Search
Close this search box.

Syksyn suosituimmat trendit

Sisältö

Syksyn saapuminen tarkoittaa meillä uusia trendejä. Lue tarkemmin, mitä ammattilaisemme kertovat trendeistä esim. hiuksiin, kynsiin ja ihonhoitoon liittyen.

Syksy saapuu pikkuhiljaa ja se tarkoittaa meillä uusia ihania trendejä. Kaikki tosin eivät ole täysin uusia, sillä esimerkiksi kuparin värinen tukka pitää pintansa myös tänäkin syksynä. Lue alta tarkemmin, mitä ammattilaisemme kertovat syksyn trendeistä esimerkiksi hiuksiin, kynsiin ja ihonhoitoon liittyen.

Kuokkalan ja Laajavuoren parturi-kampaaja Emmi kertoo, että hänen asiakkaansa ovat toivoneet kesän jäljiltä syväkosteuttavia hiushoitoja. Erityisesti System Professional ja Olaplex -hiushoidot ovat olleet todella suosittuja.

Syksyllä hiushoidot ovat yleensäkin suosittuja, sillä kesällä aurinko on kuivattanut hiuksia ja syksyn tullen ne kaipaavat kosteutusta ja hoitoa sekä vahvistusta tulevaa talvea varten.

Palokassa raidat ovat pitäneet pintansa, mutta vaihtelevuutta on kesän viileän vaaleista raidoista myös tummempiin kokonaisuuksiin (esim. tumma pohja, jossa vaaleanruskeita raitoja), Elina kuvailee.

Palokan parturi-kampaaja Satun mukaan intensiivivärjäykset ovat suosittuja. Esimerkkinä hän kertoo, kuinka asiakkaan keskiruskean värisestä tukasta oli tehty violetti. Myös leveitä palkkiraitoja hän on saanut tehdä kehystämään kasvoja. Myös palkkiraidan voi tehdä luonnollisten värien sijaan esimerkiksi vaaleanpunaisella. Muutoin poimitut, sävytetyt raidoitukset pitävät pintansa.

Kuokkalassa ja Laajavuoressa työskentelevä Tytti sanoo lämpimien sävyjen, kuten kuparin ja yleensäkin punaisen erilaisten sävyjen, olevan suosittuja syksyllä. Kuokkalasta on saatavana värjäystä myös kasviväreillä, joiden avulla saa yksilöllisen ja vivahteikkaan lopputuloksen varsinkin kuparin ja kullan sävyissä. Myös lämpöiset murretut ruskeat ovat suosittuja.

Tytin mukaan kesän jälkeen halutaan usein myös tummentaa auringon vaalentamaa hiusta ja saada sitä kiiltävämmäksi ja hehkuvaksi.

Kauppakadulla parturi-kampaajana työskentelevä Salla kertoo lyhyen pixie-tukan olevan nyt suosittu. Myös tummemmat värit yleistyvät hänen mukaansa aina syksyllä. Lisäksi Salla mainitsee, että monet haluavat värin, joka on lähellä heidän oman tukkansa väriä, jotta tyvikasvu ei näkyisi heti.

Kauppakadun kosmetologi Rosa kertoo syksyllä toivottavan mahdollisimman tuuheita kulmakarvoja. Tuuheat ja luonnolliset kulmakarvat onkin mahdollista saada esimerkiksi kulmien laminoinnin avulla, jota Kauppakadun ja Laajavuoren liikkeet tarjoavat.

Ihanan ja lämpimän kesän käännyttyä pikkuhiljaa syksyyn ihonhoidossa kannattaa panostaa kosteutukseen sekä kasvojen että koko vartalon osalta, mainitsee Kauppakadun ja Laajavuoren kosmetologi Rikka.

Kasvohoidossa hyvä ja perusteellinen kasvojen, kaulan ja dekolteen kuoriminen esimerkiksi timanttihionnan tai ultraäänipuhdistuksen avulla on tärkeää, sillä se edesauttaa hoitovoiteiden imeytymistä ja vaikutusta. Kesän jälkeen kuorivat ja syväkosteuttavat kasvohoidot ovat siis se, mitä kasvojen iho kaipaa.

Rikka kertoo myös, että kesällä kasvojen iho on saattanut tuntua normaalia paremmalta. Syksyn myötä iho kuivuu ja se kaipaa kosteutusta sekä ravinteita.

Myös Laajavuoren kosmetologi Sarin mukaan Repêchagen kosteuttavat kasvohoidot ovat olleet pidettyjä. Niiden ihanat vitamiinit hemmottelevat ihoa. Tähän ajatukseen yhtyy myös Rikka ja mainitseekin Repêchagen kasvohoidoista seuraavien sopivan erityisesti kesän jälkeen: Four Layer Facial, Seaweed Treatment Mask, Lamina Lift Mask sekä Hydra Dew Express Lift Moisture Mask.

Rikka työskentelee kosmetologityön ohella myös jalkojenhoitajana ja muistuttaakin, että vaikka jalat katoavat sukkiin viilentyneiden kelien myötä, olisi jalkojenhoito yhä tärkeää.

Ylipäätään kehoa kannattaa muistaa myös hemmotella ja hoitaa, kun arjen kiireet taas alkavat. Kuumakivihieronta on loistava tapa rentoutua ja lisäksi sillä on useita hyviä terveysvaikutuksia. Kuumakivihieronta mm. lievittää stressiä, saa aineenvaihdunnan kiihtymään sekä helpottaa lihasjännityksiä.

Kauppakadun hierojan Sarin mukaan tarve hieronnalle kasvaa, kun ihmiset palaavat lomilta takaisin töihin ja esimerkiksi toimistotyö alkaa taas kuormittaa niska-hartiaseutua. Paljon seisomatyötä tekevät taas kaipaavat alakehon huoltoa hieronnan muodossa.

Syksyisin kynsistä toivotaan luonnollisempia. Kesän pitkien ja näyttävien lomakynsien tilalle vaihtuu arjessa käytännöllisemmät kynnet. Tummat värit sekä mattakynnet ovat syksyisin hyvin suosittuja sekä niihin yksinkertaiset koristelut, kuten pienet timanttiasetelmat, tiivistää Kauppakadun kynsiteknikko Jutta.

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Muita artikkeleita

Henkilöhaastattelu – parturi-kampaaja Salla
Salla, Kauppakadun parturi-kampaaja.
Suihkurusketus
Kevään myötä lahkeet lyhenevät. Suihkurusketuksen avulla saat kauniin ja tasaisen rusketuksen ihollesi. Lue lisää artikkelista.
Esittelyssä kosmetologi Sarin suosikit: alusvoide & vartalohoito
Studio AK Laajavuoressa työskentelelvä kosmetologi Sari kertoo suosikkinsa Repêchagen tuotteista ja palveluista, joita hän voi lämpimästi suositella myös muille.