Search
Close this search box.

Henkilöhaastattelu – Sonja, kynsiteknikko

Sisältö

Kauppakadun liikkeen kynsiteknikko Sonja pitää erityisesti siitä, että alalle tulee koko ajan uusia trendejä ja tekniikoita.

Kuka olet? Olen Sonja, 25 vuotta. Raahesta kotoisin ja Jyväskylään eksynyt. Työskentelen Kauppakadun liikkeessä kynsiteknikkona ja kosmetologina. Teen tällä hetkellä pääasiassa kynsiteknikon hommia, eli rakennekynsiä, oman kynnen geelausta ja geelilakkausta.

Kauanko olet ollut alalla? Olen ollut alalla 2018 syksystä asti. Silloin aloitin kosmetologin opinnot. Meillä oli ensimmäisenä siellä käsihoitojen opiskelua ja silloin innostuin, että minähän tykkään kynsienlaitosta. Kävin heti silloin 2018 myös ensimmäisen kynsikoulutuksen ja siitä lähtien olen tehnyt kynsiä.

Kuvaile ammattiasi. Ammattini on luova ja haastava. Se on myös melko yksilöllistä hommaa, kun kaikkien kynnet ovat erilaisia, mutta niistä pitäisi saada kuitenkin suht samanlaiset. Se on oma prosessinsa ja vaatii yllättävän paljon tietoutta esimerkiksi kynsien anatomiasta, fysiikasta ja kemiasta. Kynnen muoto vaikuttaa lähinnä muotin asetteluun. Aina, jos asiakas on kynsienpureskelija, niin totta kai rakennekynsi on hankalampi tehdä, mutta ei todellakaan mahdoton, vaan yleensä täysin mahdollinen. Yleensä saadaan nättejä kynsiä aikaan, vaikka alkutilanne olisikin melko kamala.

Mistä pidät eniten alalla tai mikä on intohimosi? Pidän eniten siitä, että ala muuttuu hirveän nopeasti. Koko ajan tulee uusia trendejä, kun esimerkiksi julkkikset ottavat kynsiä, ja ihmiset innostuvat niistä. Nyt on pinnalla esimerkiksi Hailey Bieber -kynnet. Kyllähän kromikynsiä on tehty aikaisemminkin, mutta sitten niistä tuli yhtäkkiä kunnon buumi, kun Hayley otti ne. Eivät kaikki kuitenkaan halua samanlaisia kynsiä, mutta trendit näkyvät tosi selvästi. Yksi trendi menee yhtä nopeasti ohi kuin tulikin.

Myös uusia tekniikoita tulee tosi paljon koko ajan ja se on kivaa. Nyt esimerkiksi tehdään semmoisia Hyper Realistic Nailseja, elikkä todella luonnollisen näköisiä rakennekynsiä. Niissä kynsi jatketaan semmoisella luonnonvalkoisella niin, että ne saadaan näyttämään ihan kuin omilta kynsiltä. Ne ovat myös mahdollisimman ohuet.

Mikä on ”The” juttu tällä hetkellä alalla? Hailey Bieber -kynnet, kuten sanoin aiemmin, ja kesällä ylipäätään aina neonvärit, pastellit ja kukkakuviot.

Suosikkituotteesi? Miksi? Voin suositella Solar Oil -kynsinauhaöljyä. Se on ihan mun suosikki kynsinauhaöljy, mitä olen käyttänyt tähän mennessä. Siinä on jojopaöljyä, riisinalkioöljyä ja manteliöljyä, ja lisäksi vielä e-vitamiinia. Ei muuta, eli se ei sisällä mitään ylimääräistä. Se on kosteuttava ja suojaava, ja se pidentää kynsien kestoa huomattavasti. Sitä käytetään siis kynsinauhojen lisäksi myös kynsille, eli se pitää kynsilevyn hyvänä. Se imeytyy kynsien juuresta ja neuvon laittamaan sitä myös ikään kuin kynnen alle, jolloin myös luonnonkynsi pysyy kosteutettuna. Jotkin halvemmat öljyt saattavat sisältää parafiinia tai jotain muuta sellaista, jolloin ne eivät kosteuta niin hyvin.

Mitä teet vapaa-ajallasi? Olen kissojeni kanssa, pelailen videopelejä ja leivon.

Ihanin tai kivoin muistosi asiakkaista? Ensimmäisenä mieleeni tulee se, kun yksi vakioasiakkaistani kävi jonkun aikaa sitten kynsihuollossa. Hän oli juuri tullut hirveältä työrupeamalta reissusta ja oli tullut yöllä vasta Jyväskylään. Sitten hän tuli aamulla kymmeneltä minulle kynsihuoltoon. Mietin, että ei herran jumala, miten sä jaksat. Sitten hän sanoi, että sä oot semmoinen ihminen, joka antaa energiaa. Se tuntui kivalta. Asiakkaista tulee välillä myös vähän kuin sydänystäviä, kun kerran kuukaudessa vaihdetaan kynsihuollon aikana kuulumiset ja tutustutaan.

Voit seurata Sonjaa myös Instagramissa: @studioak.sonja

Ajan Sonjan palveluihin voit varata soittamalla 0207 769 551 (Kauppakatu) tai netistä.

Muita artikkeleita

Historian havinaa – Studio AK 20 vuotta
Studio AK täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Tästä artikkelista voit lukea Studion AK:n historiasta ja katsoa mielenkiintoisia kuvia.
Timanttihionta, ultraäänipuhdistus & mekaaninen ihonpuhdistus
Kasvohoitovalikoimaamme kuuluvat mm. timanttihionta, ultraäänipuhdistus sekä mekaaninen ihonpuhdistus. Lue, mitä ne tarkoittavat, mitkä niiden hyödyt ovat ja kenelle ne sopivat.
Mitä uutta toukokuulle?
Olemme saaneet toukokuulle useita uusia tuotteita ja muutamia uusia palveluita, kuten Repêchagen syväkosteuttavan kasvohoidon. Myös terassikausi on Kauppakadulla avattu.