Search
Close this search box.

Kevään & kesän 2023 trendivinkit

Sisältö

Kevään ja kesän 2023 hius-, kynsi- ja kauneudenhoitotrendit on nyt koottuna tähän artikkeliin. Valitse niistä itsellesi parhaiten sopiva.

Suositut trendimme on taas julkaistu! Trendit ja vinkit käsittelevät mm. hiusten värjäystä ja leikkausta, ripsiä, kynsiä ja ihonhoitoa sekä hierojan suosituksia. Lue, mitä ammattilaisemme sanovat kevään ja kesän 2023 trendeistä.

Leikkauksissa edelleen pinnalla pysyvät mullet, shag ja wolf cut. Mullet-leikkaus on ollut nyt erityisen suosittu erityisesti miesten keskuudessa. Se tarkoittaa leikkausta, jossa takatukka jää pidemmäksi. Shag-leikkauksessa hiuksia kerrostetaan paljon ja latvat jäävät “rikkonaiseksi”. Wolf cut on puolestaan näiden kahden leikkauksen yhdistelmä, eli siinä näkyvät sekä takatukka että rikottu leikkaus.

Kuokkalan liikkeen parturi-kampaaja Jenni mainitsee, että kerrostetut leikkaukset kaikissa pituuksissa ovat tällä hetkellä pinnalla.

Myös polkkatukka jatkaa edelleen suosiotaan. Polkasta on olemassa useita eri versioita lyhyestä polkasta pidempään polkkaan.

Parturi-kampaaja Katariina kertoo Feathered Bangs -otsatukasta. Se on “pitkä” ja kevyt otsatukka, joka laskeutuu kulmiin asti ja ylikin. Sen voi muotoilla joko osittain otsan päälle tai kevyesti sivulle.  

Emma kertoo myös Butterfly Haircutista, eli kasvojen kehystyskerrostuksesta. Siinä etuosan hiukset leikataan koko pituudelta kehystämään kasvoja. Aiemmin erityisessä suosiossa olleessa verho-otsiksessa hiukset leikattiin vain otsatukan osalta kasvoja kehystämään. Butterfly-leikkaus luo efektin perhosen siivistä. Hiukset voidaan kääntää joko kasvoja kohti tai kasvoista pois päin. Kasvoihin päin käännettynä hiukset luovat 70-luvun tyylisen tukan.

Parturi-kampaajistamme Anu korostaa lämpöisiä vaaleita ja myös Emma kertoo lämpöisten ja luonnollisten sävyjen olevan suosittuja. Vaaleissa hiuksissa luonnollisen viileät ja kultaiset sävyt ovat nyt suosiossa ja myös lämpimät punaruskeat sävyt ovat pinnalla.

Tummanruskeissa pähkinäinen sävy on tällä hetkellä in ja tummissa hiuksissa nähdään myös punaisen, violetin ja burgundyn sävyjä.

Palkkiraitoja, eli kasvojen viereen värjättäviä muusta tukasta eri värisiä osioita tullaan näkemään taas tänä keväänä ja kesänä.

Väreissä ja hiustyylissä ylipäätään näkyy selkeämmin räväkkyys ja 1990-luvun ja 2000-luvun alun vaikutteet. 

Kuokkalan parturi-kampaajaa Suvia lainaten: ”Tiesittekö, että yksi tän vuoden luvatuista trendisävyistä on smaragdinvihreä?”

Kauppakadun liikkeessä työskentelevä Elsa kertoo, että kampauksissa näkyy nyt erityisesti ysärin ja 2000-luvun alun vaikutteet. Ponnari- ja nutturakampaukset, joissa eteen on jätetty roikkuvat irto-osiot, ovat nyt suosittuja. Myös erilaiset geelikampaukset kuuluvat katukuvaan. Juhlakampauksissa rennot niskanutturat ja tukka puoliksi kiinni on nyt in.

Elsa kertoo myös, että tällä hetkellä meikissä saa käyttää kirkkaita värejä sekä pohjassa ja huulissa näkyy kiilto. Pohjameikissä korostuu erityisesti luonnollisuus ja hehku. Myös kulmakarvat saavat olla nyt luonnolliset.

Kauppakadun toimipisteen meikkaaja Jutta E. puhuu myös luonnollisuuden ja hehkun puolesta. Sävyissä mennään enemmän viileisiin, mutta lämpimistä sävyistä erityisesti beiget ja ruskeat ovat suosittuja. Huulimeikki saa puolestaan olla nude ja poskipuna saa näkyä.

Palokan parturi-kampaaja Elina mainitsee, että parranmuotoilua on ollut nyt jonkin verran. Enemmän kuitenkin olemassa olevan parran siistimistä ja lyhentämistä kuin kokonaan uuden muotoilua. Parran kotihoidossa on ehdottomasti hyvä omistaa tuote, jolla pesee partaa, sekä tuote, jolla hoitaa sitä.

Pesuun soveltuu esim. Seb Man Multitasker -shampoo, joka sopii sekä hiuksille, parralle että iholle. Hoitotuotteena puolestaan öljy on helppo ja kiva tuote, sillä pieni määrä riittää pidempäänkin partaan. Se myös kosteuttaa sekä partakarvaa että parran alla olevaa ihoa, tuo tuuheutta ja saa aikaan ylipäätään terveemmän näköisen kokonaisuuden. Elina suosittelee esimerkiksi Seb Manin partaöljyä.

Kynsiteknikkomme Sonja kertoo, että kynsissä suosittuja ovat nudet ja yksiväriset kynnet. Myös ranskalainen lakkaus on tehnyt paluun. Koristeluissa toivotaan abstrakteja viivoja sekä myös ns. glitterhäivytystä. Glitterhäivytyksessä lakkauksen/koristeluiden pohjalle laitetaan glitter, minkä päälle levitetään geeliä häivyttäen, jolloin glitter paljastuu alta. Tästä muodostuu myös kiva 3D-efekti. 

Ripsiteknikkomme Kerstin kertoo, että volyymiripset sekä hybridiripset ovat suosittuja vuodenajasta riippumatta. Volyymiripsissä omaan ripseen kiinnitetään ripsikuiduista muodostettu viuhka, kun taas hybridiripsissä omaan ripseen kiinnitetään joko viuhka tai yksittäinen ripsikuitu.  

Kasvohoidoissa kevättä ja kesää kohden korostuu kosteutuksen tärkeys, kertoo kosmetologimme Rosa. Valikoimastamme kosteutukseen on hyvä esimerkiksi täydellinen kasvohoito tai syväkosteuttava kasvohoito. 

Kosmetologeistamme Rosa ja Alma suosittelevat myös kulmien laminointia sekä ripsien kestotaivutusta. Kulmien laminoinnissa kulmakarvojen tekstuuria muutetaan siten, että ne pysyvät paremmin paikallaan sekä ovat helpommin hallittavissa. Kulmista myös nypitään hajakarvat sekä ne värjätään kestovärillä. Ripsien kestotaivutus antaa ripsille lisää pituuden ja volyymin tunnetta. Ripset taivutetaan muottien avulla ja värjätään myös kestovärillä. 

Lue lisää kulmien laminoinnista ja ripsien kestotaivutuksesta aiemmasta artikkelistamme.

 

Kauppakadun liikkeen kosmetologit Rosa ja Alma mainitsevat myös suihkurusketukset, jonka avulla iholle saa kauniin päivetyksen turvallisemmalla tavalla. Rusketus kestää noin viikon ja sen tummuutta voidaan säädellä eri sävyillä ja värin kerrostuksella. Lue suihkurusketuksesta lisää täältä.

Kuokkalan liikkeen koulutettu hieroja/urheiluhieroja Ninja kertoo, että keväällä on loistava aika hoitaa liukkaiden kelien jäljiltä jalkojen kiristäviä lihaksia esimerkiksi imukuppihieronnalla. Imukuppihieronta tunnetaan myös nimellä ”kuivakuppaus”.

Ninja suosittelee myös laajoilla ja hitailla otteilla tehtävää rentouttavaa hierontaa. Rentouttava hieronta auttaa palautumaan kiireen keskellä ja voi helpottaa erilaisia stressioireita. Uutena palveluna valikoimaan kuuluu myös suklaaöljyhieronta, joka on hyvä esimerkiksi polttarilahjaksi, synttärisankarille tai itsensä hemmotteluun arjen keskellä. 

 Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Muita artikkeleita

Ripsienpidennykset ja microblading, asiakaskokemus
Palvelutestaajamme Katja kävi ripsienpidennyksessä sekä microblading -kulmien muotoilussa. Lue tästä asiakkaan - ajoittain jopa hersyvä - tarina palvelukokemuksesta.
Palveluun puhtailla hiuksilla vai ei?
Usein ennen kampaamokäyntiä asiakasta mietityttää, tulisiko hiukset olla pestyinä vai voiko palveluun tulla vaikka hiukset olisivatkin vähän likaiset.
Henkilöhaastattelu – Tiina, jalkojenhoitaja (AT)
Kauppakadun liikkeen jalkojenhoitaja (AT) Tiina tekee terveydenhoidollisia jalkahoitoja, ja kertoo, miksi jalkahoidossa on tärkeää käydä.