Search
Close this search box.

Hiustenvärjäystekniikat

Sisältö

Hiustenvärjäystekniikoita ovat mm. yksisävyvärjäys, raidat/moniväri, tyviväri, balayage ja air touch. Lue niistä lisää artikkelistamme.

Hiustenvärjäystekniikoita ja -tapoja on olemassa lukuisia. Niin monia, ettei niistä aina tiedä, mikä olisi paras tai itselle sopivin. Esittelemme tässä artikkelissa joitakin värjäystekniikoita, mm. tällä hetkellä kuuminta muotia olevan air touchin. Ei kuitenkaan hätää, vaikka et tietäisi näistä itsellesi sopivinta, sillä parturi-kampaajamme ovat sitä varten, että he suunnittelevat kanssasi juuri sinulle parhaimman tavan.

Hiusväri on aine, joka on tarkoitettu hiusten värjäämiseen. Sen tarkoituksena on peittää tai häivyttää ihmisen luonnollinen hiusväri. Hiusvärin värjäyskyky perustuu hapettuviin esiväriaineisiin ja niiden sekaan lisättävään hapetteeseen. Värjäyksen nopeuttamiseksi lähes kaikkiin hiusväreihin on lisätty myös jotain emäksistä ainetta. Kampaaja arvioi asiakkaan hiuksen mukaan, mitä väriainetta käyttää asiakkaan tarpeet ja hiuslaadun huomioiden. Vain kestoväri pystyy esimerkiksi peittämään harmaan värin hiuksissa, ja kestoväri ei myöskään peseydy koskaan täysin kokonaan pois hiuksista. Harmaiden hiusten häivytykseen on olemassa myös sävytys/pikaväripalveluita, jotka jättävät kasvaessaan luonnollisemman juurikasvun.

Hiusten värjäys tarkoittaa kaikkien hiusten värjäämistä samalla sävyllä. Se on nopea ja helppo tapa saada muutosta hiuksiin. Värisarjan valinnalla voi vaikuttaa siihen, kuinka peittävä tai kuultava/moniulotteinen lopputulos on. Sävymaailma on hyvin laaja, joten värin sävy suunnitellaan aina asiakkaan kasvoihin ja tyyliin sopivaksi.

Raidat/moniväri tehdään vain osaan hiuksista. Hiukset värjätään kerroksittain ja apuna käytetään esim. foliolappuja. Raitojen/monivärin avulla hiuksiin saa elävyyttä ja niitä voidaan käyttää esimerkiksi vaalennustekniikoina. Myös näkyvä juurikasvu saadaan minimoitua tämän tekniikan avulla.

Tyviväri/tyvivaalennus tehdään aivan hiusten tyveen, ja sen tarkoituksena on peittää juurikasvu. Värjättävä alue on maksimissaan 3 cm.

Balayage-tekniikalla värjättäessä tyvi jätetään yleensä kokonaan värjäämättä ja väriä laitetaan vain hiuspituuteen ja erityisesti latvoihin. Kampaaja levittää värin vapaalla kädellä ja lopputulos onkin yleensä hyvin eläväinen. Aiempi hiusväri ja värjättävä alue häivytetään hyvin toisiinsa, joten mitään selkeää värjättyä rajaa ei jää näkyviin. Tämän tekniikan avulla voidaan korostaa kasvojen piirteitä ja luoda efektejä.

Air touch -tekniikassa käytetään pehmeiden ja toisiaan lähellä olevien sävyjen vaihtelua. Hiusten kasvaessa air touch -tekniikalla värjättyjen hiusten ja värjäämättömien hiusten raja on hyvin huomaamaton. Kampaaja pitää käsissään hiusosiota ja puhaltaa hiustenkuivaajalla, jolloin lyhyemmät sekä myös hauraat hiukset tyvialueelta ”tippuvat” otteesta pois. Väriä levitetään vain jäljellä oleviin hyväkuntoisiin hiuksiin, jolloin lopputulos on ”normaalia” raidoitusta pehmeämpi.

Värjäyksen lopputulosta on hyvä ylläpitää aina esimerkiksi Color Maskeilla.

Ajan palveluihin voit varata soittamalla tai alla olevan painikkeen kautta.

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Muita artikkeleita

Hiuspohjan ongelmat
Hiuspohjan ongelmat ovat yleisiä vaivoja. Katso meidän tuotevinkkimme helpottamaan esimerkiksi hilsettä tai kutinaa.
Nanolash, Nanobrow, Nanoil
Kauppakadun valikoima on täydentynyt Nanolash-ripsiseerumilla, Nanobrow-kulmakarvaseerumilla sekä Nanoil Argan Oil -öljyllä. Tutustu tuotteiden hyötyihin.
Henkilöhaastattelu – Emma, parturi-kampaaja
Studio AK Kauppakadun parturi-kampaaja Emma rakastaa asiakaspalvelua sekä permanenttien tekemistä.