Search
Close this search box.

Usein kysytyt kysymykset parturi-kampaajilta

Sisältö

Parturi-kampaajamme saavat asiakkailtaan paljon kysymyksiä hiuksiin liittyen. Halusimme koostaa niistä yleisimmät, jotta myös muut saisivat niihin vastaukset.

Parturi-kampaajamme saavat asiakkailtaan paljon kysymyksiä hiuksiin liittyen. Halusimme koostaa niistä yleisimmät, jotta myös muut saisivat niihin vastaukset. Heiltä kysytään myös paljon muita asioita kuulumisista suosikkitöihin sekä työssäolovuosiin. Yleisin kysymys tänä vuonna ei olekaan liittynyt hiuksiin, vaan aivan muuhun. Lue alta lisää siitä sekä kaikki muutkin kysymykset ja vastaukset.

Tähän ei ole olemassa yhtä ja oikeaa vastausta. Tarve hiusten pesulle riippuu paljon henkilön tottumuksista, hiustyypistä sekä esimerkiksi siitä, kuinka paljon hikoilee. Jos hiukset ovat helposti rasvoittuvat, ne voi hyvin pestä päivittäin, kunhan muistaa käyttää hellävaraisia tuotteita. On kuitenkin olemassa tuotteita, joilla pesuväliä on mahdollista pidentää ja näihin, juuri sinulle sopiviin, tuotteisiin saat vinkkiä parturi-kampaajilta.

Kuivat tai karheat hiukset omaavan kannattaa kuitenkin yrittää pestä hiuksia harvemmin kuin päivittäin. Mikäli hiukset eivät siis rasvoitu paljoa, et hikoile tai käytä runsaasti muotoilutuotteita, 2-3 kertaa viikossa on sopiva pesutiheys. Hiusten pesemisestä päivittäin ei ole kuitenkaan varsinaisesti mitään haittaa.

Kuivashampoon avulla hiusten pesuväliä voi pidentää. Kuivashampoota suihkutetaan tai ripotellaan hiusten tyveen ja päänahkaan, odotetaan pari minuuttia ja harjataan tai harotaan sormin läpi. Kuivashampoo imee rasvaisuuden ja hien itseensä ja myös neutralisoi epämiellyttäviä hajuja. Kuivashampoota ei kuitenkaan kannata käyttää päivittäin, sillä se imee itseensä myös päänahan omia hyviä rasvoja.

Valikoima vaihtelee liikkeittäin. Hinnat 4/2021.

Four Reasons No nothing sensitive dry shampoo 250 ml 12,90 €

Four Reasons No nothing Dry Shampoo Foam 176,3g 12,90 €

Four Reasons Professional Invisible Dry Shampoo 250 ml 17,90 €

Joico Instant Refresh Dry Shampoo 200 ml 33,90 €

Joico Weekend Hair Dry Shampoo 255 ml 33,90 €

DS Dry Shampoo 300 ml 20,90 €

IdHAIR Mé Dry Clean 150ml 14,90 €

Wella Eimi Dry Me 180 ml 22,30 €

KMS Hair Play Makeover Spray 250 ml 29,00 €

Jokaisen hiuksissa on enemmän tai vähemmän punapigmenttejä, joita sävytyksellä halutaan neutralisoida. Esimerkiksi vaalennuksen jälkeen hius on vähän kellertävä, mikä saadaan häivytettyä ottamalla väripaletista vastavärinä violettia. Sävytyksellä/taittovärillä saadaan myös vaalennuksen/raidan jälkeen haluttu ns. erikoisempi sävy tummaan hiukseen. Tästä esimerkkinä on tummanruskeisiin hiuksiin laitettavat kupariset raidat. Raidat tehdään ensin vaalentamalla ja sen jälkeen sävyttämällä ne kuparisiksi pesupaikalla.

Sävytyksestä voit lukea lisää blogistamme: Hiusten sävytys ja kevytvärit.

Sävytyksen ja värin kesto on hyvin yksilöllistä, ja siihen vaikuttavat esimerkiksi hiusten laatu ja pesutiheys. Sävytys on hellävaraisempi vaihtoehto, sillä se tarttuu vain hiuksen pintaan, kun taas väri imeytyy hiuksen sisälle. Sävyte peseytyykin pois n. 6-8 pesukerran aikana. Kestovärit ja raidat kestävät puolestaan n. 6-8 viikkoa. Värin kestoa voi kuitenkin pidentää esimerkiksi oikeanlaisilla kotihoitotuotteilla, kuten vaikkapa sävyttävällä shampoolla. Permanentin kesto on yleensä noin 3 kuukautta. Hius suoristuu pikkuhiljaa ajan saatossa, mutta ei koskaan suoristu kokonaan, vaan kiharuus ”kasvaa pois”.

Hiukset kasvavat keskimäärin vähän yli sentin kuukaudessa.

Emme tee kemiallisia käsittelyjä, kuten värjäyksiä tai permanentteja, alle 16-vuotiaille. Lasten hiuksia emme siis esimerkiksi värjää, sillä kestovärien vahvat kemikaalit eivät sovellu lapsen päänahalle.

Vuonna 2021 suosittuja hiustrendejä ovat esimerkiksi leikkauksissa kerrostus, verho-otsis, a-linjainen polkkatukka sekä modern mullet. Värjäyksissä puolestaan kaksivärinen värjäys eli color blocking, punaisen, sinisen ja violetin sävyt, metalliset sävyt sekä kirkkaat, voimakkaat ja pastelliset sävyt ovat pinnalla. Myös hiusten pidentäminen/tuuhentaminen ja kiharat ovat suosittuja.

Lisää hiustrendeistä voit lukea blogistamme: kevättrendit 2021 ja hiustrendit 2021.

Säilyttääkseen kampaamossa tehdyn kestovärin olisi hyvä käyttää väriä ylläpitävää tuotetta, ja hiusten kuntoa parantamaan ja ylläpitämään tehohoitotuotetta. Kyseisiä tuotteita tulisi käyttää noin kerran viikossa, mutta ei kuitenkaan joka pesussa, sillä ne saattavat heikentää hiuksen kuntoa voimakkuutensa vuoksi.

Koronan vaikutus on näkynyt alallamme, mutta asiakkaita on kuitenkin riittänyt koko ajan melko hyvin. Välillä on ollut kausia, kun on ollut rauhallisempaa, ja ne ovat olleet selkeästi silloin, kun koronatilannekin on ollut huonompi. Toivottavasti tilanne kuitenkin normalisoituisi pian ja pääsisimme kaikki nauttimaan taas parturi-kampaamopalveluista – joko ammattilaisena tai asiakkaana.

Ajan palveluihin voit varata soittamalla tai alla olevan painikkeen kautta.

Kauppakatu 0207 769 551
Kuokkala 0207 769 555
Laajavuori 0207 769 554
Palokka 0207 769 552

[/vc_column_text][vc_btn title=”Ajanvaraus” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.studioak.fi%2Fajanvaraus-24-h%2F”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Muita artikkeleita

Hiusten vaalennus ja keinot toteutukseen
Tietoa hiusten vaalentamisesta, Olaplexista ja siitä, mitä on hyvä huomioida vaalentamiseen liittyen. Lisäksi hintatietoa, vinkkejä ja kuvia vaalennetuista hiuksista.
Kesätuotteet hiuksille
Studio AK Kauppakadun kampaamokaupassa on laaja valikoima hiustuotteita. Kokosimme niistä kesäksi sopivat, UV-suojan sisältävät, tuotteet.
Henkilöhaastattelu – Elsa, visualisti & infohenkilö
Kauppakadun liikkeessä työskentelevän Elsan työpäivät koostuvat osittain esimerkiksi liikkeiden ulkonäön suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä tuotteiden esillepanosta.