Search
Close this search box.

Syksyn & talven 2022-2023 trendivinkit

Sisältö

Mitkä ovat syksyn ja talven 2022-2023 hius-, kynsi- ja kauneudenhoitotrendit? Kokosimme ne tähän artikkeliin - poimi niistä suosikkisi.

Hiustrendit ja kauneustrendit puhuttavat vuodenaikojen vaihtuessa. Mikä on nyt suosittua hiustenleikkauksissa tai värjäyksissä? Pitävätkö kesän suosikit pintansa myös syksyllä ja talvella? Mitä kosmetologimme suosittelevat ja millaiset kynnet ovat trendikkäimmät?

Parturi-kampaaja Viivi kertoo, että ruskeissa hiuksissa toivotaan enemmän lämpimiä sävyjä. Syksyn myötä esimerkiksi ruskeahiuksiset toivovat aina vähän tummempaa sävyä, jatkaa parturi-kampaaja Maarit. Se on yleinen trendi, joka tapahtuu yleensä joka vuosi.

Konjakkimaisuus onkin yksi tämän syksyn suosituimmista jutuista lämpimän ruskeissa hiuksissa.

Mustat ja syvänruskeat hiukset saavat nyt lisää vivahdetta mm. violettiin taittavilla laventelisilla raidoilla.

Joka syksy yksi suosituimmista hiusväreistä on kupari kaikissa eri sävyissään. Tänä syksynä erityisen suosittu on vaalea kupari sekä tummassa sävyssä hehkuva kupari. Myös mahongin ja meripihkan sävyt tuovat hiuksiin lisää leikkisyyttä.

Parturi-kampaajamme Iivari värjää paljon vaaleita hiuksia ja kertoo, että tällä hetkellä toivotaan luonnollisempaa vaaleaa, joka voi olla esimerkiksi lähellä omaa väriä tai auringon vaalentamaa. Myös Face Framing -raidat, eli kasvoja kehystävät raidat ovat suosittuja, mutta niissä kaivataan tällä hetkellä ennemmin liukuvaa raitaa kuin palkkimaista raitaa. Ylipäätään vaaleat raidat ja platinablondi ovat suosittuja vuodenajasta riippumatta ja lisäksi Iivari mainitsee, että kirkkaat vaaleat ovat myös toivottuja. Parturi-kampaaja Viivi lisää, että sävyinä beige ja hiekka ovat nyt vuoden loppua kohti kysyttyjä.

Syksy voi näkyä hiuksissa esimerkiksi näin! Syyssävyinen blokkiosio otsiksen alla on kiva piristys ja sopii hyvin esimerkiksi muuten vaaleaan tukkaan.

Leikkauksissa polkkatukka pitää edelleen kutinsa, ja nyt erityisesti niskasta aavistuksen lyhyempi malli on suosittu. Polkkatukka näyttää kuitenkin hyvältä kaikissa pituuksissaan ja tekstuureissaan.

Tiia kertoo, että hiusten kerroksellisuus on pysynyt edelleen suosiossa. Se lisää hiusten volyymia ja saa niihin lisää elävyyttä. Lisäksi se on melko helppo ja huoleton hiustyyli.

Miesten hiuksissa mullet eli takatukka on edelleen suosittu ja sen mainitsee parturi-kampaajistamme mm. Anu ja Tiia. Mullet voi olla myös vähän hillitymmän tyylinen. Lisäksi myös miesten hiuksiin kaivataan kerroksellisuutta.

Parturi-kampaaja Maikki kertoo, että monet miesasiakkaat ovat toivoneet leikkausta saksilla koneleikkauksen sijaan. Tällöin lopputulos on klassisempi ja pehmeämpi sekä sivuille pystyy jättämään enemmän hiuksia muotoilua varten.

Yksi pinnalla olevista trendeistä on persoonallisuus ja juuri itselle sopiva tyyli. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että hiusten jakaus tehdään itselle parhaiten sopivaan kohtaan, eikä sitä yritetä pakottaa johonkin tiettyyn kohtaan. Esimerkiksi hiuksissa olevat pyörteet voivat vaikuttaa siihen, että jakaus ei istu johonkin kohtaan tukkaa. Myös hiusvärit ovat hellävaraisempia, mikä mahdollistaa hiussävyn vaihtamisen useammin.

Yksi tapa lisätä hiustyylin sopivuutta itselleen, on tehdä esimerkiksi raidat, jotka ovat armollisempi vaihtoehto tyvikasvun suhteen.

Syksyn myötä kosteuttavien hiushoitojen suosio nousee, sillä kesä ja auringonpaiste on rasittanut ja kuivattanut hiuksia. Hiushoidon avulla hiukset saadaan taas entiseen loistoonsa. Myös kuivien latvojen siistiminen tekee hiuksista terveemmät ja hyvinvoivemman näköiset. 

Mökkeily tai reissaaminen on saattanut kerryttää hiuksiin epäpuhtauksia ja metalleja. Parturi-kampaajamme Sirke suosittelee tähän avuksi Metal DX -hoitoa, joka poistaa hiuksista esimerkiksi veden kerryttämiä metalleja sekä tekee mm. vaalentamisesta turvallisempaa ja saa lopputuloksesta kauniimman ja puhtaamman näköisen. Tuotteet ovat hellävaraisia ja ne ylläpitävät hiusvärin kiiltoa sekä ravitsevat ja silottavat hiuksia.

Metal DX -metallinpoistokäsittely vaaleahiuksiselle

Metal DX -metallinpoistokäsittely violettihiuksiselle

Uusinta uutta tukkatrendeissä on nyt maalatut kuviot hiuksissa. Myös me olemme päässeet jo tekemään kyseisen trendin mukaisen tukan, jossa inspiraationa toimi Marimekko ja Marimekon unikko-kukat. Unikon kuvat tehdään lyhyeen tukkaan ja tukka voidaan aluksi vaalentaa, jotta kukat erottuvat paremmin. Unikot puolestaan tehdään vapaalla kädellä mallia hyödyntäen. 

Liikkeistämme on saatavilla hiusdonitseja, jotka ovat tukalle tavallisia pompuloita hellävaraisempia. Hiusdonitseissa on useita eri sävyjä ja kuoseja, joista voit valita mieluisesi tai vaikka jokaiselle päivälle erilaisen. Ne sopivat arjen lisäksi myös vaikkapa iltarientoihin.

Kosmetologi/jalkojenhoitaja (AT) Rikka kertoo, että yleensä syksyllä arkeen paluun myötä halutaan arkea helpottavia palveluita. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi ripsien kestotaivutus ja kulmien laminointi. Kulmissa haetaan omaa luonnollista kulmalinjaa, ei kovinkaan ylipörröisyyttä. 

Kasvohoidossa palataan happohoitojen pariin, tai yleisesti tehokkaammin kuorivien hoitojen pariin. Kasvohoidoissa kesän jäljiltä on tärkeää kuorinta ja kosteutus. Pikkuhiljaa olisi hyvä myös käydä läpi omat tuotteet kotona ja ottaa käyttöön vähän rasvaisemmat eli ravitsevammat tuotteet. Iho tarvitsee suojaa viimalta ja kylmältä. 

Jalkahoidossa puolestaan on hyvä muistaa, että vaikka sandaalikelit ovat jo ohi, jalkoja on silti hyvä hoitaa tai hoidattaa säännöllisesti. Syksyllä ja talvella pitää kiinnittää huomiota jalkojen peruskuntoon ja rasvaukseen.

Vuoden loppua kohti kynsien sävyt muuttuvat ruskaisemmiksi ja tummemmiksi, kertoo kynsiteknikko Jutta. Näiden lisäksi nude-sävy sekä punainen ovat kysyttyjä. Maanläheisten sävyjen, kuten ruskean, kanssa puolestaan halutaan leikitellä jollakin ylellisellä, kuten timanteilla. Kiiltävän mustan rinnalle laitetaan vaikkapa marmorikuviointia.

Pian meneillään olevalla pikkujoulukaudella kynsissä toistuvat vuodesta toiseen punainen, glitteri ja kulta tai sitten sinisen ja hopean yhdistelmä, mainitsee kynsiteknikko Sonja.

Keväästä lähtien ja yhä vieläkin yksi pinnalla olevista kynsitrendeistä on glazed donut -kynnet, jotka myös Hailey Bieber -kynsinä tunnetaan. Kyseessä on hyvin luonnollisen sävyinen manikyyri, jossa on helmiäisen hohde. Kynsien nimi ”glazed donut” tulee siitä, että kynsien sanotaan tuovan mieleen kiiltäväpintaiset, kuorrutetut donitsit, avaa kynsien nimeä Sonja.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Muita artikkeleita

Usein kysytyt kysymykset parturi-kampaajilta
Parturi-kampaajamme saavat asiakkailtaan paljon kysymyksiä hiuksiin liittyen. Halusimme koostaa niistä yleisimmät, jotta myös muut saisivat niihin vastaukset.
Henkilöhaastattelu – kosmetologi Rosa
Rosa, kosmetologi. Työskentelen Kauppakadulla.
Kevättrendit 2021
Pyysimme henkilökuntaamme kertomaan, miten kevät näkyy heidän töissään, mitkä palvelut, sävyt tai tuotteet ovat nyt suosittuja.