Search
Close this search box.

Ripsienpidennykset ja microblading, asiakaskokemus

Sisältö

Palvelutestaajamme Katja kävi ripsienpidennyksessä sekä microblading -kulmien muotoilussa. Lue tästä asiakkaan - ajoittain jopa hersyvä - tarina palvelukokemuksesta.

Ripsienpidennykset sekä microblading ovat kasvattaneet suosiotaan näin korona-aikana, sillä maskien käytön myötä katseen merkitys on korostunut. Pyysimme Katjaa, joka elokuussa testasi Studio AK Kuokkalassa kasvivärjäystä ja kirjoitti siitä blogiimme, nyt testaamaan kyseiset palvelut. Lue tästä – ajoittain jopa hersyvä – tarina Katjan ripsienpidennys- ja microblading-kokemuksesta.

Olen Katja, 40-vuotias kolmen lapsen äiti Multialta. Työskentelen pääkirjanpitäjänä paikallisessa metallialan yrityksessä.

Tämän ikäinen leidi ei enää ihan joka aamu herää luonnonkauniina, vaan alkaa jo tarvita hieman apuja siihen. Kävin elokuussa Kuokkalan Studio AK:ssa kasvivärissä ja sain sieltä toivomani helppohoitoiset hiukset. Käytän meikkiä hyvin vähän, ainoastaan ripsissä ja kulmissa. Kuvaamataidon numeroni oli koulussa ysin ja kympin välillä, mutta meikata en vain kerta kaikkiaan osaa. Ja kuten hiustenkaan kanssa, en ole halukas käyttämään aamuisin montaa tuntia kaunistautumiseen. Nyt toivoinkin saavani Studio AK:n Kerstiniltä apuja siihen, että voisi vain nostaa aamulla pään tyynystä ja olla heti hurmaavampi ilman sen kummempia taikatemppuja. Ja näin maskisuositusten aikanahan on vähän niin kuin pakkokin panostaa silmiin…

Kerroin edellisessä kasviväri-blogitekstissäni, kuinka sairastuin vakavaan työuupumukseen reilut kaksi vuotta sitten. Siinä rytäkässä minulta lähti paljon hiuksia ja ripsiä, eivätkä ripset ole enää kasvaneet takaisin. Tahdoin saada ripsiin lisää tuuheutta, mutta kuitenkin siten että ne olisivat mahdollisimman luonnolliset. En kaipaa sellaisia räpsyttimiä, että keskustelukumppanin etutukka pöllähtää, kun kerran räpäytän silmiä.

Omat harventuneet ripseni ovat nykyisin vaaleat ja aivan piikkisuorat. Siksi niitä on tarvinnut taivuttaa ja maalata, jotta ne edes erottaisi.

Kulmakarvani nypittiin ensimmäisen kerran lukiossa vanhojen tansseihin. Sen jälkeen ulkoreunoihin ei ole kasvanut enää uusia kulmakarvoja, paitsi satunnaisia sinne tänne, juuri sinne minne ei pitäisi… Harmi vain, ettei tämä sama toimi säärikarvoihin… Toivoin hieman paksummat ja tasaiset kulmakarvat. Kun ne eivät kerran enää millään itsestään kasva, enkä minä osaa maalata kauniita kulmia kynälläkään, oli pakko pyytää apua ammattilaiselta.

Olen haaveillut ripsienpidennyksistä ja microbladingista, mutta en ole aikaisemmin niitä syystä taikka toisesta kokeillut. Nyt kun sain tämän mahdollisuuden testata niitä, eipä tarvinnut montaa kertaa houkutella. Koska omat ripset olivat harvat, klassiset pidennyksetkin olisivat luultavasti jääneet turhankin pliisuiksi, siksi valintani olivat enemmän tuuheutta antavat volyymit. Samaisen oman karvoituksen vajavaisuuden vuoksi, kulmien laminointi ei olisi juurikaan auttanut, kun ei ole mitään laminoitavaa. Siksi microblading.

Tämä teksti onkin vaikeampaa kirjoittaa kuin hiusten osalta, koska näissä olin suurimmaksi osaksi silmät kiinni. Joten nytpä mennäänkin lähinnä tuntemusten pohjalta!

Ensin minulle laitettiin ripset. Kerstin kysyi aluksi, millaisia olin itse ajatellut. Hän kertoi, että luonnolliset ripset sopisivat minulle senkin puolesta, että käytän silmälaseja. Ei olisi ollenkaan mukavaa, jos liian pitkät ripset sutisivat alvariinsa linssejä vasten… Heitin hoitopöydälle selälleen ja niin päästiin aloittamaan. Kerstin laittoi aluksi teipit suojaksi alaluomiin, mutta kun silmäluomet alkoi heilua sen jälkeen hallitsemattomasti, teippi laitettiin avuksi myös yläluomeen. Lisäksi sain anteeksiantavat ohjeet, että antaa vipattaa vaan. Jos silmän liikettä yrittää pysäyttää, se vain pahenee. Noudatin annettua ohjetta ja kohta luomet jo pysyivät paikallaan.

Omat ripset puhdistettiin ja sitten alettiin liimata ripsitupsuja yksitellen, vuoroin eri silmiin, jotta liima ehtisi välillä kuivua ja että näkisi niiden muotoutumisen paremmin. Minulle käytettiin 7, 8, 9 ja 10 mm pitkiä ripsiä, joiden kaarevuus oli C. Pidennyksiä liikuteltiin, jotta ripset eivät liimautuisi yhteen.

Tässä pidennysten laitossa kysyttiin asiakkaalta ainoastaan paikallaan pysymisen taitoa ja sitä, ettei ala kovin äänekkäästi kuorsata, mikäli sattuu torkahtamaan. Siinä pötkötellessäni en voinut kuin ihailla Kerstinin vakaita käsiä, kirurgitason tutinattomuutta! Loppujen lopuksi aika rentouttava kokemus. Teipit poistettiin ja sain nousta pystyyn. Peilistä kurkisteli tummat ja tuuheat ripset. Todella kauniit, mutta näyttivät oudolta omissa silmissä. Näkökentän ylälaidassa näkyi tumma kaari, joka alkuun hieman häiritsi, mutta johon tottui melko nopeasti. Autolla kotiin ajellessa huomasin, että niitä voi kätevästi käyttää myös aurinkolippana, kun hieman siristää silmiä.

Kerstin antoi minulle ripsiharjan ja neuvoi, että ripsiä kannattaa pestä ja harjata, jotta ne pysyisivät siisteinä pitkään. Pesuun kävisi mikä tahansa öljytön saippua, mutta AK:lla oli myös myytävänä erillinen ripsishampoo. Minä menin kotiin ja yritin tavata hyllyissäni valmiiksi olevista pesuainepurkeista, mitä ne sisältävät. Eipä antanut yksiselitteistä varmuutta Googlekaan, kun yritin selvittää ovatko putelissa mainitut hexylenet ja disodiumit sun muut, öljyjä. Totesin, että parempi hankkia tuote, joka varmasti sopii. Sitä varten ostin Kerstiniltä pienen pumppupullon Starryn Lash Shampoota. Käytän sitä ripsien pesuun joka toinen päivä, harjaan ripset päivittäin tai tarvittaessa.

Kerstin suositteli, että ensimmäinen ripsihuolto kannattaa tehdä jo kolmen viikon päästä, koska ei vielä tiedetä, kuinka hyvin ripset minulla pysyvät. Jatkossa voi huoltoväli olla neljäkin viikkoa, riippuen omien ripsien vaihtuvuudesta. Kuudentena päivänä pidennysten laiton jälkeen minulta on todistettavasti pudonnut vain kolme ripsitupsua eikä selkeitä aukkoja ripsissä vielä huomaa

Näköjään kaunistautuminen on verrattavissa kotona tehtyyn pintaremonttiin: kun tapetoi seinän, alkaa vanhat listat näyttää rumilta ja nekin pitää vaihtaa. Kun ripset olivat tummat ja tuuheat, kulmakarvat suorastaan huusivat toimenpiteitä. Ja niitähän tuli heti seuraavana päivänä.

Alkuun taas varmistettiin, että ollaan yhtä mieltä siitä mitä halutaan. Jälleen luonnollista, paksuutta lisää ainoastaan laitoihin, muuten myötäillen omaa kulmien mallia ja väri myös lähelle omaa väriä.

Sitten testattiinkin tämän akan vatsalihakset! Kerstin piirsi uusien kulmien ääriviivoja ensin makuulla, sitten noustiin välillä hoitopöydän reunalle istumaan ja tarkistettiin symmetrisyyttä myös pystyasennossa. Tässä oli apuna puhelimen sovellus, joka kertoi silmämääräistä tarkemmin, ovatko kulmat tasaiset. Sitten taas pötköteltiin, korjattiin viivoja ja noustiin taas pystyyn. Tätä toistettiin niin monta kertaa, että lopputulos oli varmasti hyvä. Kerstin sanoikin jo alussa, että enemmän aikaa menee ääriviivojen piirtämiseen kuin itse microbladingiin.

Ensimmäinen kierros, eli käytännössä ääriviivat, tehtiin ilman puudutusta, etteivät piirretyt viivat häviä. Tämä sattui jonkin verran ja silmistä valui vettä, mutta kipu ei kuitenkaan ollut aivan sietämätön. Kokemus tietenkin riippuu omasta kipukynnyksestäkin, itselläni on suhteellisen korkea kivun sietokyky.

Ennen kulmien sisäpuolien tekoa kulmiin levitettiin puudutusainetta. Sen jälkeen microblading tuntui lähinnä enää rapsuttelulta. Värin levittäminen kirveli hetken aikaa, mutta meni nopeasti ohitse. Lopuksi vielä muutama vatsalihasliike, hieman lisää viivoja ja sitten olikin valmista.

Kulmista tuli luonnolliset ja hyvin omiin kasvonpiirteisiin istuvat. Enää eivät ripsetkään pompanneet liikaa esiin, vaan nyt ne näyttivät sopivan minulle oikein hyvin, kun kulmatkin olivat tasaiset ja tummat. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen! Väri oli melko tumma alkuun johtuen tekovaiheen runsaasta värin levittämisestä, mutta Kerstin kertoi, että väri kyllä vaalenee jonkin verran muutaman päivän jälkeen.

Jotta vältettäisiin rupien muodostuminen ja värin irtoaminen, kulmia käskettiin rasvaamaan säännöllisesti Bepanthenilla. Sitä minulla on säännöllisessä käytössä kotona valmiina, koska sehän on tunnetusti maailman parasta tököttiä!

Ahkerasti rasvaamalla olenkin välttänyt rupien syntymisen kokonaan. Rasvaaminen auttoi myös siihen, kun ensimmäisenä iltana kulmien kurtistaminen sattui kulmakarvoihin. Onneksi olin lomalla, koska töissä kurtistelu olisi ollut ajoittain välttämätöntä… Seuraavana päivänä ei rasvauksen aikana tuntuvaa pientä kirvelyäkään enää ollut.

Vahvistuskäynti varataan kuuden viikon päähän. Silloin lisätään tarpeen mukaan viivoja ja vahvistetaan nykyisten viivojen väriä. Jatkossa vahvistus tehdään noin vuoden välein. Saunaa ohjeistettiin välttämään viikon verran ja reilusti hikoiluttavaa liikuntaa pari päivää, jotta viillot ehtisivät parantua rauhassa. Olipa hyvä, etten ollut vielä(kään) ehtinyt aloittaa kuntosaliharrastusta!

Olen ollut erittäin tyytyväinen tehtyihin toimenpiteisiin. Aamut ovat nopeita: kasvivärjätyt curly girl -kutrit alas yön aikaiselta ponnarilta, ripsien ojennus ja menoksi! Ensin pelkäsin, etten ole nukkujana tarpeeksi prinsessa ja että ripset olisivat jo ensimmäisen yön jälkeen aivan vinkurassa. Vaan eivätpä ole olleet, vaan ovat pysyneet nätisti. Ainakin toistaiseksi aion pitää ripsetkin, kulmathan nyt pysyvät jossain mittakaavassa vaikkei niitä niin varsinaisesti “pitäisikään”. Mutta näistä minä tykkään ja näistä pidetään huoli! Suosittelen muillekin!

Voit katsoa lisää kuvia erilaisista ripsienpidennyksistä sekä microblading -tekniikalla muotoilluista kulmista Kerstinin Instagram-tililtä.

Instagram-tarinassa pyysimme teitä kertomaan, mihin kysymykseen toivot vastausta liittyen microbladingiin. Lupasimme vastata kysymyksiinne blogissa, joten tässä vastaukset kysymyksiinne!

Kysymys 1. Minkälaisia värivaihtoehtoja on?

Värivaihtoehtoina on saatavana vaaleanruskea, tummanruskea, hunajainen ruskea sekä lämmin ruskea.

Kysymys 2. Sisältääkö hinta vahvistuskäynnin?

Meillä vahvistuskäynti sisältyy ensimmäisen käynnin hintaan. Microblading -kulmien muotoilun normaalihinta on 250 €, joka siis sisältää 6 viikon jälkeen tehtävän vahvistuksen.

Kysymys 3. Mikä on ikäraja palveluun?

Palveluun tulijan täytyy olla 18 vuotta täyttänyt.

Kysymys 4. Sattuuko microblading?

Kivun kokeminen on hyvin yksilöllistä, joten viiltojen tekeminen saattaa sattua. Tarvittaessa palvelun aikana laitetaan puudutusainetta kulmiin.

Kiitos kaikille kysymyksen lähettäneille!

Ajan ripsienpidennykseen tai microblading -kulmien muotoiluun voit varata soittamalla 0207 759 551/Studio AK Kauppakatu tai alla olevan painikkeen kautta.

Muita artikkeleita

Lasten hiustenleikkaus
Hiustenleikkaus, ensimmäinen sellainen, saattaa olla jännittävä kokemus. Kokosimme blogiimme tietoa lasten parturi-kampaamokäyntiä varten.
Hiushoidot
Valikoimiimme kuuluu useita eri hiushoitoja, kuten Olaplex, K18Hair sekä Shot -ampullihiushoito. Lue lisää niiden eroista ja vaikutuksista artikkelistamme.
Henkilöhaastattelu – parturi-kampaaja Katariina
Katariina Emilia Keituri, eli Kata. Olen merkonomi ja valmistuin parturi-kampaajaksi AK Hiuskoulusta oppisopimuksella vuonna 2017. Työskentelen Kauppakadulla Stylistina.