Search
Close this search box.

Talven 2022 trendivinkit

Sisältö

Talven 2022 trendivinkit sisältävät mm. hiusten värjäykseen ja leikkaukseen, kynsiin, ihoon ja ylipäätään hyvinvointiin liittyviä suosituksia.

Talvi 2022 on pian täällä ja sen kunniaksi haluamme kertoa teille trendivinkkimme, jotta olet tyylikäs myös tänä talvena. Värjäyksissä korostuvat lämpimät sävyt ja leikkauksissa puolestaan kerroksellisuus. Iho kaipaa kosteutusta mm. jalka- tai kasvohoidon avulla ja lihakset saavat rentoutusta kuumakivihieronnasta. Lue loput ammattilaistemme vinkit alempaa!

Palokan parturi-kampaaja Satu mainitsee raidoitusten olevan edelleen suosittuja. Kampauksissa puolestaan suositaan rentoa pehmeää lookia. Nutturoiden sijainti on painottunut enemmän niskaan ja hiuskoru halutaan kruunaamaan kampaus. Joskus asiakkaat haluavat myös ohimolta taaksepäin lähtevän letin.

Kuokkalan parturi-kampaajat Anu ja Suvi kertovat, että kuuman kesän jälkeen sekä kylmän talven alkaessa hiuspohja on ollut kuiva ja kutiseva hyvin monella. He naurahtavat ja kertovat, että myös heillä itsellään on ollut sama ongelma.

Hiuspohjalle on tehty siis paljon hoitoja ja suositeltu sopivia tuotteita. Hiuspohjalle hyviä tuotteita ovat esim. System4-sarjan tuotteet, kuten Oil Cure Hair Mask ja Climbazole Scalp Tonic. Samoin Four Reasonsin Scalp-sarja on hyvä. Kuivan hiuspohjan lisäksi myös itse hiukset ovat monella kuivat ja hyvin sähköiset, mikä kielii syväkosteutuksen tarpeesta. Kuokkalan liikkeessä on tehty jonkun verran esim. Wellan System Professional -hoitoja. Myös erilaiset kotiin ostettavat kosteuttavat tuotteet ovat olleet suosittuja: No Nothing Moisture Mist on hyvä leijaileville sähköisille hiuksille.

Anu ja Suvi mainitsevat, että lisäksi myös Sanna Marin -tukkaa on haluttu paljon, niin pituuden kuin värinkin puolesta.

Kauppakadulla parturi-kampaajana työskentelevä Iivari kertoo erityisesti miesten suosivan nyt permanentteja ja Nuwave-laineita. Molempien avulla saa kivat kiharat, mutta Nuwave on uudempi ja vähän hellävaraisempi tekniikka. Kiharien jyrkkyys/loivuus voidaan toteuttaa asiakkaan toiveiden mukaan.

Voit lukea lisää Nuwavesta täältä ja permanentista täältä.

Kuokkalassa ja Laajavuoressa parturi-kampaajana työskentelevä Emmi kertoo lämpimien sävyjen ja blokkivärjäysten olevan nyt suosittuja. Blokkivärjäys tarkoittaa kasvojen viereen muusta tukasta eri värillä värjättäviä ”palkkeja”, jotka kehystävät kivasti kasvoja ja saavat lookiin vaihtelevuutta.

Kauppakadun parturi-kampaaja Sirke kertoo, että nyt halutaan paljon luonnollisuutta sekä ylipäätään erilaisia sävyjä, joilla saa helposti pientä muutosta hiusten väriin. Esimerkiksi pelkkä hiusten sävytys on hyvä valinta sellaiselle, joka kaipaa vaihtelua ilman pysyvää muutosta. Se on hiuksille myös värjäystä hellävaraisempi valinta.

Lue tarkemmin sävytyksestä täältä.

Kesän viileän vaalean jälkeen hiukset kaipaavat vähän lämpöä. Hunajablondi on helposti ylläpidettävä hiusväri, joka voidaan toteuttaa esimerkiksi balayage-raidoilla. Balayage-raidat eivät ala hiuksen tyvestä, joten ne pidentävät kampaamokäyntien väliä. Pehmeän hunajainen sävy sopii erityisesti kerrostetun leikkauksen kanssa.

Kupari sopii monelle ja siitä on olemassa lukuisia eri sävyjä. Syksyllä ja myös talvella erityisesti lämmin kupari on suosittu ja kupari sopiikin hyvin erityisesti bruneteille. Kuparin avulla voi piristää lookiaan ja luonnollisesti kuparisiin hiuksiin sopii lisänä kullan sävyt, jotka tuovat uutta vivahdetta väriin.

Lämmin ruusukulta muistuttaa hiukan kuparisia hiuksia, mutta toisaalta myös lämpimän sävyistä blondia. Se sopii yhteen monenlaisten ihonsävyjen kanssa. Ruusukullan voi tehdä sekä vaaleaan että tummaan pohjaan. Vaaleaan pohjaan tehtynä siitä tulee ihanan hempeä, kun taas tummaan pohjaan tehtynä sävystä tulee intensiivisempi.

Myös ruskeat hiukset kaipaavat usein vähän lämpöä talven koittaessa. Lisää syvyyttä tukkaan saa esimerkiksi ripauksella kanelia, joka sopii hyvin balayage-raitojen kanssa. Pähkinäinen ruskea on puolestaan imarteleva, sillä se ei ole liian tumma. Monivivahteinen ja kiiltävä ruskea on tämän talven ykkösjuttu!

Leikkauksissa kerroksellisuus näyttää olevan erityisen suosittua, sillä sen mainitsevat parturi-kampaajistamme sekä Kauppakadun Jenni että Kuokkalan ja Laajavuoren parturi-kampaaja Emmi. Kerroksellisuus korostaa monen kasvonpiirteitä ja se sopii sekä ohuille että paksuille hiuksille. Erityisesti ohuisiin hiuksiin se luo lisää liikkuvuutta. Kerroksellisuus saa hiukset myös näyttämään kevyiltä.

Polkkatukka on ollut suosiossa jo jonkin aikaa, mutta nyt erityisesti sen lyhyt versio nostaa suosiotaan. Lyhyt polkka sopii monelle ja se on helppohoitoinen. Näyttääkseen hyvältä se ei tarvitse juurikaan muotoilua.

Parturi-kampaaja Emmin mukaan verho-otsis säilyttää edelleen suosionsa. Verho-otsis tarkoittaa otsatukkaa, joka on leikattu kehystämään kasvoja verhojen tapaan. Verho-otsiksen pituus kuitenkin vaihtelee melko suuresti – joillakin se ylettyy kulmakarvoihin saakka ja joillakin taas nenänpäähän.

Iivari Kauppakadulta kertoo myös, että monet miehet haluavat nyt Modern Mullet -hiuksia sekä pidempää mallia, jota kutsutaan myös surffitukaksi. Mullet tarkoittaa hiuksia, jotka jäävät takaosasta muuta tukkaa pidemmiksi. Surffitukka on puolestaan ilmava ja eläväinen tukka, jonka tarkoituksena on olla rento tilanteessa kuin tilanteessa.

Kauppakadun ja Laajavuoren kosmetologi Rikka kertoo, että talven sääolot sekä sisätilojen lämmityskausi vaikuttavat ihoon siten, että ihosta tulee ns. kosteusköyhä, jolloin ihosta saattaa tulla kutiseva, ärsyyntynyt ja hilseilevä. Yleinen syy tälle on kosteuden haihtuminen ja ihon vastustuskyvyn heikentyminen. Silloin iho kaipaa erityisesti kosteutusta ja ravinteita.

Repêchagen tuotteilla tehtävä syväkosteuttava kasvohoito sisältää mm. lumpeenuutetta ja hyaluronihappoa, jotka saavat ihosta hehkuvan ja hyvinvoivan. Laitehoidoista talvella suosittu on timanttihionta, jolla on ihoa uudistava, kirkastava ja tasoittava vaikutus. Hoito parantaa kasvojen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Kynsiteknikko Jutta kertoo, että ennen joulua rakennekynsistä toivotaan erityisesti punaisia ja niihin halutaan usein glitteriä, maalattuja kuvioita tai muuta koristelua lisäksi. Joulun jälkeen puolestaan kylmät ja vaaleat sävyt ovat suosiossa, kuten nude tai hempeä vaaleanpunainen.

Kauppakadun hierojan Sarin mukaan kuumakivihieronta sopii vallan mainiosti talvella tehtäväksi, sillä se lämmittää ja rentouttaa hyvin. Kuumakivihieronnalla on monia hyviä terveysvaikutuksia, koska kivien lämpö tehostaa hierontaa ja se vaikuttaa kudoksessa 3 cm syvyyteen asti.

Sari kertoo myös, että liukkaat kelit tuovat omia haasteitaan, sillä liukastumisten takia voi tulla lihaksiin esimerkiksi pieniä revähdyksiä tai lihakset voivat kipeytyä. Myös pitkän ajan jälkeen aloitettavat talviliikuntalajit kipeyttävät lihaksia. Niistä aiheutuvat lihasjumit olisi hyvä hieroa auki.

Jalkojenhoitajana (AT) Kauppakadulla ja Laajavuoressa toimiva Rikka kertoo, että spa-jalkahoito soveltuu hyvin talvijaloille. Se on sekä hemmotteleva että kosteuttava ja sillä on hyviä terveydellisiä vaikutuksia. Jalkahoidon aikana hoidetaan mm. kynnet ja kovettumat.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Artikkelin kuvat: Studio AK, ellei kuvan yhteydessä muuta mainita.

Muita artikkeleita

Henkilöhaastattelu – parturi-kampaaja Salla
Salla, Kauppakadun parturi-kampaaja.
Syksyn uutuudet Studio AK:lla
Kokosimme kesän ja syksyn aikana tulleita uutuuksia, kuten Olaplex 4-in-1 -pikahoito ja kuivakuppaus sekä B’long Hot Straightening Brush -lämpöharja.
Kasvivärjäys
Lue Katjan tarina kasvivärjäyskokemuksesta. Mikä yllätti? Jäikö kasvivärjäys kertakokeiluksi vai pääsikö palvelu niin sanotusti jatkoon?