Search
Close this search box.

Kynsien pureskelusta, oman kynnen geelaukseen ja ajanvaraamiseen

Sisältö

Kynsiteknikkomme Peppi kertoo vinkkejään ja kokemuksiaan kynsiin ja niiden huoltoon liittyen. Hän kertoo myös kynsien pureskelusta.

Kynsiteknikkomme Peppi on kertonut vinkkejään ja kokemuksiaan kynsiin liittyen. Hän kertoo mm. kynsien pureskelusta, oman kynnen geelauksesta, millainen kynsien huolto -aika kannattaa varata sekä ylipäätään ajan varaamisesta.

”Paha tapani on kynsien pureskelu. Voiko näitä pelastaa mitenkään?” Tuon kysymyksen kuulen työssäni hyvin usein, ja vastaukseni on aina kyllä.

Kun kynsienpureskelusta tulee tapa ja addiktio, kynsiyksikkö vaurioituu. Kynsipeti lähtee lyhenemään ja kynnet vain pienenevät ja pienenevät. Iho kynsien ympärillä on turvonnut, haavainen ja arka, ja käsiään alkaa häpeämään ja peittelemään.

Kynnet on kuitenkin pelastettavissa ammattilaisen avustuksella ja myös vaurioituneisiin kynsiin voi tehdä esimerkiksi rakennekynnet. Kynsiyksikön kunto vaikuttaa suuresti siihen, mitä voi tehdä, mutta lähestulkoon jokaisen kynsien pureskelija -asiakkaan kanssa on saatu jo ensimmäisellä kerralla aikaan molempia miellyttävä lopputulos!

Jos kynsiin halutaan pituutta, on aivan maksimimitta alussa hieman yli sormen pään, sillä lyhentynyt ja vaurioitunut kynsipeti ei jaksa kannatella pitkää rakennetta, joka aiheuttaisi tällöin vain lisää ongelmia. Väriksi voi totta kai valita ihan minkä vain, kuten kuvassa näkyvän Light Elegancen Sun Bum -värigeelin.

Kynsien kotihoidon tärkeimpiä osia on aina päivittäinen öljyäminen laadukkaalla kynsinauhaöljyllä, ja kynsien pureskelijoilla tämä on vielä olennaisempaa. Öljyä voi lotrata niin usein kuin vain jaksaa ja muistaa – muutaman viikon kuluttua sormenpäitä ei tunnista enää samoiksi!

Kynsien pureskelijan rakennekynsien kotihoito myös poikkeaa hieman ”normaalista”. Kun kynnet pääsevät rauhassa aloittamaan kasvunsa rakenteen alla, alkaa kynsien raivokas kasvu, jolloin huolto tuleekin varata aivan maksimissaan kahden viikon päähän (normaalisti 3-5 vko). Kun kynsipeti palautuu pikkuhiljaa normaaliin tilaansa (saattaa viedä jopa puoli vuotta tilanteesta riippuen), voidaan alkaa samalla pidentämään myös huoltoväliä sekä kynsien pituutta, mikäli haaveissa on pitkät kynnet.

Lähes jokainen uusiin rakennekynsiin saapuva sanoo ensimmäiseksi nämä sanat: ”Anteeksi, kun mun kynnet on näin kauheet…”

En koskaan katso kynsiä ja nää rumuutta, minä näen kynnet aina uniikkeina ja kauniina ja koen, että saan kunnian, kun asiakas luottaa kätensä minun käsiini. Kynsien pureskelijoiden kynnet ovat myös aina pitkä ja haastava prosessi, johon täytyy sitoutua, mikäli tavoittelee tervettä kynsiyksikköä. Minä henkilökohtaisesti rakastan näitä projekteja, sanoo Peppi.

Kuvassa on pitkät rakennekynnet muodossa kavennettu neliö, mutta mikä juju näissä on?

– No se juju, että näitä ei koskaan ole rakennettu muottien avulla, vaan asiakas tuli penkkiini ensimmäisen kerran hakemaan oman kynnen geelauksen! Näitä on kasvateltu nyt vuoden verran ja ajoittain lyhennetty, mutta alla ovat siis asiakkaan täysin omat kynnet.

Henkilökohtaisesti minun mielestäni pitkät rakennekynnet olisi ihanteellisinta kasvattaa pikkuhiljaa, jotta kynsipeti pitenee (vaikuttaa pysyvyyteen, ulkonäköön ja turvallisuuteen). Kynsien kantaja ehtii myös tottua sormenjatkeisiin pikkuhiljaa, joka taas helpottaa sekä asiakkaan että minun elämääni, sillä kynnet ovat paljon kestävämmät kahdesta syystä: rakenteelliset syyt sekä se, että asiakas on oppinut toimimaan kolauttelematta kynsiä kaikkialle ja olemaan käyttämättä kynsiä työkaluina, joka taas vähentää mekaanista rasitusta.

Huom! Pidemmän oman kynnen geelauksen huolto tapahtuu samalla tavalla kuin rakennekynsienkin, ja siihen menee usein myös saman verran materiaaleja ja aikaa. Siksi kasvatusprojekteissa valitettavasti huollot eivät mene enää tietyn pisteen jälkeen oman kynnen geelauksen huoltoina, vaan siirrytään rakennekynsien huoltojen hintoihin. Oman kynnen geelauksen huoltoon ei myöskään kuulu lyhempien kynsien tasausta pitempien tasolle. Jos kynsi päätetään kuitenkin rakentaa, silloin puhutaan rakennekynsien huollosta.

Meillä Studio AK:lla on rakennekynsien huollot kolmessa eri kategoriassa; S, M ja L. Mutta mitä nämä oikein käytännössä tarkoittavat?

S-huolto: Varaa tämä, kun sinulla on…

-Lyhyet kynnet, ei korjattavaa

-Lyhyet kynnet, vain vähän korjattavaa

-Lyhyehköt keskipitkät kynnet, ei korjattavaa.

M-huolto: Varaa tämä, kun sinulla on…

-Lyhyet kynnet, paljon korjattavaa

-Keskipitkät kynnet, jonkun verran korjattavaa

-Pitkähköt kynnet, ei korjattavaa.

L-huolto: Varaa tämä, kun sinulla on…

-Keskipitkät kynnet, paljon korjattavaa

-Pitkät kynnet, jonkin verran korjattavaa

-Pitkät kynnet, paljon korjattavaa.

Sitten toki oman kynnen geelaukselle sekä kestolakkaukselle löytyy omat huollot, jotka ovat aina samanhintaiset ja -kestoiset. Poikkeuksena kuitenkin, jos oman kynnen geelauksesi alkaa olemaan jo pitkä tai siinä on paljon korjattavaa, varaathan S-huollon, jotta ehditään varmasti saamaan kynnet taas minttiin.

Ps. Muistathan varata koristelut lisäpalveluna, mikäli sellaisia halajat.

Joskus monet palvelut listalla saattavat näyttää nopeasti lähes identtisiltä, mutta vaikka hinnassa ei välttämättä ole eroa, ratkaiseva tekijä on palveluun varattu aika.

On hyvä varata aika hieman yläkanttiin, jos ei ole varma mitä haluaa. Esimerkiksi kuvan kynnet on varattu lisäpalvelulla ”Kynsien koristelu: maalaukset tai isot timanttiasetelmat”. Valitettavan usein käy niin, ettei huollon yhteyteen ole varattu lainkaan koristeita lisäpalveluna, vaikka niitä olisi toiveissa ollut, joten aika ei riitä niitä myöskään tekemään.

Muistathan siis, että kaikki, mikä ei ole täysin yksiväriset kynnet, on koriste. Myös luonnolliselta näyttävä babyboomer/häivytetty ranskalainen on lisäpalvelu

Liikkeidemme puhelinnumerot:

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

Muita artikkeleita

Hiusten vaalennus ja keinot toteutukseen
Tietoa hiusten vaalentamisesta, Olaplexista ja siitä, mitä on hyvä huomioida vaalentamiseen liittyen. Lisäksi hintatietoa, vinkkejä ja kuvia vaalennetuista hiuksista.
Kevään ja kesän 2024 trendivinkit
Huippusuositut trendit on taas julkaistu! Tänä keväänä ja kesänä hiuksissa korostuvat erityisesti kaksi trendiä - lämpimät sävyt sekä vaalea persikkainen väri. Lue myös, mitkä muut hiustrendit rokkaavat tällä hetkellä, ja mitä esimerkiksi ripsi- ja kynsiteknikkomme sekä kosmetologimme kertovat!
Hiushoidot
Valikoimiimme kuuluu useita eri hiushoitoja, kuten Olaplex, K18Hair sekä Shot -ampullihiushoito. Lue lisää niiden eroista ja vaikutuksista artikkelistamme.