 555
Laajavuori p. 0207 769 554
Palokka p. 0207 769 552
Seppälä p. 0207 769 557
Voionmaankatu p. 0207 769 553

Muita artikkeleita

Henkilöhaastattelu – Sari A., parturi-kampaaja
Parturi-kampaajamestari Sari A. työskentelee Laajavuoren liikkeessä tuoksuttomin tuottein. Laajavuoren liike on Hyvän ilman kampaamo.
Historian havinaa – Studio AK 20 vuotta
Studio AK täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Tästä artikkelista voit lukea Studion AK:n historiasta ja katsoa mielenkiintoisia kuvia.
Hehkuva kesä 2020 -yhteistyö
Teimme kesällä 2020 yhteistyötä jyväskyläläisen bloggaaja Kertun (@modernistikodikas) kanssa ja saimme olla mukana hänen hehkuva kesä -projektissa.