Search
Close this search box.

Henkilöhaastattelu – Tiina, jalkojenhoitaja (AT)

Sisältö

Kauppakadun liikkeen jalkojenhoitaja (AT) Tiina tekee terveydenhoidollisia jalkahoitoja, ja kertoo, miksi jalkahoidossa on tärkeää käydä.
Kuka olet?

Olen Tiina ja asun Jämsänkoskella. Työskentelen Kauppakadun liikkeessä jalkojenhoitajana (AT), eli teen terveydenhoidollisia jalkahoitoja.

Kauanko olet ollut alalla?

Työhistoriani on värikäs. Alunperin olen vaatetusalan ammattilainen, ensin opiskelin ompelijaksi ja sen jälkeen vestonomiksi, joka on ammattikorkeakoulutasoinen tutkinto. Opetin mm. maahanmuuttonaisille ompelua Jyväskylässä. Tämän jälkeen opiskelin oppisopimuksella klinikkaeläintenhoitajaksi ja työskentelin eläinlääkärissä noin 10 vuotta. Opiskelin myös bioanalyytikoksi ja olen ollut nyt 10 vuotta myös laboratoriossa töissä. Viimeisimpänä olen valmistunut jalkojenhoitajaksi. Jalkahoitoja teen tällä hetkellä Studio AK:n lisäksi myös Jämsän apteekin terveyspisteessä.

Kuvaile ammattiasi.

Ammattini on ennenkaikkea asiakastyötä, asiakkaan kohtaamista ja asiakkaan kuuntelemista. Hoitotoimenpiteet toteutetaan yleensä aina sen mukaan, mikä asiakkaan jalkojen terveydentila on, ja miten hän pystyy itse toteuttamaan jatkohoitoa kotona.

Asiakas ei aina pysty itse määrittämään jalkojensa ongelmia tai ei pysty näkemään jalkapohjiaan, jos siellä on esimerkiksi jokin haava. Itsekään en pysty kaikkea näkemään ilman suurennuslamppua.

Käytän työssäni siis luuppilamppua. Esimerkiksi känsä on saattanut aiheutua siitä, että jalkapohjaan on mennyt tikku, kivi tai lasinsiru,  jonka ympärille iho alkaa tehdä kovettumaa suojatakseen itseään. Suurennuslasin avulla pystyy näkemään tarpeeksi syvälle, jolloin myös perimmäinen syy jalkojen ongelmalle selviää.

Mistä pidät eniten alalla tai mikä on intohimosi?

Pidän eniten asiakkaista, sillä tykkään todella paljon olla ihmisten kanssa. Asiakkaat ovat myös erilaisia – on miehiä, naisia, nuoria ja vanhoja, eläkeläisiä ja työssäolevia – se on kivaa ja vaihtelevaa. Pääasiassa asiakkaat ovat keski-iän ylittäneitä, mutta myös nuoria asiakkaita on käynyt. Naisia käy enemmän kuin miehiä ja tavallisesti naiset hoitavat itseään paremmin. Kaikki miehet, jotka ovat kerran käyneet, ovat tulleet myös uudestaan. Useimmiten miehillä on myös jalkahoidolle tarvetta naisia enemmän.

Miksi on tärkeää käydä jalkahoidossa?

Terveet jalat ehkäisevät muita sairauksia, tulehduksia ja ruusua. Jos on muita kroonisia sairauksia, kuten diabetes tai reuma, on todella tärkeää pitää huolta jaloista. Esimerkiksi diabeetikolla saattaa olla neuropatia, eli hän ei tunne jalkapohjallaan. Tällöin on tärkeää, että joku muu katsoo, ettei jalkoihin tule esimerkiksi haavaa, joka saattaa pahimmillaan johtaa jopa kuolioon asti. Nuorempien puolestaan on tärkeää huolehtia yleisestä hyvinvoinnista, ettei jaloissa ole kipuja esimerkiksi liikuntaa harrastaessa. Myös seisomatyö tai huonot turvakengät voivat kuormittaa jalkoja. Jalkahoito ennaltaehkäisee pahempia ongelmia.

 

Miten vuodenajat näkyvät jalkahoidoissa?

Keväällä korostuu se, että erityisesti naiset haluavat tulla laittamaan kyntensä kuntoon, jotta kehtaa pitää sandaaleita. Myös kantapäiden kovettumat, känsät ja syylät halutaan hoidattaa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastan paljon liikuntaa sekä sienestystä ja marjastusta. Minulla on myös koira, eli olen sen kanssa sekä maalaan ja ompelen edelleen paljon. Lisäksi mummoilen nykyään enemmän, kun 16-vuotias lapsenlapseni muutti opiskeluidensa vuoksi meille. Aika paljon kaikkea, mutta aika ei vain riitä kaikkeen.

Ihanin tai kivoin muistosi asiakkaista?

Kivoimmat muistot ovat niitä, kun asiakkaalla on ollut joku kipeä kohta, ja hän pääsee lähtemään siten, että ollaan saatu jalat kivuttomiksi. Tänä aamuna viimeksi sain hoitaa erään nuoren miehen jalkoja. Hän nousi hoidon jälkeen seisomaan ja kysyin miltä tuntuu. Hän mietti hetken ja vastasi, että ihan ihmeelliseltä, kun ei ole mitään kipua enää.

Toivoisin ihmisten tulevan ennaltaehkäisevästi jalkahoitoon. Silloin pääsee yleensä myös halvemmalla, kun jalkoihin ei ole päässyt tulemaan pahoja ongelmia.

 

Ajan Tiinan palveluihin voit varata soittamalla 0207 769 551 (Kauppakatu) tai netistä.

Muita artikkeleita

Laajavuoren spa-hoidot
Studio AK Laajavuoressa on uusia spa-palveluita: kasvohoitoja, vartalohoitoja ja jalkahoitoja. Tutustu niiden sisältöihin ja vaikutuksiin.
Lasten hiustenleikkaus
Hiustenleikkaus, ensimmäinen sellainen, saattaa olla jännittävä kokemus. Kokosimme blogiimme tietoa lasten parturi-kampaamokäyntiä varten.
Henkilöhaastattelu – Emma, parturi-kampaaja
Studio AK Kauppakadun parturi-kampaaja Emma rakastaa asiakaspalvelua sekä permanenttien tekemistä.