Search
Close this search box.

Henkilöhaastattelu – Sari A., parturi-kampaaja

Sisältö

Parturi-kampaajamestari Sari A. työskentelee Laajavuoren liikkeessä tuoksuttomin tuottein. Laajavuoren liike on Hyvän ilman kampaamo.

Kuka olet?

Olen Sari Autio Äänekoskelta, mutta kesäkuun alusta lähtien Jyväskylän asukas. Vuodesta 1994 lähtien olen toiminut parturi-kampaajana ja siinä välissä kasvattanut kolme lasta aikuisiksi. Alalla olo vuosia on kertynyt paljon, mutta jatkuvalla kouluttautumisella palo alaan ei ole sammunut. Esimerkiksi vuosien 2015-2017 aikana suoritin työn ohessa Hiusalan erikoisammattitutkinnon eli olen siis koulutukseltani parturi-kampaajamestari. Uutta intoa taas ammattia ja työtä kohtaan olen saanut Studio AK Laajavuoressa aloittamisen sekä Jyväskylään muuton myötä.

Luonteeltani olen hyvin spontaani ja päättäväinen: jos vaikka päätän juosta maratonin, harjoittelen ja juoksen sen maratonin. Haen siis elämään erilaisia haasteita, joissa voin ylittää itseni. Tosin näin 56-vuotiaana urheilu on tänä päivänä enemmän koiran kanssa lenkkeilyä ja pyöräilyä. Tässä muutama vuosi on ollut mahdollista harjoitella omannäköistä elämää ja tutustua, millainen Sari on ihmisenä, kun lapset ovat jo maailmalla.

Kuvaile ammattiasi.

Ammatissa on parasta oman työn lopputuloksen näkeminen: se on erittäin palkitsevaa ja siitä saa palautteen heti. Ja upeinta on se, että asiakas palaa takaisin. Töihin on ollut aina mukavaa tulla. Työssä saa olla ihmisten kanssa ja olen myös sosiaalinen tapaus: tykkään palvella asiakkaita intohimolla ja ihmisten kanssa on ihana työskennellä. Ihmiset ovat ylipäätään mielenkiintoisia!

Tälläkin alalla kouluttautuminen on ollut erittäin tärkeää ja olipa koulutus lyhyt tai pitkä, koulutuksesta saa aina jotain irti. Nautin, kun saa olla muiden alan ammattilaistan kanssa yhdessä, näistä kohtaamisista saa virtaa.

Studio AK Laajavuoresta tuli Hyvän ilman kampaamo 1.5. lähtien. Kerro siitä lisää.

Hyvän ilman kampaamo lähti ajatuksena siitä, että olen itse ollut hyvän ilman kampaajana viimeiset 16 vuotta, enkä pysty enää tekemään töitä lainkaan hajustetuilla tuotteilla. Kun Aki ja Sirke hakivat parturi-kampaajaa Studio AK Laajavuoreen, ehdotin tällaista konseptia ja he kiinnostuivat heti ideasta.

Tämä konsepti palvelee koko perhettä, ei vaadita, että olisit allerginen tai astmainen, kuka tahansa voi tulla ja nauttia kampaamon raikkaasta ilmasta. Se on miellyttävää kaikille asiakkaille. Käytössä olevat Simin tuotteet ovat kotimaisia ja valmistettu Ylöjärvellä aurinkoenergialla. Jos en olisi vuonna 2007 vaihtanut Hyvän ilman kampaamon töihin, niin tuskin olisin pystynyt jatkamaan alalla lainkaan, sen verran vahvasti reagoin tuoksullisiin tuotteisisin.

 

Mistä pidät eniten alalla tai mikä on intohimosi?

Hiustenleikkaaminen on ollut aina ykkönen jo kouluajoista lähtien. Ja värjäykset tulee heti hyvänä kakkosena, myös permanentteja on mukava rullata. Ihmisten palveleminen on yleensäkin se, mikä kiehtoo ja on minulle luontevaa. 

Mikä on ”The” juttu tällä hetkellä alalla?

Raidoitukset työnä ovat erittäin suosittuja hiuspituudesta riippumatta. Hiustenleikkauksissa trendit vaihtuvat ja on tärkeää olla ajan tasalla. On hyvin yleistä, että asiakas näyttää toivekuvaa älypuhelimestaan ja sen mallin mukaan tehdään sitten hiustenleikkaus. Myös alalle valmistuvilta uusilta parturi-kampaajilta saa omaan työhön inspiraatiota, sillä nuoret ovat rohkeita leikkaajia! Sellaisen olen huomannut äänekoskelaisiin asiakkaisiin verrattuna, että täällä Jyväskylässä pikakampausten ottaminen on arkipäiväisempää ja niitä saa tehdä useammin. Myös nuoret, etenkin miehet, toivovat permanentteja. Täällä myös valitaan palvelun oheen usein myös jokin lisäpalvelu.

Suosikkituotteesi? Miksi?

Väreistä tykkään erityisesti Simin Nordic Shades -taittosarjasta. Heti, kun se tuli markkinoille, siitä tuli suosikkini ja olen käyttänyt sitä paljon.

Muotoilutuotteista tykkään DS-sarjan muotovaahdosta ja lämpösuojasuihkeesta. Sarja on yksinkertainen sarja käyttää, tuotteet ovat selkeät, täysin tuoksuttomat eli niihin ei ole lisätty hajusteita ja sarja soveltuu hyvin monenlaisille hiuslaaduille. DS Blond -hopeashampoo on omillekin vaaleille hiuksille oikein hyvä. Kyseisen sarjan hiuslakka, muotovaahto ja kuivashampoo ovat erityisesti asiakkaiden mieleen!

Myös tuoksuton System4-sarja on luottosarja hiuksille ja hiuspohjalle. Sen jätettävä hoitoaine hoitaa erittäin hyvin ja Oil Cure on loistava hiuspohjan hoitamiseen. Se on kuoriva ja mm. psoriaatikon ihanne tuote. Oil curen voi laittaa kotona hupun alle hiuksiin ja hiuspohjaan vaikka koko päiväksi. Pienille lapsille Oil cure soveltuu karstan poistamiseen hiuspohjasta.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

No jos mä en siivoa, niin lenkkeilen koiran kanssa, pyöräilen ja vietän aikaa perheen kanssa. En ole tällä hetkellä halunnut sitoutua mihinkään harrastukseen, sillä tykkään tällä hetkellä siitä, että ei tarvitse vapaa-ajalla mennä kellon mukaan. Koira on hyvä, koska se vie sisällä vietetyn päivän jälkeen ulkoilemaan oli keli mikä hyvänsä.

Ihanin tai kivoin muistosi asiakkaista?

Oi, kun niitä on niin paljon! Mulla on ollut niin kauan vakituiset asiakkaat, että niitä on kerennyt kertyä paljon. Yhtenä haasteena päätin polkea Jyväskylän Kompassilta Pariisiin Team Rynkebyssa. Eräs asiakas oli seurannut koko matkan kulkua somessa ja tuli liikkeeseen tuomaan samppanjapullon sekä itse piirtämän kortin, jossa oli keltainen Rynkebyn polkupyörä.

Muistan myös sen, miten kuljin kaksi vuotta Valkeakoskella suorittamassa parturi-kampaajan erikoisammattitutkintoa, tuntui ihanalta, kun asiakkaat arvostivat tätä työn ohessa käytyä lisäkoulutusta! Koulutuksesta jäi myös hyvät muistot ihanasta opettajasta sekä ryhmästä, joista joidenkin kanssa olemme yhä yhteydessä! Ylipäätään ihanaa, kun asiakkaat ovat myötäeläneet näissä haasteissa, joita olen elämääni ottanut ja myös iloinneet onnistumisista.

Ajan Sari A.:n palveluihin voit varata soittamalla 0207 769 554 (Laajavuori) tai netistä.

Muita artikkeleita

Hyvän ilman kampaamo – Studio AK Laajavuori
Studio AK Laajavuori on Jyväskylän ainoa Hyvän ilman kampaamo, jossa on käytössä vain hajusteettomat tuotteet. Siellä voivat asioida myös tuoksuyliherkät.
Kynsien pureskelusta, oman kynnen geelaukseen ja ajanvaraamiseen
Kynsiteknikkomme Peppi kertoo vinkkejään ja kokemuksiaan kynsiin ja niiden huoltoon liittyen. Hän kertoo myös kynsien pureskelusta.
Palveluun puhtailla hiuksilla vai ei?
Usein ennen kampaamokäyntiä asiakasta mietityttää, tulisiko hiukset olla pestyinä vai voiko palveluun tulla vaikka hiukset olisivatkin vähän likaiset.